Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu. Nechápu o čem to bylo, proč to někdo natočil, komu je to určeno a co se mi TO snaží sdělit. Za celou dobu jsem si nebyl jistý, zda-li je to míněno jako fiktivní dokument. A nevím to doteď. WTF? Nesmyslné postavy, nesmyslný scénář, nesmyslné akce, nesmyslní a úplně zbyteční herci: asexuální afektovaná novinářka a nějaký slizký, snad koněm olízaný hejsek, od pohledu oba tuctoví, hloupí, nudní a povrchní... ti že mají být schopni rafinovaného pronásledování a krvavých jatek? Fuck off! Celé je to navíc hrozně užvaněné, takže nuda a odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady se jasně ukazuje, že stát se zabijákem ve stylu Jasona, Mikea a Freddyho nevyžaduje jen nutnou dávku psychického narušení, ale chce to i odhodlání a především pečlivé plánování. Polodokument a klasický slasher se všemi jeho klišé, to vše řízlé velkou dávkou černého humoru. Určitě to nejoriginálnější, co se na slasherovském poli objevilo. A nemyslím tím jen poslední léta. 80% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde vskutku o pozoruhodný filmeček a tak nějak i chápu většinu těch kladných ohlasů, které se za ty roky u něj objevili a i to celkové nadšení. Já ho sice zas až tolik nesdílím, ale ani v žádném případě nezatracuji. Tento napůl dokument a napůl slasher je však v mnoha ohledech skutečně výjimečný a Scott Glosserman si skutečně zaslouží pochvalu zcela po právu. Bylo vidět, že je velkým milovníkem slasheru a svým filmem se chtěl nejen přiblížit svým vzorům, ale zároveň i odměnit všechny fandy tohoto subžánru. Což se mu svým způsobem i povedlo. Ovšem mám k tomu i několik ALE… Zasazení do alternativního světa, kde Jason, Michael a Freddy skutečně existovali – s tím jsem neměl absolutně žádný problém, protože tvůrčí fantazii se meze nekladou a vždy jsem rád za každý nový originální nápad, který prokrví již mnoho let omývané zápletky. Takže postava Leslieho mi byla svým způsobem i docela sympatická. Šlo o normálního maníka, který zázrakem přežil hrůzu v dětství a nyní se chce stát opravdovou legendou. Navíc mu nechybí smysl pro humor, je inteligentní, docela přátelský a hlavně důmyslný. Díky čemuž zasvětí nejen trojici dokumentaristů ale i samotné diváky do svého velkolepého plánu, který má vyšperkovaný do sebemenších detailů. Zcela logicky nám vysvětlí důvod svého činu, jak si vybrat správné oběti i místo kde chce svůj čin uskutečnit, tak i všechny možnosti úniku nebo situace při kterých by se mohlo ledasco zvrtnout a jak tomu předejít. Právě tato první polovina byla opravdu hodně zajímavá, nevšední, humorná a hlavně pěkně zpracovaná. Někteří sice budou remcat, že hororová atmosféra šla úplně do řiti a spíš to připomíná parodii, ale o to šlo především. Nicméně potom se přesuneme k samotnému mordování partičky teenagerů a pohnutému svědomí trojice dokumentaristů. Což už mě popravdě zas až tolik nebavilo. Nebylo to špatné, ALE právě tohle bych už označil za tuctové pokoukání. Ačkoliv se mnou jistě nebudou někteří souhlasit, tak právě tohle mi už tolik důvtipné nepřišlo a ač to přiznávám nerad, právě v těchto okamžicích jsem se začal nudit. Jasně, proběhlo tu pár mordů, ale mě prostě první polovina bavila mnohem víc. Navíc to závěrečné „otočení“ hlavních postav mi ani nepřišlo tolik překvapující, protože to lze vytušit už mnohem dřív, než k tomu došlo. Což byla velká škoda a nakonec to v mých očích snížilo i celkové hodnocení. Pořád je to lepší průměr, ALE mělo to rozhodně navíc…60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Byla to celekm koukatelná záležitost ale něco podobnýho už bylo viděno v MAN BITES DOG (1992). A mám tak trochu podezření, že se tvůrci tímhle filmem tak trošku inspirovali. Možná je to můj dojem. Ale pokud bych měl volit mezi tímhle a MAN BITES DOG tak .... Leslie Vernon nemá šanci. Slabší 3 hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Reportérka Taylor Gentryová (Angela Goethals) má možnost natočit skvělou reportáž. Začínající sériový vrah Leslie Vernon (jehož idoly jsou taková jména jako Fredie Krueger nebo Jason Voorhees) se s ní podělí o kompletní zákulisí přípravy "vyvražďovačky" několika teenagerů v opuštěném domě. Když ale dojde na den D, Taylor povolí nervy, a se svými kolegy se pokusí Leslieho pečlivě narýsovaný plán překazit... Ke kategorii - Komedie / Horror bych určitě ještě přidal Dokumentární. První polovina, "dokument" o práci sériového vraha je originální, a taky brilantně natočená, a šťávu jí dodává hlavně Nathan Baesel, který je ze své "profese" naprosto unešený. Vše do sebe skvěle zapadá, a pustit potom natočený materiál někde na Spectru, ani byste si nevšimli, že tam vlastně ani nemá co dělat. Druhá polovina, "po velkém a nečekaném zvratu (c)", je sice o třídu slabší, ale i tak nemůžu říct že by mě nějak moc zklamala (nebo nedejbože nudila). Zde už to s tou originalitou až tak slavné nebylo. Celkově jsem se skvěle bavil a (minimálně) svojí originalitou určitě film atakoval 5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama