Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

První znamení: Přichází satan! (2024) 

Po Neposkvrněné další velice tematicky blízký horor z kláštera a o jeptišce přicházející do Itálie z Ameriky. Zatímco Sydney se upsala průměrné divnosti, První znamení je excelentní horor, který sice nějaké mouchy má, ale po technické, vizuální a příběhové stránce je vybroušený. Je to netuctový příběh s očekávaným, ale i tak silným příběhem a scénami, které utkví v paměti. Má to super zvuk, dobrou hudbu a skvělou představitelku v hlavní roli. Dance se sice jen mihne a Night tu je jen na pár scén, ale obsazení je luxusní. Nečekal jsem nic moc, ale po dlouhé době kino horor, který oceňuji plným počtem, i přes o fous delší stopáž, než by si zasloužil.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Prodloužená verze je naprostý top. Skvělý díl, dokonalé filmové trilogie. Bez chyb.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Cesta ke světlu (2024) (epizoda) 

Jeden z nejlepších českých seriálů. co jsme kdy viděl. A to zejména po herecké stránce i stránce scénáristické. Už se těším na další případ.

plakát

Sucho (2024) 

Bohdan Sláma je technicky precizní režisér. Diviš Marek má zase neuvěřitelné oko na to, aby scény vypadaly poutavě a zároveň "něco říkaly". Sucho je skvělý film. Dlouho, opravdu dlouho jsem nebyl po českém filmu tak vyřízený. Ano, látka to není atraktivní, a kdo chce jít do kina si odpočinout, tak Sucho není správný adept. Sledujeme tu sestavu postav, která něco řeší v sobě i vně sebe a většinou se všechno docela podělá. Za postavy trpíte a bolí vás to, neboť nejde o nesympatické osoby, ale reálně černobílé charaktery s dobrý i špatným viděním světa. Kromě asi tří scén (z toho dvou finálových) vedl Sláma svůj film výtečně a srozumitelně. Ve finále sklouzl bohužel k lehké zkratkovitosti zejména u jedné z postav. A úplně se mu také nepovedlo vybalancovat oba pohledy, které film nabízí a jedné straně zkrátka nadržuje, což filmu lehce škodí. Ale jako jednoduchá prezentace toho, co představuje současný třídní boj ohledně Green Deal, zemědělského přístupu, dotací atd. je Sucho docela obstojná látka.

plakát

Úkryt (2002) 

Fincher využil na maximum kulisy, ve kterých se film odehrává. Natočené je to mistrovsky a diváka od začátku drží v ohromném napětí. žánr tu funguje jako učebnicový příklad, jak se to má dělat. Moc dobré.

plakát

Ještěr (2023) 

Po dlouhé době vážně skvěle zpracovaná detektivka se skvělým Torem, ale i jinak dobře obsazeným krimi-thrillerem. Propracované dialogy, atmosféra, výborná hudba (!) a sice nijak objevný, ale silný příběh. Vážně hodně, hodně dobré. A neuškodila tomu ani pomalejší první hodina.

plakát

Purpurové řeky (2000) 

Předloha je ještě nohem silnější, přesto jde o velice poctivý thriller s dobrodružnými rysy. Reno/Cassel skvělá kombinace a navíc mysteriózní příběh v atraktivním lokalitách hor. Mohlo to být ještě o fous nápaditěji natočené, ale i tak jeden top filmů žánru kolem milénia.

plakát

12 opic (1995) 

Vlastně docela komorní sci-fi, bez velkých scén, která sází na dobrý výkon Willise a vypilovanou režii i scénografii. I po letech skvělý film.

plakát

Jurský park (1993) 

I po letech je to takřka dokonalý dobrodružný film se skvělými scénami, které nelze zapomenout. Navíc napětí, triky...všechno funguje a poprávu se jedná o milník.