Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 355)

plakát

Zlatá pevnost (1974) 

Mýma očima velice zdařilé nahlédnutí nejen do Indie, zejména do jejich životů i zvyků, s podmanivou atmosférou Orientu, jízdou na velbloudech, návštěvou nádherných míst, chrámů a pevností.. Příběh malého chlapce, kterému se vybaví minulý život a jeho rodiče kontaktují parapsychologa, aby Makulovi pomohl a zároveň pro ochranu najmou detektiva jako doprovod na cestu, je příjemným dobrodružstvím a hezky se mi na něj koukalo.. Poděkování kolegovi Willy Kufalt za Virtuální retro kino..

plakát

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) 

Netuším, kolikrát jsem tuhle parádní komedii viděla, pořád se mi líbí a funguje skvěle.. Příběh o hodném Janovi a nezodpovědném Karlovi, kde Petr Kostka hraje jak o život a jde mu to náramně, o pokusu zvratu 2. světové války několika bývalými nacisty je skvěle napsaný, úžasně zahraný, všichni ve svých rolích přesvědčiví, no a v neposlední řadě úchvatně natočený se spoustou báječných nápadů.. Tohle je cestování v čase dle mého gusta..

plakát

Zločin na Zlenicích hradě (1971) (TV film) 

Skvělá detektivka zasazená do středověku má velice příjemnou atmosféru, napětí tak akorát, příběh o podivném úmrtí (zevnitř zamčených dveřích, černé kočce) je zajímavý i poutavý.. Jaromír Hanzlík a Petr Kostka v hlavních rolích báječní, on celý ten herecký ansámbl je výborný, např. Vilém Besser, Otakar Brousek st., Eduard Cupák..  U mě filmová spokojenost, velmi pěkná záležitost..

plakát

Bláznova kronika (1964) 

Zemanův filmový svět je podmanivý, hravý, nápaditý i vtipný, k tomu herecký trojlístek - sympatický Petr Kostka, půvabná Emília Vášáryová, báječný Miloslav Holub - to celé výrazně popotáhl, bavili mě a opakovaně rozesmáli.. Příběh mladíka, který před válkou utíká a ona se mu pořád plete do cesty, je poutavý, zajímavý a celkové vyznění o mocipánech, obyčejných lidech a válce trefné a pravdivé..

plakát

Spanilá jízda (1963) 

Zdařilé historické drama z významné části našich dějin.. Oldřich Daněk předložil příběh Ondřeje ze zajímavého úhlu pohledu a celé vyprávění o husitech jinak, v každém případě k zamyšlení, o církvi, o víře a v neposlední řadě o pomstě.. Herecký ansámbl skvělý, mladý Petr Kostka v hlavní roli nesmírně charismatický, Karel Höger jako fanatický legát výborný, moc se mi líbil Martin Růžek jako Prokop, nepochybně stojí za zmínku Jiří Vala a zajímavá Michaela Lohniská..

plakát

Petr Kostka - Štace mého života (2023) (TV film) 

Výborný herec, pohledný mužský, charismatická osobnost.. Tento životopisný dokument věnovaný k 85. narozeninám se povedl naprosto báječně, velice příjemná záležitost.. Pro Petra Kostku mám slabost od dětství díky snímku Zítra vstanu a opařím se čajem a jsem moc ráda i za to, že jsem ho mohla vidět naživo v divadle.. Nahlédnutí do jeho života pracovního i soukromého mě vyloženě potěšilo..

plakát

Bílý lotos - Série 2 (2022) (série) 

Mike White úspěšně pokračuje v započaté práci, přenesl mě na Sicílii a naservíroval další filmové sousto, které je zajímavé, působivé, kritické a hlavně vnímám tu snahu o pravdivost a pojmenování.. Mezilidské vztahy jsou nesmírně složité, rodinné vazby stejně tak a témata jako zneužívání jeden druhého, sobectví, podvádění, lhaní jsou tu zpracovány neotřelým způsobem a divák se může pozastavit i zamyslet, nejen nad postavami..

plakát

Bílý lotos - Série 1 (2021) (série) 

Tvůrce Mike White zaslouží pochvalu i poklonu, tohle je trefa do černého a využívá k tomu vše, co mi sedí,  satiru, černý humor, pichlavý kritický osten a závěrečné vyznění s hořkostí v podstatě až k pláči... Nastoupila jsem zcela nepřipravená, ovšem hned po prvním dílu jsem měla naladěno a vtáhlo mě to mocnou silou, nedokázala jsem od toho odejít... Všechny postavy jsou svým způsobem zajímavé, některé parádně odporné, jiné k politování, nejvíce mě zaujala Belinda a zcela pochopitelně Armond... Skvěle natočené, úchvatně zahrané, krásně napsané.. Věcička k zastavení a zamyšlení..

plakát

La marcia su Roma (1962) 

Tak na tohle nemám dostatek mozkových buněk, holt jsem z podstaty mimozemšťanka a italský humor mě zcela míjí.. Rvačky, mlácení po hlavě, křik a věčné hádky mě většinou nepobaví, tedy opětovně potvrzeno, nezasmála jsem se ani jednou.. Musela jsem se hecnout, abych to dokoukala do konce.. Byla-li to pro někoho komedie, pro mě v podstatě tragédie, šťastnějším divákům samozřejmě přeji a tiše závidím filmový zážitek..

plakát

Irský zázrak (2022) 

Zcela upřímně musím přiznat, že začátek mě za srdce nevzal, bylo to zdlouhavé a v podstatě asi i nudné, nicméně cca v půlce snímku došlo ke zlomu a příběh zdravotní sestry a její malé svěřenkyně si mě získal.. Od chvíle, kdy se k divákovi dostanou informace o tom, co události předcházelo a v čem ta dívenka žije, mě měli na lopatě.. Za zmínku stojí nepochybně skvělá Florence Pughová, která zřejmě zvládne jakoukoli roli, vypadá velmi nadějně..  Celkový dojem dobrý, tedy ode mne slušné tři hvězdy..