Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Cokoli z Asgardu kde není Loki nezáživný průměr, cokoliv z Londýna kde je Thor parádní oddechová jízda. Instantní Marvelovka, která neurazí ani nenadchne a popcorn vám z ní v puse rozhodně nezhořkne. Alespoň do té doby než takových bude přibývat tempem dvou filmů ročně.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Hunger Games znovu a... jinak? A osobně trošku víc preferuji neučesanou roztřesenou jedničku Garyho Rosse před uhlazeným počinem Francise Lawrence. Jinak klasický syndrom dvojek, kde se nic moc nestane (a to co se stane jen s malými úpravami kopíruje jedničku) a které skončí tím, o čem se celou dobu mluví. Stopáž i tak uteče velmi rychle, herecké obsazení je parádní, ale až na pár výjimek nevyužité co se týče prostoru ve filmu. Průměr, který by s lepší (nebo alespoň nějakou) gradací a větším důrazem na emoce (Vražedná pomsta si hodně pomáhá Howardovou hudbou) příště mohl být lepší, takhle ale skončí v momentě, kdy se teprve začne dít něco zajímavého mimo zajeté koleje série. Ono se pak těžko něco vyčítá, když herci v první polovině hrají, že hrají, na což se lehce dá svést občasné přehrávání a strojený konstrukt druhé části se dá s přehledem svést na to, že se v podstatě jedná o strojený konstrut tvůrců her. Alibi v podstatě neprůstřelné. Z hlediska fantasy filmů zaměřených na teenagerky všeho věku a pohlaví je to ale pořád naprostá špička už jen tím, že se to dá brát vážně a i seriozně kritizovat. Jinak začíná být celkem zvrácené, jak si hollywoodská Mecca kapitalismu začíná vypomáhat lehce načrtlými socialistickými motivy ve své honbě za zlaťáky a novými výdělečnými značkami. 60 %

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Po guilty pleasure jedničce jasná degradace série, která se od útoku na teenagery směsicí cool mýtů, moderní technologie a super hlášek oddala do vod čistě infantilní zábavy pro nejmenší útočící na první signální hlavně fyzickým humorem plným pádů. Efekty občas kvalitní, občas jako oko na pěst, herci vesměs sympatičtí, ale nemají žádný prostor k tomu to prodat, hlášky až na pár pokusů žádné. Ambiciozní pokus (skvěle obsazená jednička, zavedený režisér osvědčených hitů) o nového Pottera se brzy promění přinejlepším v sérii direct-2-dvd béček pro nejmenší. A vypadá to, že zaslouženě.

plakát

Elysium (2013) 

Rok 2013 je černým rokem pro původní sci-fi filmy. Škoda.

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Velmi příjemný a hlavně skvěle obsazený indie film, jehož největším výkonem je nalákání výborné herecké sestavy do tak neskonale neoriginálního a předvídatelného filmu. Neurazí, nenadchne, zabaví. Nenáročný film vhodný pro nenáročný večer.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Chvílemi opravdu film hodný svého názvu. Po druhé kinoprojekci opravdu film hodný svého názvu. Po třetí projekci člověk nemá pocit, že by potřeboval vidět nějaký další film.

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Okouzlující vizuální podání v kombinaci s banálním podobenstvím separace menšin tvrdou rukou až hysterického konzervatismu s kontra-kulturním utopickým "happy-endem" tvoří asi jeden z nejpříjemnějších rodinných filmů pro všechny (nejen věkem) nedospělé.

plakát

Hranice života (2005) 

Vizuálně nejdrtivější film za hodně dlouhou dobu.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Nesourodá směs gagů různé kvality, která se nějakým náznakem děje zabývá pouze úvodních 20 minut. Pak už sází jen na vtipy proměnlivé kvality a nechutnosti, plejádu známých tváří a "charisma" všech přítomných. Jo, při psaní musela být sranda, při natáčení ještě větší, ale z výsledného filmu se to jaksi vytratilo a zůstal jen rozpačitý dojem. Méně hulení a vzájemného honění vlastních pér (a trik) a mohlo to být o třídu lepší.