Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (92)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesourodý žánr drama - komedie, ale ono to tak opravdu je. Sám jsem se divil, jak moc jsem se při trampotách agenta Chesnica s touhle vykutálenou dámou bavil. Nasranej Cage, který by madam Carlisleovou nejraději zastřelil, byl skvělý stejně tak jako jeho úhlavní nepřítel. Dost jsem se proto divil jak se film v poslední půl hodině prakticky odprostil od fajnový komedie ve vážné drama s kapkou thrilleru. Trochu zbytečně. Zůstat film v rámci komedie v nějakou fajnovou poslední třetinou, klidně bych šel na 4. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tess je opravdová dáma. Dokáže být jemná, vstřícná a kultivovaná - ale i jízlivá, panovačná a rozmarná, takže týmu "osobních strážců" pod vedením Douga Chesnice občas nutně připadá nesnesitelná. Jenomže zůstala sama se svými vzpomínkami - a z jejího pohledu neškodné vrtochy a drobné naschvály, kterými terorizuje své okolí, jí dodávají energii a radost ze života a vrací jí pocit vlastní důležitosti. Je zábavné, zajímavé i poučné sledovat vztah obou hlavních protagonistů, především poté, kdy se děj zásadně zdramatizuje - a vzájemné neshody se stávají banalitou, na které vůbec nezáleží. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nechci tvůrce snímku obviňovat z toho, že by se chtěli přiživovat na úspěchu někoho jiného, ale kdyby se film jmenoval Bodyguard slečny Tess, už by ta podobnost přece jen příliš bila do očí. Ostatně s Řidičem slečny Daisy měla tato záležitost společnou jen starší náladovou dámu a její vztah k člověku, který jí byl nainstalován do domu. Jinak šlo o něco úplně jiného. No, ale protože jsem "Řidiče" viděl, nemohl mě děj tohoto snímku nikterak překvapit; byl jen méně opravdový a neměl v sobě to lidské kouzlo. Zatímco "Řidič" vychází z tohoto srovnání jako řezbářský skvost, tento film budil spíše dojem nahrubo otesaného špalku, pokud nešlo dokonce jen o plastovou náhražku dřeva. Byl to pro mě takový ten typ bezduchého thrilleru, do něhož se Nicolas Cage perfektně hodí, ale pro který je obsazení Shirley MacLaine neomluvitelným plýtváním velkým hereckým talentem. / Poučení: Není nejlepším nápadem znepřátelit si personál restaurace ještě před tím, než ti naservíruje jídlo. Znepřátelit si lidi, kteří se starají o tvou bezpečnost, je ovšem velmi, velmi statečné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Strážení vdov po bývalých vládcích vesmíru a přilehlého okolí není mou vysněnou prací. Zejména, pokud se jedná o protivnou důchodkyni naštvanou na skutečnost, že ten vesmír nezdědila. Takže pogratulujme jejímu osobnímu strážci za to, že ji neodeslal doporučeně Talibancům na hraní, ani si ji dne 30. 4. neupálil na hranici a místo toho vyčkal na svou příležitost dokázat, že umí chránit hvězdy i pruhy až do roztrhání svého značkového obleku. Tak zábavné jako náraz letadla do mrakodrapu to sice nebylo, ale nedělní bohoslužbu s pedofilním farářem to s přehledem porazilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco mezi aspekty práce bodyguarda patří i skočit do dráhy kulky mířící k chráněnému objektu, tak v Guarding Tess by do ní nejraději zezadu foukal, aby letěla rychleji. Ale znáte to, vztahy jsou od toho, aby se vyvíjely a pak je Doug Chesnic ochoten tu kulku chytit i mezi zuby.. Ovlivněn bídným dabingem jsem cítil "elegantní opovržení", přičemž eleganci zajišťovaly Shirley s komediální rovinou a to druhé ve mně vyvolal herec s výrazem srnečky, které se ztratila maminka plus neobratně zakomponovaný únos paní ex-prezidentové. Pokud je tím myšlena kulisa ke spánku, tak na deštivé nedělní odpoledne opravdu ideální snímek.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 20 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Malou roli v tomto filmu měl údajně i George Clooney, ale jeho scény byly nakonec vystřiženy. (Edgerton)
  • Prezidentov hlas v skutočnosti patril scenáristovi a režisérovi filmu Hughovi Wilsonovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama