Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Mohlo mi bejt jasný, že Liam tak trochu kecá, když u Mrazivé pomsty oznámil konec akčních rolí. Uf! Je to opět on, zase trochu jinak, ale stále tak, jak to máme rádi. Nebývá než se těšit na další jízdu!

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Důstojné rozloučení Liama Neesona s agentovskými rolemi. Tentokrát trochu jinak, ale přesto podobně, jak jsme již od dob Taken zvyklí.Za mě dobrý, teď se můžeme těšit aspoň na John Wick III.

plakát

Dunkerk (2017) 

Je to něco úplně jiného. V podstatě žádný příběh, jen pár situací z různých pohledů. Nechybí napětí ani akce a ani to není tak drsný a krvavý jako třeba Ryan. Líbí se mi ta syrovost a plivnutí do tváře digitálním záběrům. S postavami se bohužel člověk moc nezžije, chvílema mi u těch mladejch vojáků dělalo i problém poznat, kdo je kdo. Muzika a zvuky jsou asi nejvíc top, ale toho tikání a napjaté hudby bylo někdy až dost. Konec přišel z nenadání a mě trvalo dva dny, než jsem došel přesně k 8/10. Díky za velice zajímavej a ojedinělej zážitek.

plakát

Gangster Ka (2015) 

Na českou produkci je Gangster Ka dost kvalitní film. Má to jinou atmosféru než ostatní český kriminálky a nehraje tam půlka Ulice, to se cení. Jako neznalec tématu jsem se zpočátku ztrácel v postavách, který jsou navíc přejmenovaný (asi kvůli autorským právům, haha), ale znalá přítelkyně mě zasvětila do českýho podsvětí. Smrt Paroubkovi! 8/10

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Tak tohle je opravdu slabota. Ostatní Gibsonovo kolegové na starý kolena točej pecky, aby se na ně v důchodu v dobrým vzpomínalo a on přijde s tímhle. Žádnej příběh, žádný napětí, jediný plus je dýlka filmu. Fujky. Za pár světlejch okamžiků 3/10.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Tak tenhle seriál jednoznačně ANO! Jeden by čekal, že to bude probíhat úplně jinak. Tak skvělé postavy a zajímavý příběh u detektivky jsem už dlouho neviděl. Možná mě malinko mrzí konec, ale je to v podstatě stejný jako u Narcos, musí být prostor a námět pro další sérii. 9,5/10

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Je to takový schizofrenní film. Nemůžu si pomoct, ale první polovina je prostě málo Star Wars. Hlavní hrdinka připomíná tu z Hunger Games, další postavy na tom nejsou o moc lépe, celé je to málo uvěřitelné a tak nějak to nemá hloubku. Jenže pak se zničehonic splaší tauntaun a druhá půlka je totální jízda toho nejtvrdšího SW kalibru, srovnatelná s atmoškou starých dílů. Sečteno a podtrženo, můžeme počítat, že budoucí snímky mimo hlavní epizodickou linii prostě budou cítit novotou dnešních "proměnemocpovedených" divergenciozních, labyrintózních apod. ság; snaha o zalíbení u mladších je pochopitelná a z ekonomického hlediska i zřejmá. Přesto, v Ep. 7 se to povedlo daleko lépe. Nezbývá než doufat, že příště se autorům povede vměstnat více SW ducha na úkor uměle nastavené modernizace, a tak si bude většina ze všech generací, milujících SW, spokojeně chrochtat. 7,2/10

plakát

Pátá vlna (2016) 

Jako sorry, ale po solidní půlhodině to takhle zkopat? Čekal jsem prožívání jednotlivých vln, ale to se bohužel nekoná, všechny útoky jsou shrnuty ve zmíněné půlhodince a pak nastoupí ultranudná hovadina ve stylu všech těch hladovejch her a divergencí a já nevím čeho ještě. Velká, velká škoda. Za solidní rozjezd 4/10.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Nejslabší je určitě příběh, ale co, je to prostě taková normální komiksová zápletka. Každýmu taky nemusí sednout nadměrná akčnost filmu. Vše ostatní je však super, super! Postavy jsou velice zajímavé (předevšim pak perfektní Harley!), skvěle uvedené (a to jako fakt skvěle) a jeden těm šmejdům i fandí, vkusný mi přišlo i pouze okrajový obsazení Batmana. Zkrátka správná ujetina, která trochu přiblížila DC k popularitě Marvelovek. Těším se na pokračování. Jo a vraťte mi El Diabla, dík! 8/10

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak v první řadě to vůbec není tak špatný, jak se všude psalo. Spíš naopak, je to zas úplně jinak pojatý než starý Batmani a Supermani. Nejblíž to má asi k Man of Steel, na kterého se tu lehce naváže. Lidi prostě změny špatně snáší. Ben Affleck hraje velmi dobře, skvěle mi zapadl do temné atmosféry filmu, Cavill taky v pořádku, Wonder žena si sice moc nezahrála, ale aspoň byla takovým hezkým naťuknutím do budoucna. Příběh v pohodě, neměl jsem problém ani s atypickým pojetím postavy Batmana, který je surovější, vesele si střílí a nechává se strhnout emocemi. Jediný co mi trochu vadilo, jak po souboji s Mužem z oceli vychladl během dvou vteřin a šup, jsme nejlepší kámoši. Pár jiných much by se taky našlo, ale coby dlouholetý muzikant vím, že nikdy nic nebude úplně bez chyb. Filmy mají především bavit a já se bavil dost. Po filmu jsem se ještě dočetl (teda moje přítelkyně, abych nedostal za lhaní, haha) pár zajímavostí, viz Batmanův skutečný "sen", 3x wow! 8 z 10.