Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (19)

Holky z Derry

Holky z Derry (2018) (seriál)

Ačkoliv je Nicola Coughlan (Clare) Irka, pochází z Galway, nikoliv z Derry. V seriálu ovšem mluví s Derry přízvukem. V jednom z rozhovorů se svěřila, že jej ovládla díky přízvuku Nadine Coyle a hlavně díky jejímu skandálu v Irish PopStars (2001), kdy na sebe nechtěně před kamerou prozradila, že lhala o svém věku, aby se do show dostala.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020) (seriál)

Nicola Coughlan (Penelope) a Luke Newton (Colin) jsou velkými fanoušky knižní předlohy a příběhu Colina a Penelope. V době natáčení seriálu si navzájem posílali fanouškovské edity a teorie, diskutovali o tom a některé nápady jim bylo dokonce umožněno zakomponovat do seriálu. Nicola Coughlan vzkázala fanouškům, že jejich prosby o to, aby Penelope oslovila Colina místo jménem „pane Bridgertone“, byly vyslyšeny a tato scéna se ve třetí sérii seriálu opravdu objevila.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020) (seriál)

Colin (Luke Newton) a Penelope (Nicola Coughlan) porušují v seriálu všechna možná nastavená pravidla pro nezasnoubené páry z regentské éry. Oslovují se křestními jmény, dopisují si, drží se za ruce, jsou spolu o samotě bez garde, Penelope odmítla jeho nabídku k tanci. Všechno z toho bylo velice skandální.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020) (seriál)

Luke Newton (Colin Bridgerton) před natáčením četl knihy a spoustu detailů zakomponoval do svého hraní, například Colinovu vášeň pro jídlo, nebo i jeho lásku k Penelope (Nicola Coughlan). Newton se snažil hrát postavu Colina jako zamilovaného, ale k tomuto faktu zcela slepého.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020) (seriál)

Luke Newton (Colin Bridgerton) je ve skutečnosti levák, avšak v seriálu je nucen šermovat pravou rukou. Takto omlouvá, že v šermu není nijak dobrý.

Comeback - Cesta do Vtelna

Comeback - Cesta do Vtelna (2010) (epizoda)

Ozzák (Martin Dejdar) na Tomášovu (Tomáš Matonoha) poznámku, že fakt prokoukl, odpovídá: „Smrdím jako nějaká kytka.“ V epizodě Sliby chyby (2008) jsme se ovšem dozvěděli, že Ozzák nic necítí, protože má vypálené sliznice od doby, co se na Moravě vsadil, že vypije nosem láhev slivovice a vyhrál.

Bobule

Bobule (2008)

Na krojích hlavních postav bylo napácháno nemalé zlo. Ani jedna z postav nebyla řádně do kroje oblečena, ani o kroj nebylo řádně postaráno. Sukně a rukávce nejsou naškrobené, aby držely tvar. Hádek s Langmajerem mají mít mašličky na košili také naškrobené a jinak zavázané. Voříškové chybí spodní díle rukávců a tzv. kokeš na hlavě má moc do čela.

Bobule

Bobule (2008)

Vinař Michalica (Václav Postránecký) říká, že mají ve vesnici, kde bydlí strýc František, večer krojový ples. Krojové plesy se ale pořádají v zimě, v létě se mohly maximálně konat krojové hody.

Einstein - Případy nesnesitelného génia

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál)

Hned v několika dílech a momentech, při záběru na obrazovku počítače nebo tabletu, je vidět puštěný přehrávač Windows Media Player. Např. „videohovory“ nebo přihlašování do policejní databáze, apod.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Kvůli scéně na balkóně Vojtěcha Kotka s dvorními dámami, točené ve Valticích, se do rohu balkónu nechal speciálně přivést těžký kamenný podstavec, na něj speciálně postavený květináč s palmou a celá tato manipulace trvala cca 20 minut. Scéna přitom trvá jen necelou minutu.

Tři mušketýři

Tři mušketýři (2014) (seriál)

Jelikože se seriál natáčel v Česku, můžeme v něm spatřit také herce z českých řad, a to konkrétně dva herce ze seriálu Ulice (od r. 2005). Daniela Browna (Henry), který se objevil v epizodě Brothers in Arms (2016) na pohřbu třech veteránů, kolem 21. minuty a Lukáše Jůzu (Roman Šámal), kterého je možno vidět v roli žalářníka zabitého guvernérem Feronem (Rupert Everett), v epizodě Death of a Hero (2016).

Riverdale

Riverdale (2017) (seriál)

V seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007), konkrétně v epizodě Rekombinace Ligy Spravedlnosti (2010), při scéně v obchodu s komiksy, se objevuje zmínka o komiksu „Archie“, podle kterého je seriál natočen. Kurt se ptá, kde tento komiks najde a následně vypráví, že se Midge rozešla s Moosem a Archie se v jednom vesmíru oženil s Betty a ve druhém s Veronicou.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Postava dvorního doktora, Jeana Baptiste Bassana (Jan Budař), který byl u porodu všech 16 dětí, skutečně existovala, avšak pod jiným jménem.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Natáčení trvalo jen 46 dní. Nejdéle se točilo v Kroměříži - 3 týdny v interiéru zámku a týden v zámeckých zahradách.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Při scéně, kdy František Štěpán (Vojtěch Kotek) vypráví dvorním dámám o „svlékací sázce“ mezi jeho známým a jistou dámou, byly jeho boty až moc hlasité, takže Vojtěch Kotek chodí na terase po koberci. Tato scéna se také musela jednou přetočit, protože v pozadí byla zachycena procházející žena s kočárkem.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Valtické zámecké zahrady byly během natáčení volně přístupny veřejnosti.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Při scéně, kdy je hraběnka Eliza Fritzlová (Táňa Pauhofová) odvedena stráží, byla prodleva mezi příchodem stráží a rozhovorem příliš dlouhá. Režisér proto navrhl improvizovaný dialog mezi Pauhofovou a komparzistkou. Tato scéna byla později zkrácena a v české verzi jde tiše slyšet jen malý útržek jedné věty. Scéna se natáčela ve Valticích.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Scéna v zahradě areálu Valtického zámku, kdy František I. Štěpán Lotrinský (Vojtěch Kotek) chová dítě, musela být točena s panenkou. Pravé dítě nechtělo u Vojtěcha Kotka zůstat v klidu a pořád plakalo.

Reklama