Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 880)

plakát

Alfa samci - Série 2 (2024) (série) 

Opět humor (nejen?) pro muže. Opět snůška náhlých fórů. Přesto dávám o jednu hvězdu méně, aby zůstaly 3 pěkně kvalitní.

plakát

Odplata Wyatta Earpa (2012) 

Špatně divácky zpracováno. Neustálé vstupy vypravěče na prd.

plakát

Zbrojnice - Série 2 (2018) (série) 

Po první sérii ještě větší akce. Tyto scény jsou natočeny hodně dobře, místy si to nezadá se scénou z akčního (kino) filmu. Jasný náběh na plný počet bodů. Jenže po pár dílech  to začne zpomalovat osobními problémy členů týmu. To by až tak nevadilo. Že tam povahy nebo chování některých osob jdou na nervy, je vlastně v pořádku. Film má vzbudit emoce. Ale že šéf týmu stále víc soucítí se zločinci z ulice (čistě náhodou jsou to většinou černoši, to já nechci komentovat), chce jim dávat do nekonečna šanci a snaží se být vždy ten dobrý, to nezapadá do reality prostředí ani do tématu filmu. Tady tedy ubírám.

plakát

Zbrojnice - Série 1 (2017) (série) 

Televizní seriál ve stylu různých amerických kriminálních seriálů. Od těch se ale liší v tom, že tady nevyšetřují zločiny detektivové. Tady už zasahuje tým zásahovky. Takže více akce a také více osobních pohledů na stmelenou a "kamarádskou" partu. Coby seriálová televizní záležitost příjemné.

plakát

Strážci zákona: Bass Reeves (2023) (seriál) 

Velké očekávání, malá výtěžnost. Kdyby se film držel toho, co sliboval, mohlo to být fajn. Scény propracované na výbornou, akce taky dost dobré. Takže dobrý western, pokud by byl pouze celovečerním filmem. Seriál má spoustu, spoustu vaty. Bass není doma, pracuje někde v terénu a my se průběžně díváme na jeho rodinu, co zrovna dělá jeho žena a čtyři děti. Zcela nezajímavé a k hlavnímu tématu filmu naprosto zbytečné. Na pohledy k této rodině se ještě nabalují další černošští osadníci a máme tu černou telenovelu. Tam, kde jsme ji nechtěli mít. Malá poznámka k Bassově psychice. Na jedné straně drsný zabiják, na druhé straně milosrdenství a přehnaná víra. Tedy jakási labilita. A výsledný mix pak dává zbytečně rozvleklý a převážně nudný seriál.

plakát

Keoma (1976) 

Možná bych byl příznivější v minulém století, ale teď mě to opravdu nebavilo. Divné podání a je zbytečné rozebírat jednotlivé věci.

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

První epizoda, druhá, třetí - a já si pořád říkám: slabý odvar. A pak se to změní a nabere to patřičnou atmosféru. I tak jsem se musel smířit s tím, že za daných podmínek z toho víc nedostanou. Malé městečko s omezenou lokalitou, málo postav a "polepšený" Dexter. Divné bylo i to, že postarší Dexter se tváří viditelně nervózně. Naopak jeho nalezený syn byl hodně tím, co mohlo z taťky vzniknout. Tady nebyla podmínka, že musí být herecky sympatický. A zatracovaný konec? Podle mě logické vyústění a lepší, než kdyby nová dvojka vyrazila čistit L.A.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

První dva filmy měly pomalý a záměrně zdlouhavější rozjezd. Tady to nečekaně začne brutální řezničinou. Prostě Robert McCall už je důchodce a ti bývají nedočkaví a naštvaní. Pěkně vymyšleno a dobrý nápad odstěhovat se do jižní Itálie. A jak je zde běžné, malé malebné městečko a také Neapol řídí Cammora, která si dovolila naštvat vysloužilého agenta. Výsledek? Zlikviduje celou jednu jejich sekci. V závěru je dobrý i odkaz na starou známou z předchozích filmů.

plakát

Tři mušketýři: Milady (2023) 

Pro časový odstup si nejsem docela jistý, ale zřejmě jsem odcházel z kina víc spokojený, než po prvním filmu. Přišlo mě to ještě více filmové. Stále platí podání - méně lesku, více špíny. Je zde i několik naprosto jiných podání z minulosti notoricky známých příhod. To bylo dobré, protože se nevědělo, jak to dopadne. Z postavy Constance jsem byl zklamaný už v prvním filmu, protože nebyla vůbec zajímavá, natož pak přitažlivá samice. Prostě holčička, možná ani ne plnoletá. Fuj, D'Artagnane. A právě Constance v tomto filmu zahyne naprosto nepředvídatelným způsobem. Proč? Protože byla blbá kráva. A překvapení na konec: otevřená vrátka k případnému třetímu dílu. To v minulosti taky nebývalo.