Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 276)

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Nečekaně slušné na český seriál. Atmosféra parádní, herecky super, Krušné hory tomu sedí jak prdel na hrnec. Jednotlivé příběhy celkem ok, nemohlo to být příliš složité, kdyý je vlastně jeden případ na díl. V další sérii bych uvítal řešení jednoho komplikovaného případu. Hodně je to načichlé severskými krimi seriály.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Bridges je zpět v novodobém westernu. Důchodec Bridges se svým míchaným parťákem do sebe nonstop ryjou a při tom pronásledují bankovní lupiče. Mě se to líbilo nebylo to příliš násilné, mrtvoly se zastavily na sympatickém čísle :)

plakát

Je s námi konec? (2016) 

Hezky natočeno. Ovšem jednostranná záležitost. Prostor pro protistranu nulový. Nicméně například příklad Sumatry je velmi alarmující, případně znečištění oceánů. Celkové vyznění mi příjde hodně hysterické. Exaktní data tam v podstatě vůbec nejsou. Svět se vyvíjí takovým šíleným tempem, že za 50 let bude vypadat úplně jinak a ty tendence snad musí vidět každý. Fosilní loby již nemají sílu brzdit vývoj nových technologií tak jak kdysi. Již dnes vidíme průkopnické země jako Rakousko nebo Skandinávie. Nicméně klíčem ke všemu jak to naznačil Musk je nový typ velkokapacitní baterie, která dokáže energii udržet. Pak dojde k definitivnímu obratu a solární panely začnou mít naprosto jiný význam.

plakát

Příchozí (2016) 

CinemaCity, 13.11.2016, Ostrava: 75%. Nejslabší film od Villeneuva. Mám na něj větší nároky po tom jaké filmy natočil. Tohle je málo překvapivé, málo zvrácené, mílo zvratové, je to prostě příliš klidné. Jede si to na jistotu. Samozřejmě skvělá kamera, hudba a Amy Adams. nicméně nejslabší částí je scénář, nebo kniha? Každopádně to bylo příliš málo na režiséra tohohle kalibru. Bohužel přesto, že Sicario byl vynikající film, tak jsem při něm vznesl obavu o přílišné Hollywoodizaci v budoucnu a musím říct, že se jaksi má obava plní. Doufám, že se to otočí a Villneuve zase začne točit rafinované filmy.

plakát

Dva životy (2012) 

Není to vůbec špatné. Příběh ženy, která to asi neměla v životě jednoduché. Začla tedy hrát na dvě strany, jednu víceméně jistou a klidnou a druhou nebezpečnější. Až se cesty nepříjemě zkřížily. Herecky to hlavní představitelka zahrále hodně obstojně.

plakát

Rozkoš v oblacích (2013) odpad!

Buzna kam se podíváš. Jako od Almodovara by se v tomto dalo leccos čekat, ale tohle bylo fakt už trochu moc. Ve filmu hraje asi deset herců z nichž je snad 7 buzen. Jako smál jsem se někdy když už to šlo fakt přes hranu a spíště z nevěřícnosti, jakou pičovinu lze ještě natočit. Doufám, že toto byl jen Alomodovarův ústřelek a taková kokotina se už opakovat nebude.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Vemi dorý Norský dobrodružný film založený na skutečných událostech.FIlm vypráví o dobrodruhovi který se rozhodne dokázat, že některé části zeměkoule byly osídleny lidmi odjinud než odkud se dříve předpokládalo. Dobře a poutavě natočený film, herecky ok. člevěk by ani neřek, že to točili norové, když je kolem tolik slunce a moře.

plakát

Neon Demon (2016) 

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 26.10.2016: 70%. Pro mě je to hodně rozporuplný film. Jako vizuálně je to perfektní, kamera tradičně výborná, hudba to samé. Nicméně dějově mě to příjde vcelku plytké. Samotný děj mi příjde hodně jednoduchý, až moc jednoduchý. Je to asi škoda, být to více rafinovanější, tak by to mohlo být super. Vizuál prostě pro mě není vše. To co se podařilo v Drive naprosto skvěle, je zde nedotaženo.

plakát

Hedi (2016) 

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 22.10.2016 : 70%. Film o mladíkovi, který byl ve vleku své matky a svého bratra. Nudila ho práce, nudilo ho to doma a tak na služebce si uvědomil že je třeba změna. naneštěstí ho čekala domluvená svatba. Takže se jal z ní vyzout posílen letním románkem. To se může stát kdekoli, na to to nemuseli točit v Tunisu. Celý konflikt mezi ním a rodinou ohledně svatby je udán ve 30ti sekundách. Škoda čekal jsem trochu více.

plakát

Tyranosaurus (2011) 

Hodně nepříjemný film ze sociálního předměstí někde v Anglii, ale nejen z něho. Ono svinstvo se děje i v jiných sférách. Jen to svinstvo je trochu odlišné více psychologické, kdežto na předměstí je to spíše fyzické. No a když se to začne pak mísit, tak je z toho hodně hnusný film.