Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (394)

plakát

Hlava Medúzy - Kalich hořkosti (2021) (epizoda) 

Neherec Dvořák prokletím celé série. Je trapné, když sráží relativně slušnou práci a zajímavé epizody. Učesanost by tomuhle projektu celkem slušela - místy je perfektní, místy je intantilní. Ale jo, ušlo to - pondělní večery byly rozhodně zpestřeny a nebyl to zcela průser. Snad jen Pavel Kříž a Neherec Dvořák byli velké peklo, jinak nemám větších výhrad. Jen k Edovi - když už pravidelně lezu před kameru, tak zkusím nežrat, že. Petra Bučková rozhodně objev roku, policistku jí věříte naprosto beze zbytku.

plakát

Naše poslední tango (2015) 

María je skvělá vypravěčka, průvodkyně. Osobnost. A samozřejmě i tanečnice.

plakát

Hlava Medúzy - Tajemství umírajícího lesa (2021) (epizoda) 

Mírné spoilerování. Je zajímavé, že v lesích okolo Brna nejsou divoká prasata, takže hrob stačí extrémně mělký. Edo, když je někdo v tom, jsou to vraždy dvě. Plus jedna. Velmi osvěžující obsazení (Marek V. a Lenka V. aj.). Prvních 35-40 minut skvělých, pak mám menší výhrady, ale nic zásadního. Mírně nadprůměrná epi, fungující jako celek, už tradičně s prvky bizáru. Linie Bratr opět solidně úchylná, to je herec, to je magor. :) Snad jen ta módní hrůza, ve které se Čvančaráda dostavila na začátku na místo činu, to už bylo i na mě trochu zu viel. Pajzlu jménem Manhattan zdar.

plakát

Hlava Medúzy - Královny krásy (2021) (epizoda) 

Hvězda Petry Bučkové stoupá strmě vzhůru. Bravo. Linie Bratr je osvěžující a skvělá. Jsem zvědavý, jak dopadne. Bezva hudba, Born Slippy mě nachdlo a vrátilo 20 let zpět. To byla doba! ... Jako botanik mám trochu výhrady k ricinu a množství, ale to si nechám pro sebe. Tohle je stále nadprůměr toho, co se po průlomových a nedostižných Případech 1. Oddělení natočilo. Ale bohužel se to na nevhodných místech a v nevhodných situacích vysmátým Dvořákem shazuje samo. Klidně to mohlo být za pět. Ve výčtu herců mi už druhý díl chybí Dana Černá.

plakát

Zločiny Velké Prahy - Loutkohra (2021) (epizoda) 

Jednu chvíli mi bylo paní Aleny Mihulové až líto, když ji "tvůrci" (ano, ta banda diletantů) nechali nandavat návštěvě moučník rukou. Nevídáno. Jak prvorepublikové... Velmi, velmi špatné. Opět. Umělé nahození obrazu do rádoby historizujícího nažloutle rozmazaného odstínu je silně iritující, účinkem se míjející a již tak bídnou kvalitu ještě níže srážející. Denis je vskutku netalent, hrůza. Je mi ho líto. Snad prozře a pochopí, že pro kameru se nenarodil. Nebýt A. Mihulové, dal bych odpad. Ale to její hraní, ten její výraz, ty její oči... Nelze ji nemilovat. To je Paní Herečka, Alena Mihulová. Za ni jedna hvězda. Snad jen jediná scéna byla vtahující - matka miminka, houpajíce malé ve světnici, Langoše svádějící. To jsem se pousmál. Jinak prostě hrozné, průhledné, hloupé, nenapínavé, nenápadité, strojené, nevěrohodné, nezapadající ani do doby, ani do atmosféry, ani do mluvy, ani do ducha. Prostě do ničeho. Je mi skutečně jedno, z čeho byly okapy v záběru, ale ta duše té doby - tu tohle nikdy mít nebude. Scénáristé to postavám bohužel nedokáží vnuknout a postavy si to z prstu bohužel nevycucají. Ještě by mě zajímalo, jaký byl rozpočet. Vypadá to tragicky lacině. Denis na kole jezdící sem a tam to nezachrání. Jeho románek s holkou (když je náš) s velkýma vodnatýma očima to celé ještě víc ztrapňovává a třeba ten nový plot kolem školy mohli tvůrci alespoň trochu upravit, natřít, namočit do bahna, aby nebyl taková pěst na oko. Opravdu papundeklové peklo, nejen to divadélko (pár neposlušných plachet, křivolaká prkna (kdyby pod nimi byl aspoň poklad, že)).

plakát

Kukačky - Epizoda 5 (2021) (epizoda) 

Jitka místy opravdu pěkně zpívá. Marek je nejvíc sexy chlap na světě. Měl by nafotit kalendář. Děti hrají peckově. Zápletka neztrácí dech, naopak. Bravo.

plakát

Ještě hořím? - Jakub Třasák, houslista a producent (2020) (epizoda) 

Zajímavý dokument. Shlédnul jsem neplánovaně, ale s velkou chutí. Nemůžu říct, že by mi Jakub byl sympatický, ale ani nemohu tvrdit, že mi je nesympatický. Je zvláštní. A hraje opravdu skvěle. Ne každý vydrží u něčeho tak dlouho.