Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Tenet

Tenet (2020)

Nesnažte se tento film pochopit - musíte ho cítit. Pokud se na tím začnete jen trochu zamýšlet, přestane to dávat tak úplně smysl, což se třeba o Počátku říct nedá. Buď to ve vás je a film se pro vás stane dechberoucí tvorbou na dalších X let dopředu nebo to po pár minutách vypnete s vulgárním okomentováním. Tak jako tak, úplně každý filmový fanoušek musí uznat, že tento film je nad míru filmařsky skvěle/výborně/dokonale zpracovaný. Kamera, hudba, střih, scénář. To vše bylo zvládnuta na jedničku s hvězdičkou. Pattinson byl skvělý (snad až nejlepší z věcí ve kterých jsem ho viděl) a opravdu bylo znát, jak moc si práce s panem Nolanem váží a vydává ze sebe maximum. O mladém Washingtonovi - je skvělé, že režisér zvolil neznámou tvář, do tak velkého filmu. Herec je v roli úplně jedinečný. (Stačí když si pustíte jeho nebo Pattinsonova reakce na scénář či na film takový - pánové ani trochu nepřehánějí). V dnešní době se prostě musí cenit minimum počítačových efektů a ta opravdová filmařina. CGI má jen dotvářet už tak úchvatný film. Né, že jediné skutečné na plátně, bude herec (a kolikrát už ani to ne). Proto si film vysloužil pět hvězd, ač mé osobní hodnocení je tak 4,8. Jedná se o jediný film v mém životě, na kterém jsem byl dvakrát v kině (poprvé IMAX, podruhé Cinestar). Závěrem - EVERYBODY MUST SEE!!!

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Chcete-li se podívat, jak má správně vypadat film, podle komiksové předlohy, toto černobílé veledílo je přesně pro Vás. V hlavních rolích: Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba, Clive Owen nebo Elijah Wood (Ovšem nečekejte miloučkého Froda). Herecké výkony jsou nad míru přesvědčivé. Přišlo mi, že si účastníci natáčení užívali a do svých rolí zajeli, jak do dobře ušitých bot. Kamera mistra Rodrigueze je slušná, ovšem nic navíc jsme nedostali. Filmu také hodně pomohlo to, že si sám tvůrce komiksu (Frank Miller) dal na vše pozor. Samozřejmě i díky skvělému duu (bez F. Millera) Rodriguez a Tarantino jsme mohli vidět film, těchto hodnot. Film jsem viděl několikrát na to, abych opravdu mohl říct, že se jedná o velmi kvalitní dílo, jenž ovšem každého nezaujme (Trailer). Ovšem fanoušci komiksu, akčních pecek, chytrého humoru a noir filmů... Pro Vás jednoznačně jasná volba.

Travička zelená

Travička zelená (2008)

Tak tohle je opravdu pecka. Když přimhouříme oči nad přepáleným koncem, Pineapple Express je nutnost pro všechny fanoušky kvalitních komedií. Ano, lidé, kteří znají marihuanu, její účinky a lidi ,kteří ji užívají, jistě zaplesají o něco víc. Dialogy jsou výborné, scény naprosto shodné s realitou a Seth Rogen s Jamesem Franco jsou opravdu výborní. Myslím si, že v mnohém to bylo v tom, že svou postavu až tolik nehráli, spíš jimi jsou, či nějakou část svého života byli (huliči ne dealeři). Za zmínku stojí ovšem i vedlejší postavy ztvárněné herci jako Danny McBride, Kevin Corrigan nebo Craig Robinson. Jejich postavy jsem si naprosto užíval do samotného konce. Film jsem lehce nadhodnotil, jelikož se jedná o mou velice srdeční záležitost a rád si ho pustím kdykoli znovu. Sečteno podtrženo - tuhle věc opravdu doporučím všem, i když je mi jasné, že se najdou tací, kterým to nepřijde ani za mák vtipné.

Captain America: Občanská válka

Captain America: Občanská válka (2016)

Jednoznačně nejlepší Marvelovka všech dob (viděno kompletní universum). Co víc dodat? Poprvé se objeví Tom Holland jako Spidey a Tony si namlátí se Stevem. Né, teď vážně... Film měl výbornou kameru mistra Trent Opalocha a skvělý střih od dvojice Jeffrey Ford a Matthew Schmidt. Chemie mezi postavami je skvělá, vše dává smysl (přimhouřete oko) a film odsýpá. Nezapomínejme na potitulkovou scénu. Fanoušci Marvelu již jistě viděli... Pro Vás ostatní - film hodně navazuje na předchozí filmy (čim víc jste viděli, tím lépe), ale myslím si, že si ho užijete i bez předchozí znalosti.

Wind River

Wind River (2017)

Film, který ve Vás zanechá stopu velice dlouho. Strhující, napínaví thriller v hlavních rolích Jeremy Renner a Elizabeth Olsen (Ano Hawkeye a Scarlet Witch). Toto dílo pánů Taylor Sheridan (režie, scénář), Ben Richardson (kamera), Nick Cave a Warren Ellis (hudba), Gary Roach (střih) je opravdu mistrovský kousek ve svém žánru, ale i ve filmu takovém. Dílo, jenž Vám nedá vydechnout až do samého, opravu nečekaného a velice intenzivního konce, který Vám zaručeně nedá spát (aspoň mě určitě ne). Film má skvělou pointu, skvělé zpracování, nádhernou přírodu zasněženého Wyomingu a výborné vedlejší postavy (Jon Bernthal, Gil Birmingham). Nutnost pro všechny znalce krimi/drama.

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

A můžete tvrdit, že komiks je lepší, že předloha má několik dílu a bla bla bla... Dle mého názoru tomu tak není. Film je úderný, vtipný, akční. Komiksové prvky krásně tvoří atmosféru, většinou za doprovodu parádní hudby. Herecké obsazení je moc fajn ať už se jedná o hlavní postavy, či ty vedlejší... Film jsem viděl již několikrát a rád si jej pustím znovu, což se o předloze říci nedá. Závěr - povinnost všech komiksáků, skvělá jednohubka pro milovníky komedií.