Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (1 574)

plakát

Gangy z Birminghamu - Epizoda 1 (2014) (epizoda) 

Velmi kvalitní rozjezd. Pomalý mi určitě nepřišel (zejména v závěru) a daleko od plného počtu jsem nebyl. Jen mi tam chyběla nějaká ta šťáva, která by mi to ještě potvrdila, abych nad tím vůbec nemusel přemýšlet. Hodně dobrý, Tommy. Hodně dobrý.

plakát

Ledová archa - Série 3 (2022) (série) 

Nejhorší série? Jednoznačně. Začátek byl slibný, ale to je v podstatě asi tak všechno. Tuna přebytečných dialogů, spousta "plot twistů" nemělo hlavu a patu, a počet postav, bez kterých bychom se obešli, se nesnižoval, právě naopak. Četl jsem, že čtvrtá série se už připravuje a já si jen říkám: "Proboha proč?"

plakát

Ledová archa - Prvotní hříšníci (2022) (epizoda) 

Hurá. Nebylo to dokonalé, ale konečně jsem se aspoň trochu nenudil. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, ale trošku mě straší ten otevřený konec. Nemám ponětí, z čeho se bude skládat čtvrtá série.

plakát

Ledová archa - Signál pro všechny (2022) (epizoda) 

Rád bych z tohoto "twistu" byl odvařený, ale už tady toho bylo tolik, že to nejde, ani kdybych chtěl. A jestli to v příštím dílu opravdu nedopadne, tak budu seriózně nasrán. Tři série by stačily.

plakát

Ledová archa - Dát se do pořádku (2022) (epizoda) 

Epizoda v duchu jakéhosi vylepšování vztahů zatímco se Snowpiercer potýká s dalším nepředvídatelným jevem. Vábně to nezní, ale alespoň jsme se zbavili jedné ze zbytečných postav.

plakát

Ledová archa - Ouroboros (2022) (epizoda) 

Už jen to, že se půlka epizoda odehrává v "halucinaci" a druhá půlka v pohledu lidí brečících nád ležícím Laytonem, je dost velký důvod rezignovat již před začátkem. Já jsem tomu šanci dal a možná že i naposled.

plakát

Moonfall (2022) 

Dlouho jsem se u něčeho tak nenudil, a to občas skládám puzzle o počtu tři tisíce dílů. Paradoxně mě film bavil jen dokud nenastala první živelná katastrofa, pak už byla katastrofa celý zbytek filmu. Wilson se mi tam vůbec nehodil, angažování Bradleyho odpovídá filmovému hodnocení a Peňa ať už se nesere do každého hollywoodského filmu. Scénář stupidní s očekávaným vyústěním. Aspoň to vizuální zpracování to mohlo potahat, ale dívalo se mi na to sakra těžce. Na Emmericha velká slabota, i když on sám tu laťku vysoko moc nemá.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Dvě a půl hoďky čisté akce se ukázaly jako správný způsob, jak přimět fanoušky vylepšit hodnocení oproti jedničce. Ledger fantastický (o tom není ani potřeba mluvit), paralela s Jokerem a Two-Facem byl skvělý nápad, potěšil i Cillian Murphy, jak je u něj zvykem. Na rozdíl od BB je tady několik zapamatovatelných momentů (dvě lodě, rozhovor na lůžku), které asi ve finále dělají největší rozdíl. Za mě v pořádku.

plakát

Batman začíná (2005) 

Upřímně mě první část moc nebavila a ani ze druhé si nedokážu vybavit moment, který by mě posadil na prdel. Tentokrát jsem úplně nedokázal pochopit Nolanovu filozofii a ve filmu jsem se nemohl za žádnou cenu najít.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Dvojka úplně v jiném soudku a oproti jedničce překvapivě v lepším. Klíčovým pozitivem už je jen to, že průměrný věk cílové skupiny se zvýšil o nějaké čtyři roky. Atmosféra byla mnohem intenzivnější, celkově byl film o něco drsnější a pomohlo i angažování dospělých než děcek s prvními jebáky na ksichtech. Jeden nepředvídatelný moment střídal druhý, nemluvě o vynikajícím závěru, který mi přinesl goosebumps. Nebyl to žádný kinematografický orgasmus, ale do trojky se je na co těšit. Tohle se povedlo.