Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (118)

Není čas zemřít

Není čas zemřít (2021)

Daniel Craig prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby agenta 007 opět ztvárnil. Svůj názor ale nakonec změnil a k roli Jamese Bonda se přece jen znovu vrátil.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

Film se setkal s poměrně velkou kritikou. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes měl dokonce chvilku 0%.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

V českém dabingu účinkuje také youtuber Martin Rota, který nadaboval malou roli Trojského koně.

Křižáček

Křižáček (2017)

Snímek byl jako jediný český film nominován na cenu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary za rok 2017. Nakonec hlavní cenu skutečně získal. A to jako první český film za posledních patnáct let, od Roku ďábla (2002).

Po strništi bos

Po strništi bos (2017)

Když probíhal casting na roli tatínka, Jan Svěrák poprosil Terezu Voříškovou, jestli by si s ní tu roli taky mohl zkusit. Na rozdíl od ostatních uchazečů uměl text nazpaměť a nekoktal. Napadlo ho, že by se na tu roli vlastně hodil. Nakonec ale od svého plánu upustil a roli přenechal Ondřeji Vetchému. Ve filmu se ale přece jen objevil, a to v miniroli muže s vysílačkou. Ta si vyžádala 2 natáčecí dny.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

V českém dabingu se objevil i překladatel a recenzent František Fuka, který nadaboval Nerd emoji. Na svém serveru FFILM však film ve své recenzi zkritizoval a dal mu jenom 30 %.

Sezn@mka

Sezn@mka (2016)

Trailer k filmu musel být smazán a nahrazen ukázkámi z filmu, protože producenti netušili, že i za hudbu v upoutávce se musí platit.

Sezn@mka

Sezn@mka (2016)

První verze scénáře byla hotova za osm dní a měla sto obrazů.

Míň je víc

Míň je víc (2015) (pořad)

Natáčely se 4 díly denně.

Tři bratři

Tři bratři (2014)

Karkulka (Lucie Maria Štouračová) původně neměla dodat za myslivcem na rozloučenou slovo „čau“. Její představitelka to ale za ním najednou zvolala při natáčení scény, aniž by to bylo ve scénáři. Zdeňku Svěrákovi se to moc nelíbilo, ale nakonec to ve filmu tak zůstalo.

Hurvínek na scéně

Hurvínek na scéně (2010)

Záznam představení vznikl původně jen pracovně, při testování 3D techniky a možností loutek pro trojrozměrný snímek Hurvínek ve filmu, který se tehdy chystal. Výsledek testů herce a producenty divadla příjemně překvapil a řekli si, že by mohl jít do škol. Jenže kina chtěla záznam normálně uvádět, a tak se do nich skutečně dostal.

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu (2007)

V České republice film vydělal 43 575 227 Kč a vidělo ho 459 570 diváků.

Jak se krotí krokodýli

Jak se krotí krokodýli (2006)

Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing.

Všechnopárty

Všechnopárty (2005) (pořad)

Od 3. října 2014 je pořad dlouhý přibližně 50 minut. Dříve byl více sestříhaný a přibližně o 10 minut kratší.

Prasátko Peppa

Prasátko Peppa (2004) (seriál)

V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly.

Reklama