Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (539)

plakát

My Mistress (2014) 

A hele, podívejme na klokany! Australská nezávislá produkční společnost vyhledávající nové domácí talenty objevila Stephena Lance. A je to trefa do černého. Jednoduchý až banální narativ je zrežírován velmi citlivě.____Upozornil bych u tohoto „pomalého“ neakčního, v podstatě uměleckého snímku na vysoký „koeficient zábavnosti“. Divák stále zůstavá v očekávání co se bude dále dít, aniž by toto nutně muselo platit i pro samotný závěr snímku - zde prostě konec musí být očekávatelný a Deus ex machina se naštěstí nekoná.____Po všech stránkách dokonalá Emannuelle Béart v roli sexy dominy svádí k jednoduchému konstatování: komorní drama jak bič, které ani náznakem nesklouzává k pompéznímu melodramatu. Produkce: Mini Studios

plakát

Nejsi můj typ (2014) 

Prvotní dojem že by se mohlo jednat o moderní drama bergmanovského ražení brzy vystřídá pocit, že se je to spíše feministický nástřel. Určitě je to romantika pro klubového diváka.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Už asi po sté řešímě dobu normalizace, takže jsem měl strach, že to bude nějaká další hřebejkárna. Ale strach má velké oči a tak mohu zkonstatovat že Strach umí, že Strach má jen velké uši a po celou dobu jsem se nenudil, bylo to dokonce zábavné, Trojanovi hlavní role sedla a zahrál výborně, v kvitesenční roli exceloval Miroslav Krobot a ke konci jsem si dokonce říkal, že to mohlo být delší a že by to sneslo i kinofilmový formát při konfrontaci s jinými tuzemskými veledíly určenými do kina. Možná trochu nadhodnocuji, ale ten pocit kdy můžu s klidnýn svědomím kliknout na neopotřebené čtyři hvězdy mi za to u současné domácí tvorby stojí. Produkce: Česká televize

plakát

Pohádkář (2014) 

To je jako v té pohádce o Císařových nových šatech. Film předstírá, že se tu jedná o nějaké cool artové dílo. Jenže autorkou předlohy scénáře je lehce afektovaná excentrička, kterou bych do PEN klubu zrovna nedoporučoval. Takže další feministická slátanina je na světě. A císař je nahý!

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Po té co jsem ukončil proces smíření, tedy smířil jsem se s tím, že už ani princové a princezny nejsou to co bývali a poválečná kvalita nám v tom lepším případě mizí v domovech důchodců, nutno po letech zkonstatovat že tohle nebyla ani zdaleka ta největší bizarnost co se objevila na televizních obrazovkách o Vánocích. Naopak. Ano, Janek bude bez charizmatu, princezna je odvážná i mužná zároveň - možná až příliš, ale na TV formát to má solidní výpravu zajímavé exteriéry i interiéry a Janák je solidní řemeslník. Moja zaujímavosť z natáčania: původně měla hrát Janka Monika Timková a princeznu Matouš Ruml, ale na první klapku to bylo změněno po té, co si Ruml tvrdošíjně odmítal oholit lýtka. 70%.

plakát

Spása (2014) 

Eva němá a oblečená, Dánský eurowestern natočený v jižní Africe, měl tuto postavu pojmout inverzně. A vylepšit příběh - Salvation se opravdu nesnaží vyniknout originalitou své premisy, příliš respektuje daný žánr na úkor invence a nostalgicky vzhlíží k Italským Spaghetti westernům. Zarámováno v solidním vizuálu.

plakát

Superhypochondr (2014) 

Film mi připadl neskutečně dlouhej přitom stopáž standardní, byla to holt dost nuda hlavně druhá akčnější půlka nestála za nic. No vše špatné k něčemu dobré: alespoň mi to v archívu nezabere žádné místo. (Jedna hvězda za krysu, druhá za švába, 30%)

plakát

Tammy (2014) 

Kde se objeví nejlépe placená americká herečka Melissa, tam tráva deset let neroste (a je řádně zdupaná země). Produkce: RatPac-Dune Entertainment

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Moderní westernová komedie, dost šílená a dost fekální, aby se to nedalo považovat za parodii na western, ale spíše za výzvu co ještě vydržím. Ale tak není nutné každý den přemýšlet co bylo dříve jestli vejce nebo slepice a je možno se trochu odvázat.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) odpad!

Zoufalí herci, zoufale zrežírovaní jsou obětmi zoufalých dialogů + zoufalý divák který nenašel odvahu odejít z kina = poslední hřebejk do rakve tuzemského filmu. PS: poznámka pro hlavní ženské herecké trio: pokud byste děvčata chtěly k opravdovému filmu, tak Hollywoodské studio 20th Century Fox hledá pro jejich catering pomocné síly do kuchyně.