Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Díky Davidu Suchetovi jakoby se Hercule Poirot se svými šedými buňkami, knírkem, návyky a manýry vyloupl z potištěného papíru a naskočil přímo do televizní obrazovky. S ohledem na seriálové zpracování se přenést ducha Agathiných knih zdařilo více, než dobře. I přes drobné výtky dávám 90%.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

V prvních dvou řadách jsou díly, kterým neváhám vlepit rovných sto procent. S dalšími díly jsem však rovněž byla velmi spokojená, sem tam nějaký ten puntík, ale co na tom, všechny fungují jako správný mix mírně odlehčené, zábavné a napínavé detektivky, která je navíc většinou slušně zahraná. Trošku zklamaná jsem byla z epizod závěrečné řady a seriál u mě jednu hvězdu tratí, naštěstí jsem se ale nesetkala s dílem, který by se loudal za ostatními jako kulhající kobyla. V rámci novodobé tvorby z našich luhů a hájů jsou Četnické humoresky jednoznačně perla perlosvkoucí. 85%

Life on Mars

Life on Mars (2006)

Výtečná kriminálka, která je nevšední hrátkou slepenou z různých stylů a kterou tvůrci naservírovali ve svérázném britském podání, až je neodolatelná, tedy pro mě určitě. Za hudební připomínku sedmdesátek a velmi dobrý herecký ansámbl přidávám bod. Za připomínku rovněž stojí pokračování Ashes to Ashes.

Putování s dinosaury

Putování s dinosaury (1999)

Báječná podívaná, ve své době byla v rámci dokumentů vpřed o sauropodí délku, byť s přibývajícími roky a postupujícím poznáním se hromadí nepřesnosti a omyly, kterých se tvůrci dopustili v pochopitelné absenci nových poznatků a faktů. Přesto si všechny série Putování (nejen ty dinosauří) občas velice ráda pouštím.

Česká soda

Česká soda (1993)

Pomalejší rozjezd, ale nakonec geniální satira napěchovaná černým humorem, výtečnými reklamami a samozřejmě Alles Gute („My pereme na 1940!“). Když jsem poprvé viděla Zpívánky s V. Bendou, dostala jsem křeče.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Geniální seriál, jedna z těch "půlnočních" perel v České televizi, na kterou se vyplatilo čekat.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Prostě moje kafe. Premiér je ještě lepší, tvrdší a vtipnější, než původní ministr, a to už je co říct (nikoli formulací, která si vyžádá třicet osm a půl řádku, několik poznámek pod čarou, průvodní komentář a je doprovázena vytištěným formulářem, jenž bude v nejbližší době pečlivě a nadosmrti založen, a vyústí v naprosto popletenou hlavu posluchače/čtenáře).

Black Books

Black Books (2000)

Seriál jsem musela zhlédnout hned dvakrát po sobě, protože něco takového se opravdu jen tak nevidí. A právě podstatou spadá tenhle počin mezi řádku těch, kterým naděluji pět hvězd a přitom naprosto rozumím, když nad seriálem bude někdo odmítavě kroutit hlavou.

Malá Velká Británie

Malá Velká Británie (2003)

Výtečné, možná pomalejší rozjezd, ale potom je to docela síla. Ovšem hned od začátku mne uchvátil náramně hláškující vypravěč. Hodnotím na šest hvězdiček z pěti.