Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Drama

Poslední recenze (215)

plakát

365 dní (2020) odpad!

Tohle si komentář ani nezaslouží, ale budiž... Po mnoho let vznikalo spoustu adaptací, které se opíraly o silné předlohy. Přeci je, když už někdo napíše knihu, postavy jsou promyšlené a od základu vybudované, takže napsat scénář je už brnkačka, ne? No a pak je tu film 365 dní, který ukazují, že i podle předlohy lze natočit totální koňské lejno. Nevím, zda je tady vina přímo na straně knihy, ale nehodlám to v tomto případě zjišťovat. Co ale vím, že sledujeme dvě naprosto nerelisticky napsané postavy, kterým by divák měl z nějakého záhadného důvodu asi fandit, aby si k sobě našly cestu. Přestože scénář sám naznačuje nějaké možnosti, jak by toto hledání si cesty mohlo proběhnout, nestane se tak. Místo toho se Laura vrhá do náruče svému únosci asi v polovině stopáže po událostech, kde si nejste jisti, zda k Massimovi opravdu začíná něco cítit, nebo se cítí jen provinile. Nadcházející sexuální scény, přestože jsou žhavé a dobře natočené, mohou v nejednom divákovi vyvolat pocit, že tohle není úplně v pořádku. Nechápání celého jejich vztahu vychází do velké míry i z dialogů, které jsou nepřirozené, plytké a působící jako z nějaké fan fikce. Massimo je prostě mafinán, má okolo sebe rodinu, vlastní kluby, na všechno má lidi, atd. Všechny jeho věty a chvástání se působí prostě tak genericky, že by takhle nekreativní snad nebyla ani AI. Přidejte k tomu náhodné hudební předěly, které jsou místy přerušeny jen na pronesení dvou vět, a občasný text písní naprosto nesouvisející s dějem na obrazovce a voila, máte bizarní výtvor, oproti kterému Padesát odstínů šedi působi sakra dobře.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Dno Snyderovy tvorby. Já mám Snydera a jeho tvorbu rád. A to platí i pro mnohé filmy, které nejsou obecně přijímány tolik vřele. Ale tohle je fakt bída. První polovina filmu je jeden velký slow motion na sbírání obilí s tupými dialogy, druhá je akce, která je sice stylově natočená, zato ale bez jakékoliv kreativity a inovace. Vojáci jsou leví víc než stormtroopeři (tady asi ta inspirace Star Wars) a chodí v nesmyslných formacích, jako kdyby vylezly z éry Napoleona. Nulový nápad, jak by mohli farmáři využít své prostředí a znalost planety, tomu všemu také moc nenapomáhá. Pár fajn akčních scén to už prostě nezachrání. Od odpadu to dělí snad jen ty peníze, které tam pořád vidět jsou, a relativně příjemný vizuál, který ja ale minimálně v rámci kostýmů a prostředí dosti nesourodý. Ať si Snyder najde pro ty jeho plánované sequely nějaké scénáristy, kteří dají postavám někaý charakter, a stará se jen o režii, protože takhle to je fakt k pláči.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Doposud nejhorší live action Transformers! Ať si každý říká, co chce, ale přestože Bayovy Transformers filmy byly stále opakující se akční bordel, byla tam pořád vidět nějaká péče, cool faktor a nadupaná akce. Poté jsme dostali Bumblebeeho, restart v podobě rodinějšího podání, který byl komornější, ale pro mnohé díky většímu důrazu na vztah mezi hlavní dvojkou o to příjeměnšjí. Čím je ale vlastně Rise of the Beasts? Jedná se o další reboot nebo pokračování k Bumblebeemu? Po kratším hledání jsem zjistil, že ani internet si není jistý. Fakt že naleznete články typu „Proč jsou Transformers: Rise of the Beasts reboot, pokračování a prequel“ ukazuje, jak špatnou práci v tomhle ohledu tvůrci odvádí. On totiž film pomrkává na všechny strany. Zároveň tu ale máte problémy s kontinuitou, u které nevíte, jestli je to špatná scénátistů autorů, nebo jasná ukázka, že tady se zkrátka na nic nenavazuje. Podle mě je to ale úplně jinak. Rise of the Beasts jsou jen velikou reklamou na hračky. A ne, nejsem naivní. Je mi jasné, že tenhle záměr je tu v rámci série od počátku. Avšak zde chybí jakákoliv duše, kreativita i záživnost. Lidské postavy jsou do děje nacpané jen z povinnosti a závěr dokonale ukazuje, že scénáristi museli hodně vařit z vody, aby jejich přítomnost uprostřed finální bitvy dokázali nějak opodstatnit. Samotné souboje jsou nudné a každou chvíli se kamera přepne na jiného robota, takže pořádně nemáte přehled o tom, kdo má v dané šarvátce navrch a komu už docházejí síly. Chybí tam zkrátka pořádná návazmost. No a to všechno je zabaleno do dosti nepovedeného CGI, které opravdu nepůsobí na rok 2023. Kdo by jen řekl, že u filmu s obrovskými roboty z vesmíru bude potřeba věnovat té postprodukci docela dost času a prostředků, že? Dobrá práce nebyla odvedena ani ze strany psaní dialogů, které jsou extrémně laciné a hlášky Mirage, který má být novým parťákem pro lidskou postavu, nejsou vtipné, naopak jsou místy trapné až oravné. K tomu tu máme nevýrazný cast, nudnou práci s kamerou, mohli bychom to pitvat do aleluja. Jako výplachový akčňák to asi stačí, avšak pro lidi, kteří mají od dětství pro Trasnformery speciální místo v srdíčku, to musí působit jako plivnutí do tváře.

Poslední hodnocení (4 033)

Velma - The Mystery of Teen Romance (2024) (epizoda) (S02E01)

28.04.2024

Velma - Season 1 (2023) (série) (S01)

28.04.2024

Velma - The Brains of the Operation (2023) (epizoda) (S01E10)

28.04.2024

Velma - Family (Wo)man (2023) (epizoda) (S01E09)

28.04.2024

Velma - A Velma in the Woods (2023) (epizoda) (S01E08)

28.04.2024

Velma - Fog Fest (2023) (epizoda) (S01E07)

28.04.2024

365 dní (2020)

odpad! 27.04.2024

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

26.04.2024

Boy Kills World (2023)

25.04.2024

Reklama