Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 354)

plakát

Příběh Antwona Fishera (2002) 

Úplně ze všeho nejdřív chci napsat, že mě Denzel Washington jako herec nesmírně baví, jeho role jsou pestré, skvěle zahrané a prostě řečeno ráda na něj koukám.. Překvapením pro mě bylo, že v tomto případě usednul i na režisérskou stoličku.. Příběh mladého muže bez kotvy, bez zázemí, bez rodičů mě zaujal a od toho se odvíjí mé hodnocení, je shovívavé s ohledem na život Antwona Fishera, protože toho malého šestiletého kluka bych byla schopná adoptovat, dostal od života krutě naloženo a dokázal se probít.. Setkání s psychiatrem, který se mu částečně stal otcem, zřejmě bylo pro jeho život podstatné a určující.. P.S. Knihu jsem nečetla..

plakát

Presumpce viny (2003) 

Tahle kriminálka je jako dělaná na deštivé odpoledne, sluncem zalitá Florida působí příjemně, Denzel Washington v roli šéfa policie úžasný, zejména od okamžiku, kdy se začne topit v maléru, bavil mě jeho kamarád Chae, doktor a pomocník v nouzi (John Billingsley), no a Eva Mendesová je krásná žena, moc dobře se mi na ni (resp. na ně) koukalo.. Hodnocení nechávám tam, kde už roky je, bylo mi opakovaně potěšením..

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

Cronenbergovo nahlédnutí pod pokličku jedné hollywoodské familije + soukromí stárnoucí herečky je jako říznutí až na kost, nebere si servítky a s divákem se nemazlí.. Pocitově nepříjemná podívaná, pod tím líbivým pozlátkem, přepychem a penězi je totiž hnůj (sobectví, přetvářka, závist, pýcha, psychické poruchy, drogy atd. atd.). Pochvalu jistě zaslouží celý herecký ansámbl, zdařilý scénář a způsob zpracování odpovídá tomu, co nám pan Cronenberg chce sdělit a zase se mu to povedlo..

plakát

Quinnův případ (1989) 

Dle zdejšího hodnocení jsem se trochu obávala, zda nevstoupím do maléru, ovšem ukázalo se, že pro mě je to bezproblémově koukatelný snímek.. Jedná se o solidní kriminálku, jejíž hlavní předností je mladý Denzel Washington, charismatický chlapík a v bílém zatraceně sexy.. K tomu příjemná ostrovní atmosféra, hudební podmaz pěkný, vyšetřování vraždy obstojné, hledání sám sebe zajímavé, ode mne poctivé tři hvězdy..

plakát

Sláva (1989) 

Působivé válečné drama se strhujícím příběhem několika mužů, kteří se dobrovolně přihlásili a bojovali ve válce Severu proti Jihu.. Mladý Matthew Broderick se s důstojnickou rolí popasoval dobře, ovšem Denzel Washington je o parník lepší, strhává na sebe pozornost, jen se objeví a pravdou je, že tímto filmem mě provedl právě on.. Za zmínku jistě stojí i účast Morgana Freemana, byl skvělý, ostatně jako vždy.. Vše, co by se dalo vytknout, promíjím, když se bojuje za svobodu a platí se cena nejvyšší, na to já slyším..

plakát

Delirio di sangue (1988) 

S tvůrci tohoto veledíla jsem se minula, nedokázala jsem se naladit, nevtáhlo mě to, nebavilo mě to a v závěru už jsem si přála, aby umřeli všichni.. No a ani to se mi nesplnilo.. P.S. Kolik litrů krve má obyčejný smrtelník?

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Pro Emily mám trvalou slabost a v tomto snímku je prostě úchvatná, sekne jí to, roli si evidentně užívala a zvládla ji na jedničku.. Příběh o praktikách farmaceutických firem, distributorů léčiv a bezbřehé chamtivosti všech zúčastněných mi celkem dost pohnul žaludkem a zároveň i osrdím.. Dávat v sázku zdraví i životy lidí kvůli prachům moje hlava asi nikdy nepobere.. S přimhouřením oka dávám čtyři hvězdy (za fantastickou Emily).

plakát

Zloději (2012) 

Když zlodějské bandy a podvodníci spojí síly ve snaze ukrást diamant za x milionů dolarů, je nad slunce jasné, že se v pozadí začnou odehrávat úplně jiné věci, chytračení, očurávání, no a to já se dobře bavím, okrádá-li zloděj zloděje.. Vztahy mezi jednotlivými postavami jsou poměrně složité, není všechno tak, jak to na první pohled vypadá a v závěru do sebe bezvadně zapadnou všechny dílky skládačky.. Herecký ansámbl komplet sympatický, ženy krásné, honičky úžasné, sedlo mi to jako dětská prdelka na nočník..

plakát

Mr. Sardonicus (1961) 

Dýchlo na mne podmanivé kouzlo starých filmů, ta černobílá vyprávění vyloženě sluší a příběh talentovaného lékaře mě zaujal hned od začátku, Ronald Lewis působí sympaticky a Audrey Daltonová je hezounká, no a hradní pán se sluhou jsou skvělí záporáci, oba přesvědčiví.. U mě filmová spokojenost a slušné čtyři hvězdy..

plakát

Muž v ohni (2004) 

Výborné kriminální drama o únosech dětí, zkorumpovaných policajtech, obludné mexické organizaci, která vše propojuje a za výkupné dítě vrátí jeho rodině, samozřejmě ne vždy, jen někdy.. První polovina snímku diváka seznamuje s totálně vyhořelým ochráncem, který po večerech chlastá první ligu, a jeho pozvolný návrat k životu díky jedné malé osůbce - Dakota Fanningová to zvládla skvěle.. Při únosu Pity je těžce zraněn, únoscům se podaří Pitu odvézt, potom se to ovšem rozjede nevídaným způsobem, krvavým a brutálním způsobem.. Denzel Washington je jako John Creasy vynikající, on celý ten film odtáhnul na svých bedrech, výrazná role, dobře zpracovaná..