Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 276)

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Trochu klidnější Treier. Takový retrospektvní snímek s náhledem do duše nymfomanky. Ten film je pobuřující pouze do té míry, po ktereou někoho pobuřuje nymfomanismus jako takový. Motivace, city, pocity, touhy, starosti a slasti takové osoby. Je možné, že to Trier místy zahnal trochu do extrému (Spoiler: vlak), ale je nutno říct, že ví o čem točí. První díl je zatím jasný, uvidíme co bude dál.

plakát

Počátek (2010) 

Tak jsem zhlédnul tento film v TV. Čekajíc nějakou pecku poté co jsem viděl hodnocení a poté co se každý o tom rozplýval, jak je to inteligentní a náročný triler. Tak náročné to příliš není, konstrukce snu je celkem ok, ale celkový důvod celé mise je proste kravina. Herecky ok, triky rovněž. Bohužel to má i mnoho logických lapsusů. No čekal jsem asi více než lehce nadprůměrný triler s dobrými efekty. Přesah to má samozřejmě nulový, přecejen je to blockbuster.

plakát

Salton Sea (2002) 

69%. Zajímavé téma, ale místy trochu přitažené za vlasy. Obecně jednání člověka fičícím na perníku (v originále to asi perník nebyl) vypadá asi trochu jinak. Zápletka je taktéž trochu vykonstruovaná. Škoda těchto scénaristických lapsusů, protože jinak to mohl výborný film. Nicméně za zhlédnutí to stojí.

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Na český seriál je to vynikající. Naprosté zjevení v našich ztuchlých, stojatých vodách. Herecky, obsazením, lokacemi i zpracováním uplně někde jinde než zbytek současných českých seriálů. Doufám, že Pachl bude pokračovat v nastolené linii a snad ji i překoná. Jako detektivka je to možná lehce slabší, nicméně stylově je to výborné. Série dvě si drží svou úroveň, jedinou změnou je, že samotný Bokowsky začíná být pro mě trochu nesympatická osoba, oproti tomu Kuneš boduje. Poslední díl se moc nepoved, tam už to postrádalo jakoukoli logiku jednání postav.

plakát

Mildred Pierceová (2011) (seriál) 

Slušně zahráno hlavně Winslet a Pearce. Slušně natočeno. Nicméně, přestože to bylo vše řemeslně velmi dobře zpracováno, tak to kolem mě proběhlo příliš chladně.

plakát

Ve stínu (2012) 

Na český film poměrně slušně natočeno i herecky si myslím, že to je docela dobré. Celé to dojíždí na scénář, který není dotažený. Chybí základní motivace, jsou zde nelogické postavy zasazené do prostředí 50tých let. Reálie jsou ok, ale zápletka zasazená do této doby už ne.

plakát

Ozbrojení a nebezpeční (2009) 

Ale jo, oddychovka. Má to nějaké napětí, i když scénář je místy hodně vycucaný z prstu a něteré sekvence opravdu s reslitou nemají co společného. Herecky je to průměr, nikdo nevyčnívá. Jako oddychovku doporučuju, ale jednou stačí :)

plakát

Velký závod (2013) 

Je to slušná oddychová komedie. Opravdu jsem se bavil. Frantici maji dobre napady. určitě doporučuju pro sportovní fanoušky, zejména pro fanoušky cyklistiky a zejména Tour de France. Opravdu jedna z mála slušných komedií v poslední době. Viděno už před měsícem a půl v letadle Air France.

plakát

Transfer (2010) 

70%. Slušný námět. Celé to vcelku sedí, jen tomu chybí emoce a asi i lepší herci. Nebylo to prodáno jak by mohlo. Škoda, ale i tak to stojí za shlédnutí.

plakát

Wall Street (1987) 

Velmi zdařilý film z oblasti finančnictví, které potápí tento svět. Náhled do duše těchto zmrdů, jejich motivace a zvrácenost. Bohužel systém je nastvený tak jak je.