Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (470)

plakát

Blikající světla (2000) 

Humor tu byl sice takový prvoplánovější než u následujících Jensenových snímků, ale stále si to s tou dramatickou linkou sedlo spolu jak prdel na hrnec. Vzpomínky hlavních hrdinů tomu pak ještě nasadily korunu. Prostě další dánský klenot.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

Netvrdím, že to je špatný britcom, ale osobně jsem měl trochu problém s postavou Dona, která byla z počátku až tak nesympatická, že jsem měl problém si ji vůbec oblíbit. To mělo za následek, že ty trapné situace, které fungovaly třeba u Extras, tady trochu vázly. Časem se to trochu zlepšilo, ale celkově je pro mě špička britského sitcomu asi někde jinde. Nejlepší sérií pro mě jednoznačně byla druhá. Oblíbené díly: 2x06 - Don and the Wedding, 3x01 - Don's New Job

plakát

O kuřatech a lidech (2015) 

Na Jensenových komediích především miluju to, jakým způsobem dokáže vzít téma určené obvykle pro naprosto jiný žánr a natočit ho jinak. Z námětu tohoto filmu by se dal vytěžit celkem slušný horor, ale místo toho je to spíš takové hořkosladké rodinné drama, což ale i přes ony bizarní postavičky bratrů kolem vlastně působilo stále přirozeně. V jejich rolích se objevilo tradiční obsazení Kaas, Mikkelsen či Bro a rozhodně nelze říct, že by se na nich nevyřádili. Scéna s Josefovým výkladem Bible byla k nezaplacení. Rozhodně se podle mého tento režijní návrat povedl.

plakát

Chňapáci (2012) 

Je tu v podstatě všechno, co tak nějak čekám od britského filmu. Oblíbené známé tváře, podivné přízvuky a taková ta specifická (filmová) atmosféra Britských ostrovů. Jenže kromě toho, tahle bojůvka s obří chobotnicí, vlastně nic navíc nenabízí. Což je trochu škoda.

plakát

Konec srpna v hotelu Ozon (1966) 

Nápad to byl rozhodně zajímavý a ten černobílý obraz stále dokáže vyvolat nějakou tu atmosféru snad u všeho. Bohužel to však celé padá na tom, že se tomu nedaří maskovat, že se tam vlastně vůbec nic neděje. Několik zbytečných úmrtí zvířat si mohli klidně odpustit. Jsem rád, že jsem se mohl podívat český postapokalyptický film, ale kdybych ho neviděl, tak se asi taky nic nestane.

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Podle mého tohle měl být šestidílný serializovaný příběh zakončující mytologii a nikoliv snaha zavděčit se každému "jeho epizodou". Celá mytologie pak působila jako hodně zkratkovitý a unáhlený mišmaš, do kterého chtěl Carter mermomocí nacpat úplně všechno. Netvrdím, že natažené na šest dílů by to bylo lepší, ale třeba by to nevnucovalo takový pocit. Ono celkově, když (podle mého) nejlepší epizodou celé mini-série je díl, který se hlavní linky nedotýká ani z dálky, je asi něco špatně. Celkově tento návrat považuji spíše za zklamání. oblíbený díl: Mulder & Scully Meet the Were-Monster

plakát

Zběsilost (1966) 

Chvílemi jsem se ztrácel v tom kdo je kdo z vedlejších postav a i díky tomu pro mě dostalo jednání některých postav nějaké obrysy až někdy v půlce filmu. Přesto i tak mě film odkázal dostatečně vtáhnou, a to především skvělou atmosférou a parádními souboji (mě osobně se nejvíce líbil ten "plakátový" první). Škoda jen, že jako první část nikdy nedokončené trilogie, to finále končí trochu do prázdna.

plakát

Osm hrozných (2015) 

V podstatě tarantinovka "na jistotu". Soubor neskutečně zábavných rozhovorů, které rychle ubíhaly, že jsem ani neměl pocit, kolik času už uplynulo. K tomu trocha té krve a vcelku povedených postaviček. Já osobně se nejvíce bavil u "šerifa" v podání Gogginse. Dech mi to úplně nevyrazilo, ale stále je to příjemně sledovatelný film.

plakát

Hvězdné války: Sváteční speciál (1978) (TV film) odpad!

Nechápu jak je možné, že se tak skvělá hláška jako I Hate Fish, nikdy neobjevuje v nejlepších filmových hláškách všech dob.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Pokračování kultu v tom nejlepším možném provedení. Všechno tu šlapalo jako hodinky. Děj každé části by sice vystačil na jednu větu, přesto se mi strašně líbilo, že seriál (snad až na sedmou epizodu) nezačal přešlapovat na místě a každý díl posunul příběh vpřed. K tomu tu byly správně vybroušené hlášky, přehnaně krvavé bitky a i pár děsivých momentů, u nichž jsem si zakrýval oči. Těším se na Ashe, Pabla a Kelly i v druhé sérii.