Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 796)

plakát

Asteroid City (2023) 

Únava Wesem rozhodně existuje, ale jednu věc pořád umí skvěle: každý jeho herec a herečka pod jeho vedením působí jako nejkrásnější bytost a nejtalentovanější performer na světě. Scarlett, ach ano.

plakát

Barbie (2023) 

Samozřejmě jsem ráda za každého konzervativce, kterému kvůli tomu rupne žilka, ale pro mě je to moc hlasité, prvoplánové a korporátní. Respektive pro mě to film není. Pro mě to není film?

plakát

Bostonský škrtič (2023) 

Svého času jsem si stěžovala na Zodiaca a srovnávala ho s lepšími filmy, no a teď aspoň vím, že se mi líbil o trochu víc než Bostonský škrtič. Ale ten mě taky bavil. Jenom v něm nebyla žádná taková scéna, jako když jde Jake Gyllenhaal do sklepa s tím divným pánem a celý svět jako by se v tu chvíli scvrkl jenom na tu situaci a divák fyzicky cítí svoje srdce bušit někde v krku a na nic jiného není dovoleno myslet, protože je to tak intenzivní. Tady je sice paradoxně velmi podobná scéna, kdy jde Keira vyšetřovat za divným pánem do sklepa, ale jak jsou obě scény natočené a jak působí na diváka ilustruje velký rozdíl (ve schopnostech autorů). Ale možná jsem k Ruskinovi nefér, protože on se zase tolik o tu thrillerovitost nepokoušel, držel se spíš investigativní linky a lidskosti svých hrdinek. A jako postavy, jejichž práci sleduji, se mi určitě víc líbily Keira a Carrie Coon než Fincherův mírně vyšinutý sausage fest.

plakát

Flash (2023) 

Jediný film DCEU, během jehož sledování jsem si nechtěla vyškrábat oči a vyškubat vlasy. A dokonce jsem se bavila. Ale pořád je to dost pitomé, aby bylo jasno. A problematické skrz Ezrova civilní extempore. Ale mám ještě potřebu pár týdnů poté dojít a říct, že Muschiettimu se povedlo se dvěma Ezry vytvořit víc chemie mezi postavami než všem ostatním DCEU režisérům se všemi ostatními herci dohromady.

plakát

Ghosted (2023) odpad!

Sakra, kdy už začne Chris zase hrát v dobrých filmech? Požaduji další Sunshine, hned. P.S.: Proč v projektu této velikosti nebyl rozpočet na realisticky vypadající paruku pro hlavní hrdinku? Kdejaký cosplayer převlečený za libovolnou fiktivní postavu by udělal přesvědčivější práci než tým filmařů snažící se nastajlovat Anu de Armas jako skutečnou ženu.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) odpad!

To jim došly peníze in medias res, že hlavní zápletka ani hlavní hrdina nemá pořádný/žádný konec?

plakát

Infinity Pool (2023) 

Hehe. Trojúhelník smutku. A mimochodem, už jsem někdy zmínila, že miluji Thomase Kretschmanna?

plakát

Kostlivec (2023) 

Ne že bych měla nějaká očekávání, ale i tak to bylo docela zklamání. Film nemá žádnou kartu v rukávu.

plakát

Medvěd na koksu (2023) 

Chm, jeden by řekl, že natočit šílené béčko podle námětu z Redditu by nemělo být tak těžké, ale asi je. Komediální načasování vůbec nefunguje. Jakože racionálně mozkem chápu, co z toho měly být vtipné hlášky a tak, ale ve výsledku to tak vůbec nevyznělo. Ale abych nežrala, tak mě celkem bavili Stache a detektiv.