Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 114)

plakát

Zpátky do školy - Sociální psychologie (2009) (epizoda) 

Ale jo, tentokrát to fungovalo a tento díl mě bavil. Všechny postavy přispěly svým dílem k tomu, aby všechny humory správně humorovaly, překvapivě mě oslovila i pasáž s pomluvami, ale nejlepším zápichem byl tentokrát sadistický experiment profesora Duncana. Ten byl pro mě opravdu velmi poučnou záležitostí, a to jsem si ani nedělal poznámky. / Poučení: Žádný skutečný experiment s dobrovolníky se neobejde bez anální sondy.

plakát

Hlídat Tess (1994) 

Nechci tvůrce snímku obviňovat z toho, že by se chtěli přiživovat na úspěchu někoho jiného, ale kdyby se film jmenoval Bodyguard slečny Tess, už by ta podobnost přece jen příliš bila do očí. Ostatně s Řidičem slečny Daisy měla tato záležitost společnou jen starší náladovou dámu a její vztah k člověku, který jí byl nainstalován do domu. Jinak šlo o něco úplně jiného. No, ale protože jsem "Řidiče" viděl, nemohl mě děj tohoto snímku nikterak překvapit; byl jen méně opravdový a neměl v sobě to lidské kouzlo. Zatímco "Řidič" vychází z tohoto srovnání jako řezbářský skvost, tento film budil spíše dojem nahrubo otesaného špalku, pokud nešlo dokonce jen o plastovou náhražku dřeva. Byl to pro mě takový ten typ bezduchého thrilleru, do něhož se Nicolas Cage perfektně hodí, ale pro který je obsazení Shirley MacLaine neomluvitelným plýtváním velkým hereckým talentem. / Poučení: Není nejlepším nápadem znepřátelit si personál restaurace ještě před tím, než ti naservíruje jídlo. Znepřátelit si lidi, kteří se starají o tvou bezpečnost, je ovšem velmi, velmi statečné.

plakát

Nabídka - Varovné výstřely (2022) (epizoda) 

Dobře, u předchozího dílu jsem byl opatrný, protože jsem si nebyl jistý tím, jak se bude příběh vyvíjet, ale druhá epizoda mě přesvědčila o tom, že tohle bude záležitost přesně pro mě. Všem na čsfd... Ne, takhle ne. Spoustě uživatelů na čsfd musí být od začátku jasné, jak seriál dopadne, protože už přece viděli výsledek (pro mě to platí taky), a přesto se při sledování nedokážu odtrhnout od obrazovky a vychutnávám si tu dokonalou atmosféru. Vůbec si nedovedu představit, co by se muselo stát, aby mé výsledné hodnocení nebylo pětihvězdičkové. / Poučení: Pokud se film Franku Sinatrovi nelíbil, je pro něj asi lepší, že se nedožil seriálu.

plakát

Zpátky do školy - Úvod do teorie filmu (2009) (epizoda) 

No, konečně se vynořil díl, u něhož jsem se nenudil. Třetí epizoda mě pobavila už předtitulkovým dějem, ale v podobném duchu to pokračovalo i později, takže jsem tentokrát ani nekontroloval časomíru, abych se přesvědčil, kolik času ještě zbývá do konce. Velmi mě pobavil kurz správného kýchání, a kdyby nebylo dramatické, morálně poučné vsuvky, asi bych i čtyřkoval. / Poučení: Užij si dne!

plakát

Zpátky do školy - Španělština (2009) (epizoda) 

No já nevím. Už, už to vypadalo, že pro mě bude druhá epizoda příjemnějším zážitkem než předchozí díl, ale pak přišel monolog seňora Čenga, a mně se samovolně protočily oči, jak mě tenhle výstup otrávil. Zatím mi ten použitý humor přijde takový přibržděný (pardon, Abede), a tím pádem se příliš nebavím, ale protože si už na děj seriálu příliš nepamatuji, můžu věřit, že se to snad zlepší. / Poučení: Nesnaž se být empatickým, jen abys udělal dojem na své okolí. Odtrpíš si to.

plakát

Zpátky do školy - První zvonění (2009) (epizoda) 

Hmmm, faktem je, že se mi před lety pilotní díl líbil podstatně více. Dnes jsem už z úvodní epizody první sezóny a vlastně celého seriálu tak dobrý dojem neměl. Nemůžu si pomoct, ale nějak mě celá tahle záležitost nechytla, protože tvůrci humorem zrovna nehýřili, takže to beru jako velmi pozvolný začátek, který mi představil postavy a prostředí. / Poučení: Netlač na pilu.

plakát

Po životě - Epizoda 6 (2020) (epizoda) 

Závěrečná epizoda druhé řady nebyla příliš o humoru, i když se ve své jemnější formě vyskytoval, tentokrát to bylo hlavně o dramatické linii. Ale možná ani to drama nebylo tím hlavním v tomto dílu; tahle pasáž byla asi nejvíc o takové té příjemné člověčině a moc dobře se mi na ni dívalo. Taky jsem si teprve teď uvědomil, že jsem dosud ani jednou nepochválil velkou hereckou hvězdu. Anti to dávala v obou sériích na pána a já pevně věřím tomu, že jí to vydrží i do třetí řady. / Poučení: Není nad důstojné rozloučení.

plakát

Po životě - Epizoda 5 (2020) (epizoda) 

Proti předchozímu dílu se rozhodně jednalo o zlepšení, ale cynická část Tonyho osobnosti mi opravdu velice chybí. I pro pátou epizodu tedy platilo, že se o naprostou většinu humorů staraly vedlejší (skvěle napsané) postavy. Mimochodem, po každé Mattově návštěvě u psychologa začínám toužit po sprše. Dramatická linka byla tentokrát opravdu výborně zpracovaná a k pátému kousku chybělo jen málo. / Poučení: Ne každá kulturní akce musí být kulturní. 4*+

plakát

Tamara Drewe (2010) 

Děj tohoto snímku jsem si už nepamatoval, takže dnes nešlo ani tak o reprízu jako o obnovenou premiéru. No, na mém hodnocení se uplynulý čas nikterak nepodepsal. Komedie zručně říznutá dramatem na mě povětšinou funguje, jenže z romantiky v tomto filmu jsem měl nepříjemný červenoknihovní dojem, který mě nadšením zrovna nenaplňuje. Postavy se ovšem tvůrcům povedly; na poměrně nevelkém prostoru dokázali prokreslit jednotlivé charaktery do relativně slušné hloubky, takže za mě celou záležitost netáhl ani tak samotný příběh, jako hlavně figury v něm obsažené. Kromě postav mě bavila i samotná myšlenka pečovatelského domu pro spisovatele; dokážu si totiž představit, že by pro mě setkání s více umělci najednou mohlo být hrubě nad mé síly. Na druhý pokus bych snímek šacoval na dvě silnější hvězdičky, ale za Gemmu Arterton zaokrouhlím nahoru. / Poučení: Venkov je plný nebezpečné fauny a flóry.

plakát

Nabídka - Místo u stolu (2022) (epizoda) 

Věděl jsem sice, o čem seriál bude, ale i tak jsem netušil, co mám přesně očekávat. V první epizodě jsem dostal možnost nasát atmosféru amerických šedesátek, tvůrci mi umožnili setkání s mnoha známými osobnostmi nejen ze světa filmu, a ačkoli nepochybuji o tom, že se nechali skutečnými událostmi inspirovat, ale ne omezovat, s klidem přiznávám, že se mi hned na první dobrou trefili do chuti a že jsem se velmi dobře bavil. Největším překvapením pro mě byl každopádně Giovanni Ribisi, kterého znám hlavně jako představitele malých, ušlápnutých mužíčků. Zajímavá změna. / Poučení: Nenapadej kulturní ikony vidličkou ani jinou součástí příboru. Vlastně je vůbec nenapadej.