Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Zlatá mládež (2015) (pořad) 

Původní myšlenka určitě skvělá, zpracování konceptu už trochu pokulhává. Příliš se to snaží podobat americky laděným reality show. Velmi kladně ale hodnotím poselství, které jsem si určitě odnesl. Je patrné, že mezi námi žijí jedinci, kteří i když již mají věk na to, aby se chovali zodpovědně, jsou pro život absolutně nepoužitelní a nejsou schopni se vypořádat s jakoukoli situací, která se vymyká jejich představám o komfortu.

plakát

Anthropoid (2016) 

Nejsilnější zážitek, který jsem si kdy v životě odnesl z kina. Pořád jsem si říkal, že nesmím mít velká očekávání, abych nebyl zklamaný. Stejně jsem si však nemohl pomoct a prostě jsem chtěl, aby to bylo perfektní. A ono bylo. Všechny námitky, které jsem k tomuto filmu zaznamenal, jsou buď tak sofistikovaně filmařské, že jim ani nerozumím nebo jsou to námitky k logickým ústupkům realitě, které zkrátka filmaři udělat musí, když nechtějí natočit pouze strohý hraný dokument. Přestože jsem právě ten hnidopich, který z dostupných pramenů hltá každý detail o této historické události a rád opravuje ostatní, můžu s klidem na duši říct, že jsem sice ony nepřesnosti vnímal, ale s tlukoucím srdcem a husí kůží po celém těle jim nepřikládal sebemenší význam. Když pak z krypty zazněla ona nesmrtelná slova, při nichž přeběhne mráz po zádech, sevře se hrdlo a oči se začnou lesknout ..."Jsme Češi! Nikdy se nevzdáme!"..., připadal jsem si, jako bych stál tam dole s nimi.

plakát

Knight Rider (1982) (seriál) 

Obtížné hodnocení. Za mlada jsem nemohl vynechat v televizi jediný díl, ale je mi jasné, že dnes by po K.I.T.T.ovi ani pes neštěkl. V ostatních komentářích se často opakuje slovo "nostalgie" a já dobře chápu, proč tomu tak je. Dokonce jsem vážně přemýšlel, že bych ještě jednu hvězdu přidal... až takovou má nostalgie moc!

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Pardon, ale tohle mi vůbec nesedlo. Možná je to tím, že jsem měl až příliš vysoká očekávání, ale zklamaly mě jak postavy, tak způsob vyprávění a vůbec nejvíc mě zklamal samotný děj. Film ve výsledku není ani veselý ani smutný, ani vtipný ani dojemný... je prostě žádný a nijaký. Hodinu a půl jsem sledoval děj jen proto, že mě prostě zajímalo, jak to skončí. A možná, že jsem ani zvědavý být neměl, protože konec je nejslabší část filmu. Pokud jsem film označil jako "žádný", pak je jeho závěr vůbec "nejžádnější". Možná mi přidaná hodnota snímku jen uniká, ale příběh kluka, který dostane kopačky a po krátké depce se otřepe, načež si přečteme titulky, na mě působí dosti chabým dojmem.

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Kupodivu jsem si tuhle rodinku docela oblíbil. Americké sitcomy obecně zrovna nemusím, ale tento patří mezi těch pár světlých výjimek. Nejde ale rozhodně o žádný inteligentní humor, takže pokud hledáte něco "britsky" laděného a jste v tomto směru ortodoxní, tak Průměrňákovi asi moc nenadchnou. Když je ale nálada vypnout a konzumovat jednoduchou, nenáročnou zábavu, rozhodně to není krok špatným směrem.

plakát

Jedlík masa (2012) (seriál) 

Pěkná příroda, inspirující recepty, zajímavé techniky lovu. To vidím jako plusy. Na druhou stranu mě štve neúcta ke kořisti, kterou jsou nadutí Amíci pověstní. Projevení respektu zvířeti které zabijete, by mělo být přece samozřejmostí. Stejně tak používání všech těch high-tech hračiček mi přijde nevkusné, vždyť lov má být o splynutí s přírodou a ne o snaze ji pokořit. Víc než průměrné hodnocení si Masožravec rozhodně nezaslouží, ale odpad to rozhodně není.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Docela dlouho jsem nemohl setřást pocit, že jde jen o adaptaci na motivy Garfielda. Nakonec musím ale uznat, že jde o docela vkusnou a místy i vtipnou blbůstku. Celkový dojem však není žádná hitparáda. Děj mi připadá malinko rozházený, některé postavy nevyužité či nadbytečné a největší zklamání je pro mě odchýlení od konceptu, na který jsem se opravdu těšil. Očekával jsem, že se dozvíme, co se děje za zavřenými dveřmi, když je pánem domu čtyřnohý mazlíček... nestalo se tak (pouze okrajově). Zkrátka roadtripová zachraňovačka, jakých už tu bylo přehršel. Dětem se to ale bude líbit a dospělá část publika se občas zasměje u nějakého toho stereotypně založeného zvířecího vtípku.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Původně jsem dal tři hvězdy a stojím si za tím, že je to pro tento snímek férové hodnocení... pokud si ho pustíte bez kvalitní zvukové aparatury. Sebekriticky musím říct, že jsem původně hodnotil na základě chabé televizní projekce se zvukem, srovnatelným s vesnickým rozhlasem. Hudba je však ve skutečnosti totálně odzbrojující a dává filmu zcela nový rozměr. Tak šup o stupínek výš!

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Zmatené, špatně napsané a ještě hůř odvyprávěné. Zachraňuje to tak akorát obraz a zvuk. Postavy naprosto postrádají charisma (zejména ty lidské, u orků to ještě jde). Logika příběhu nedává smysl, hlavně konec je totálně nepovedený pokus o jakési "hořko-sladké" vyústění. Nepotrpím si vždy na americké happyendy a dokonce otrle snáším i vraždění hlavních postav ve Hře o trůny, ale tady prostě tvůrci naprosto nezvládli vybalancovat to, kdo má zemřít a kdo zůstat naživu, přičemž když už se to u některé postavy náhodou povedlo, tak načasování bylo tragické a provedení ještě horší. O to větší zklamání to je kvůli tomu, že prvních cca deset-patnáct minut dokáže dát příslib celkem obstojného fantasy dílka. Na to, jaké je kolem toho haló, to tedy vnímám jako pořádný propadák.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

I když vím, že každý další díl je jen ždímačka na peníze, těžící ze jména série, nijak zvlášť mi to nikdy nevadilo, protože každý film mi přišel v něčem novátorský a neotřelý (pominu-li to, že mi neseděla režie u trojky). Vždy až doposud. Dokonce proklínanou dvojku považuji za jeden ze svých nejoblíbenějších partů. Tentokrát mi ovšem většina prvků filmu připadá hodně "na sílu". Jakoby si tvůrci v průběhu natáčení vždy říkali: "Tak a teď tam musíme dát tohle, protože se to od nás čeká." Ústřední akční scéna v "bazénu" je přesný příklad. Jako by byla do filmu natlačená jen proto, aby tam byla. Není to ale žádný propadák. Akční to je, atmosféru série si to celkem drží a konec konců, třeba si i to hodnocení po opětovném shlédnutí ještě poupravím. Zatím ale pouze tři.