Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Bílá velryba (1956) 

Viděl jsem poprvé kdysi jako kluk. Už tehdy mě fascinoval Queequeg a démonický Achab posedlý pomstou. Až v dospělosti jsem se seznámil s literární předlohou (inspirován paradoxně Jacquesem Cousteauem) a nestačil se divit mnohovrstevnatému a úžasnému Melvillovu textu, u kterého mi došlo, že nejde poměřovat velrybářské řemeslo 1. poloviny 19. století dnešními pohledy na lov inteligentních kytovců. Je v něm mnoho nadčasových poselství. Film je skvěle obsazený. Děj filmu je oproti knize samozřejmě přímočarý a vše, včetně charakterů, je zjednodušené. Triky z dnešního pohledu roztomile průhledné. To nevadí. Co zaujme, je skutečnost, že v posádce má každý svou cenu bez ohledu na etnický původ. To nebylo samozřejmé ani v Melvillově době, ani o 100 let později, kdy se film točil. Skvělý film.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Jóó! Rock´n´Roll! Už jsem se bál, že dám jen 3***, ale ten epický závěr mě zlomil směrem ke 4****. Nebudu chytračit, asi se z toho tématu s touhle hereckou sestavou dalo vytěžit i více, ale nakonec je to dobrý hold úžasné době a úžasné muzice. Díky za to.

plakát

Jen pro tvé oči (1981) 

Velmi veselá bondovka, pro Čecha přímo lahůdková, zejména je-li milovníkem zimních sportů a ocení čs. pušku vzor 58 v akci. Roger Moore jako obvykle s nadhledem.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

Bravurní způsob, jak se oprostit od předešlého a nabídnout nečekané.

plakát

Království (2007) 

Kvalitní řemeslo s přesahem. Což není málo.

plakát

Katapult (1983) 

Nejvíce mě tam pobavil Tomáš Halík.

plakát

Případ hodného vedoucího (1977) (TV film) 

Absolutní bomba! Štědroň v laclových montérkách vyhrnutých nad lýtka! Více nepotřebuji!

plakát

Dave (1993) 

Pohádka, ale moc milá.