Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (101)

plakát

Americký Shaolin (1991) 

Klasika mého dětství. Klenot krásných devadesátých let v rámci bojových filmů. Divák musí ke snímku přistoupit bez vážnosti, s otevřeným srdcem a dobrou náladou. Hlavní hrdina sympatický. Píseň Summertime Blues je přímo úžasná! V dnešní době se již takové filmy netočí. Doporučuji každému, kdo si chce odpočinout a přenést se v myšlenkách do doby, kdy mohl člověk dosáhnout všeho co si jen přál.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Na filmu jsem byl v kině s mojí krásnou přítelkyní (modelkou). Jako křesťan a bývalý ministrant v kostele ho nechám bez hodnocení. Nechápu tvůrce snímku za angažování neherců jako Bílá, Osvaldová, Horáček. To NE! Nejzajímavější postavou a nejlepším hereckým výkonem se může pyšnit pan Polívka.

plakát

Ano, trenére! (2015) (pořad) 

Jako člověk, který miluje fotbal jsem shlédnul všechny epizody tohoto pořadu. Námět je výborný. Již na první pohled je patrné, že se jedná o reakci na úspěšný, konkurenční seriál Okresní přebor se zaměřením na divácky oblíbené Ano, šéfe! Výběr trenéra Františka Straky je kvalitní volba. Myšlence tvůrců rozumím. Chtějí se zaměřit nejen na fotbal, ale i vztahy kolem něj, jako jsou přátelství, rodina, zaměstnání a samotný vesnický život. Ve finále je to ale natočené bez jakékoliv myšlenkové osnovy. Čekal jsem, že se dozvím více informací z profesionálního fotbalu. Rady, které se dají použít i na mnohem nižší fotbalové úrovni. Nakonec tam chybí takové to kouzlo z pořadu Ano, šéfe, kdy jako diváci čekáme, jak to vlastně celé dopadne. V tomto případě je nám to prostě jedno. Uvítal bych větší zapojení pana Straky. V kuchyni to divácky zafungovalo, při jiném scénáři mohlo i na hřišti. I přes mnohá negativa jsem za vznik pořadu rád a epizody na mě působí odpočinkovým dojmem. Zaslouží si to lepší hodnocení. SLAVIA DO TOHO!!!

plakát

Anthropoid (2016) 

O historii projevuji velký zájem, takže jsem se mohl na film podívat okem odborníka. Atmosféra funguje, hlavní hrdinové sympaťáci. Cillian Murphy je pro své charisma pilířem snímku. Osobně bych doporučil lépe vykreslit okupovanou Prahu a charakteristiku postav. Když si uvědomím, že šlo o kluky v mém věku, klobouk dolů. Mrzí mě, že se ve filmu při závěrečné bitvě parašutistů o kryptu objevuje nesmysl o desítkách mrtvých.Naši parašutisté v kostele doložitelně zranili maximálně pět Němců. K dispozici měli pouze pistole ráže 6.35 a 7.65. Žádný samopal. Doporučuji lepší snímek Atentát (1964). Hodnotím jako mírné zklamání se solidními 3*.

plakát

Apokalypsa: Vzestup Hitlera (2011) (seriál) 

Dokument hodnotím převážně pro jeho zajímavé filmové záběry. Neokoukané, správně na sebe navazující a zvolené přesně ke komentáři. Jako člověku, který se obecně zajímá o historii mi žádné nové informace nepřináší. Jedná se o základ toho, jak se Hitler dostal k moci. Celkově je dokument kvalitně natočený. Mohu doporučit. Chválím český dabing.

plakát

Baby Blues (2008) 

To byla paráda. Mohu se podepsat pod komentář Flipnica. Toto se děje. Kdo v dětství zažil večerní psycho, nemůže dát nic jiného než jako já plný počet. Takto to bohužel vypadá. Matka šílenkyně zahraná a stvárněná dokonale reálně. Konečně i sympatický, dětský herec. Tohle bylo syrové hororové drama.

plakát

Backcountry (2014) 

Nejdříve je si třeba uvědomit, že toto není horor. Jedná se o drama. Film buduje skvělou atmosféru a už dlouho mi nebyla mužská postava tak sympatická jako v tomto případě. To setkání s cizincem uprostřed lesa bylo děsivé, ale nikam se to neposunulo. Škoda. Do úmrtí hlavního hrdiny je toto drama nadprůměrné. Super kamera, velmi realistické chování postav, příběh. Od smrti hrdiny už je to jen průměrný až podprůměrný film. Ten scénář mohl být napsán se zajímavějším rozuzlením.

plakát

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) 

Jako expert na horory chválím originalitu filmu. První hodina je skoro až dokument z pohledu zabijáka o tom, jak se správně na svůj den připravit, jak to vlastně v těch hororech může fungovat a ukáže nám slasher klišé. Nápad tedy výborný, ale provedení nudné a parodické. Pan režisér se bál ukázat opravdovou akci. První hodinu se tedy jen žvaní a v poslední půl hodině vlastně skoro nic z té ´´práce´´ záporáka nevidíme. A to mě mrzí. To je potom skoro až amatérská práce. Film doporučuji pouze fanouškům žánru. Já hodnotím mezi 2-3* (tj. horší 3).

plakát

Blbec k večeři (1998) 

I já jako velký znalec a expert přes žánr horor se rád podívám na dobrou komedii. Tato patří mezi ty nejlepší, které jsem viděl. Již 10 let si ty geniální scénky pouštím a chlechtám se u toho. Perfektní scénář, výborná režie a excelentní herecké výkony. Jacques Villeret předvedl výjimečný výkon. Jako někdo, kdo má režisérský cit obdivuji práci pana režiséra. Takto má vypadat moderní komedie. Tohle je důvod, proč vznikla televize, kamera, filmový žánr komedie. Toto je důvod, proč vlastně vznikl film. Chválím též výborný český dabing a překlad. Jacques Villeret smekám!!!

plakát

Brána temnoty (2015) 

Horor pro celou rodinu. I tak se dá nazvat tento neoriginální, duchařský snímek bez atmosféry, strachu a všech těch nádherných věcí pro které tento žánr miluji. Natočení záchranné duchařské mise se pro svojí nezajímavost a předvídatelnost nepovedla. Přitom halloweenské prostředí je atraktivní. S mojí krásnou přítelkyní (modelkou) slavíme naše české Dušičky. Rád bych Halloween zažil v zemi, pro kterou je svátek tradiční. Převlékl bych se za Freddyho a šel koledovat. . Tento rodinný ´´horor´´ hodnotím 1* - 2* (slabší 2*).