Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak spolu souvisí výstavba golfového hřiště, která likviduje místní les a smrt jednoho z lesních dělníků? I takový případ musí sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová), její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) a s další zkušenou detektivní dvojicí (M. Isteník a P. Bučková) vyřešit a k tomu odhalit spletité vztahy místních obyvatel, které mohou vést k dopadení vraha. Případ Karinina bratra se obrací úplně jiným směrem. Co stojí za jeho zcela neočekávaným psychickým stavem? (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mírné spoilerování. Je zajímavé, že v lesích okolo Brna nejsou divoká prasata, takže hrob stačí extrémně mělký. Edo, když je někdo v tom, jsou to vraždy dvě. Plus jedna. Velmi osvěžující obsazení (Marek V. a Lenka V. aj.). Prvních 35-40 minut skvělých, pak mám menší výhrady, ale nic zásadního. Mírně nadprůměrná epi, fungující jako celek, už tradičně s prvky bizáru. Linie Bratr opět solidně úchylná, to je herec, to je magor. :) Snad jen ta módní hrůza, ve které se Čvančaráda dostavila na začátku na místo činu, to už bylo i na mě trochu zu viel. Pajzlu jménem Manhattan zdar. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemeslně dobré, obsazení ve vedlejších rolích výborné, na obsazení policistů jsem si již zvykl. Nicméně ve scénáři je spousta nesrovnalostí, občas nesedí viditelné drobnosti, semtam přijde úlet, pracujeme s náhodou. Všechny tyto zápory se objevily i v tomto dílu. Jako oddychovka fajn, pro hloubavé detektivkáře asi žádná hitparáda. ()

Reklama

Aniki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle nepovedenou hrůzu jsem vzdal hned po prvním díle, nicméně jsem chtěl zjistit, co se asi tak po několika dalších epizodách v nejděsnějšim séroši na světě změnilo. A zjistil jsem co?....že se nezměnilo vůbec nic! Katastrofa střídá děs. Osumnáctiletá žába rozseká stejně starý frajerce palici cihlou, krve jak z vola, zřejmě si jí posléze naložila na záda a mýrnyx týrnyx jí odnesla do kilometr vzdálenýho háje, aby jí tady zakopala. Kde po cestě sebrala lopatu, rýč, krumpáč, to už je každýmu fuk. Před domem oběti musela bejt louže krve jak kráva a krvavá cestička se dokonce musela táhnout až na místo improvizovaného hrobu. Co na to tehdejší soudruzi esenbáci? Ničevó. Takže, bembeřici medúzy už nikdy více, stačilo. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filip Renč naprosto dokonale vykradl epizodu Hráz ze seriálu Specialisté (něco se začíná stavět, a tak je potřeba po 25 letech vykopat mrtvolu). Něco tady už bylo napsáno, ale také si přidám. Dobře, před 25 lety zabila svojí sokyni v lásce před jejím domem cihlou do hlavy a co dál? Pak si ji jako hodila přes rameno, do druhé ruky vzala krumpáč s lopatou a šla kilometr do lesa ji zakopat? Nikdo ji neviděl, na místě činu žádné stopy, žádná krev, nebo když se vrátila z lesa, vzala hadr a kýbl a uklízela místo činu? Nikdo zase nic neviděl, nikoho nepotkala? Všichni vesničané uvěřili legendě, že odjela do Německa za tetou? Po 25 letech se staví golfové hřiště, vražda je dávno promlčena, navíc i kdyby byla mrtvola nalezena, kdo by to dokázal po tolika letech vyšetřit a někoho usvědčit? Nejlepší je samozřejmě jít kostru vykopat. A když kriminalisté kostru najdou, už za hodinu mají fotku, na které je oběť a zrovna má na sobě stejný přívěšek jako byl nalezen v hrobě. Navíc tak mělký hrob, že by odolal 25 let všem vlivům počasí, zvěři atd.? Ona byla celá ta epizoda k smíchu, ale vzpomínka na Predátora mě fakt rozesmála. A na konec tady máme takové obehrané klišé, kdy mladého Heřmánka hlídá zase největší hňup z policejního sboru, kterému hlídaná osoba uteče, protože každý policista si musí jít dát v seriálu vždy kávu, to už bylo v seriálech Rapl, Specialisté a kdo ví kde ještě… Pánové Renči a Hudský, fakt hrůza. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předchozímu dílu, který jsem hodnotil jako nejslabší, tady dám naopak čtyři hvězdy. Vlasáková byla dokonalá, když o mordování mluvila jako o makové housce. Jojo, těžko odhadnout, kdo ze sousedů má kostlivce ve skříni, v tomhle případě v lese za barákem. A nesmím zapomenout ani na Vašuta, který toho obyčejnýho dělňase, věčně naloženého v knajpě, zahrál opravdu špičkově. Prostě mě dostal v té závěrečné scéně, kdy cajti odvážejí pachatelku a on tam polosedí pololeží na lavičce, v ruce flašku a má dokonale nepřítomně opilecký pohled. A určitě stále myslí na tu svoji bývalou lásku. Vlasáková mysli na něho, ale ani jeden se nedočká. Stačí se jim oběma podívat do očí. Antická tragédie jako vyšitá. Tak tuhle scénu si jdu pustit ještě jednou. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v obci Borkovany u Brna. (rakovnik)
  • Premiéru epizody zhlédlo 1,44 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20:00. (rublik05)

Reklama

Reklama