Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (52)

plakát

Pýcha, předsudek a zombie (2016) 

Hele, ono to nebylo úplně špatný. Pravda, je to totální úlet, ale má to větší hlavu a patu než plno "lepších" titulů.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Šest výjimečných herců a hereček spolu s dalšími na vzestupu se společně vypravilo do Řecka, kde je filmaři celé dny ožírali, aby tam natočili tuhle perfektní guilty pleasure, kde se co deset minut objeví písnička od ABBA. Nikdy tohle pro mě nebude odpad, je mi úplně jedno že recenze jsou bídné, nejsou to profi, nebo dokonce nejlepší zpěváci, ani že to není na Oskara. Je to prostě skvělý.

plakát

Následníci 3 (2019) (TV film) 

Nápad super, ale proč musí to provedení být jako u studenského filmu? Dokonce i to jak všichni chodí a celkově se hýbou je tak směšné a afektované. Jakože nějaká míra toho všeho by se dala pochopit, ale až tak? Hell no. Celý vizuál je strašně laciný. Pořád je to sice Disney film pro děti, ale byla to vlajková loď dlouhou dobu, teda je ta neochota utratit peníze za pořádné CGI vážně výsměch. Kostýmy a kulisy to samé. Je to jako koukat na Hrátky s čertem, Disney verze 2019. Že je hraní z 90% mizerné je jedna věc, ale písničky Disney pořád umí. Bohužel choreografie se potýkají  se stejným problémem jako vizuál. Queen of mean je majstrštyk af, Do what you gotta do zrovna tak.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Tento koncept měl velký potenciál, a to zejména princeznu Johanku, aka talentovanou Valentýnu Bečkovou, který byl však naprosto promrhán. Bohužel, tvůrci se špatně rozhodli, pro jiný směr, jakým se bude pohádka ubírat a místo aby z Julie a Karaby udělali sekundární zápletku, rozhodli se postavit příběh na nich a to je největší problém, se kterým se film potýká. I když pominu fakt, že Vetchý - ač ve svých 60 letech, na vrcholu svého sexappealu - by mohl doslova Kubařové dělat fotra, jejich problémek se lží není dost, aby se na něm dal stavět celý film. Kdyby to bylo více o princezně, jak bylo slibováno, která je nepopiratelně dcerou své matky, jež se svou kuráží a prořízlou pusou byla highlightem původního filmu, bylo by to daleko lepší. Nicméně to tak není, což je to největší zklamání. To druhé je podprůměrná úroveň písniček v této HUDEBNÍ pohádce. Jediná co stála za to, byla ta titulková. A to je skládal jinak geniální Vašek Bárta. Typické zklamání v pokračování, které víceméně nezklame, ale rozhodně nepotěší a je to velká škoda. Bohužel jsem čekala víc z toho, jak tvůrci slibovali, a podle toho i hodnotím.

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

Jako upřímně, čekala jsem ale že strašnou kravinu. Ale řekla jsem si, že než toho, aniž bych to viděla celé, nebudu soudit, ani hodnotit. No rozuzlení bylo poměrně překvapivé a osvěžující. Žádný klišé konec, jaký známe a už tolikrát jsme ho sledovali znovu a znovu. Ale zase jednou se pro děti natočila pohádka, která je naučí nový pohled na lásku a dobro se zlem. Která ukáže, že nic není černobílé, žádný člověk není jen dobrý, nebo špatný. Ve výsledku se mi to líbilo, ačkoliv se zdá, že to bylo šité horkou jehlou na koleni. Spousta věcí mohla být dotažena daleko líp, ale příjemně překvapilo.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Celkově se jedná o film docela zbytečný. Nedá se z něj pochopit historie a sled událostí pro ty, kteří by si přáli, dozvědět se něco víc, nebo pravdu jinak, než čtením. Dialogy jsou nicneříkající, rádoby hlubokomyslné, ale ve výsledku plitké. Ovšem po vizuální stránce se jedná o jeden z nejpovedenějších počinů české kinematografie. Kostýmy, spolu s maskérskou prací, jsou bezesporu nejkrásnější a nejvěrnější, jaké jsme kdy měli v kostýmovém dramatu čest spatřit. Kamerová práce patří taky mezi ty nejlepší u nás. Ovšem, kdyby se film sestříhal na ty nejlepší záběry a udělal se z něj klip k titulní písni, posloužil by asi lépe. Škoda.

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Někdo tomu vyčítá, že je to natočeno spíš z pohledu Bundyho - jak byl hezký, pro ženy neodolatelný, oblíbený, ale taky sebestředný a do sebe zahleděný. Mně to přijde jako výrazná přednost filmu. Uchopení filmu jako příběh z perspektivy Kloepfer je hodně zajímavý. Collins je v každé roli neskutečně krásná a uvěřitelná, prostě kouzelná. Efron se od dob High School Musical hodně vypracoval; nevěřila jsem tomu, že by tohle mohl být dobrý počin s ním v hlavní roli a ejhle, dopadlo to asi nejlíp jak mohlo. Díky bohu, že roli přijal.

plakát

Ranařky (2021) 

Film, který je potřeba, ale českým chlapům se rozhodně líbit nebude. Určitě ne těm, co se bojí o svou maskulinitu díky strachu, že být ženy stejně uznávané, najednou by přišli o tolik výhod, že raději budou prohlašovat, že emancipace je zbytečná a podobně filmy stojí za prd. Užijte si to, protože filmy jako tenhle za to stojí a tím víc to pomůže :)

plakát

Neviditelná (2020) 

Výborný dokument, extrémně potřebný. Reakce tady marhule je důkazem toho, jak potřebný takový dokument je. Je namířil nechutné chování k těhotným ženám, rodícím ženám a matkám, které u nás společnost produkuje. Ve filmu není ani ukázané to nejhorší, ale je to realita. Komu takový dokument neotevře oči, měl by držet alespoň ústa, protože nemá evidentně žádný respekt. Protože během prvních pěti minut, ty záběry z nemocnice - ne, to byly stáje; jsou vrcholem nevkusu, nerespektu, misogynity, šovinismu a potřeby dominance. Pokud to v někom neevokuje pocity volající po změně a neměl při tom pohledu pocit na zvracení, nebo alespoň nutkání se od toho odvrátit a utéct, je necitlivá bytost, která se nemá co vyjadřovat k cizím potřebám a už vůbec ne porodům. Ta realita je prostě odporná.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

DC universe prostě vedle Marvelu nemá šanci. Filmy z DC vypadají jako debut začínajícího nadšeného režiséra, který objevil všechny efekty moderního filmu, za každou cenu je chce vyzkoušet a rozhodl se tak zrovna na svém oblíbeném komiksu z dětství. Neskutečně zdlouhavé, nesmyslné, přehnané. Jedna hvězda za: 1. to, že začátek byl dech beroucí; závody Amazonek, mezi nimi malá Diana, šíleně to na film navnadilo, vypadalo to TAK slibně, jaká škoda, kam se to ubralo. 2. že Gadot a Pine to táhli na alespoň tu jednu hvězdu spolu od začátku až do konce. A druhá hvězda je pro Mistra Zimmera, o tom snad není žádná diskuze.