Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 271)

plakát

Vzpomínky na Itálii (2020) 

Velmi rutině natočený film, který sází ne toskánské exteriéry a charisma Liama Neesona. Jinak je to přehlídka klišé a fádních hereckých výkonů a nikam nevedoucích dialogů. Ale na sobotní večer dobrý.

plakát

Největší z Čechů (2010) 

Povedený film s originálním rukopisem a příjemně lidským scénářem. Navíc velmi dobré herecké výkony.

plakát

Havel (2020) 

Řemeslně dobrá práce, ale strašně mi ve filmu chyběla hlubší sonda do pohnutků jednotlivých postav. Z děje vůbec nevyplývá proč zrovna on, proč byl tak populární? Ani psychologická linka o skutečnostech, proč on sám se chtěl stát prezidentem, protože povahové rysy takovému kroku moc nenasvědčovaly. Olga navíc působí nepříliš sympaticky zatrpkle, nečiší z ní ona důstojnost, jakou si ji pamatuji. Hofmana mám moc rád, ale nepovedlo se mi odmyslet jeho charisma a Landovského sem v něm viděl jen nuceně.

plakát

Palm Springs (2020) 

Další variace na časovou smyčku, tentokrát v moderním podání a s dobrou ústřední hereckou dvojicí. Komických momentů tolik není a příběh by potřeboval dopilovat, ale jako letní pohodovka postačí.

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Klasický Woody vyznávající se z lásky ke svému New Yorku. Působivá atmosféra i skvělé dialogy vyzdvihují Deštivý den mezi ty lepší Woodyho filmy z posledních let.

plakát

Trick (2019) odpad!

Tady není původního vůbec nic. Kopie kopie. Nechápu důvod, proč tohle chtěl režisér točit a hlavně kdo mu dal na to peníze. Řemeslně také slabé.

plakát

Gentlemani (2019) 

Dobré momenty střídají slabší pasáže a ne tak zajímavý příběh kolem drogových bossů. Skvělý Farrell vybočuje z průměrnějších postav, jejichž charaktery nedosahují kvalit raných Guyových filmů. A Grant mi v roli novináře neseděl a spíš mě rozčiloval. První třetina byla proto dost otravná.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

No je to pecka. Děj lehce zamotaný a nepříliš přehledný, ale vzhledem k hereckým koncertům a precizní režii to vlastně nevadí. Skvělá filmařská práce.

plakát

Mr. Turner (2014) 

Zoufale nezábavné. Mr. Turner vyznívá jako příběh malíře, který nebyl zajímavý, ani příliš charismatický a ani se v jeho životě příliš neudálo. Patřil ke smetánce, měl klidný bohatý život a talent, jehož hloubku oceňují spíš obdivovatelé než on sám. Dvě a půl hodiny plácání od ničeho nikam je postupem času doslova úmorné.