Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (236)

plakát

Irské přání (2024) 

Někdy je potřeba si pustit jednodušší romantickou komedii a vypnout. V rámci svého žánru se mi film překvapivě moc líbil. pustila jsem si jej po náročném dnu, jen abych koukla, jak to vypadá a s chutí jsem dokoukala až do konce. Prostředí teda nádherné (i když asi s přibarveným Netflixovským filtrem). Ale stejně - musím se podívat do Irska na ty útesy. :) :) Potěšilo mě, že Lindsay zase hraje a působí tu moc příjemně. Herce, který hraje Jamese, jsem neznala, ale jeho výběr mě taktéž potěšil, protože si přejete pohledného a sympatického hlavního hrdinu, který má příjemný hlas a přízvuk a vozí hlavní hrdinku krásným Irskem ve stylovém kabrioletu, do kterého je nejlepší skočit salto, když jede okolo. :) No, film zřejmě nebude stačit náročnému divákovi, je trošku vidět, že je to spíše televizní film s kratší stopáží a občas je chování postav trošku nelogické, ale mě se Irské přání v rámci žánru opravdu trefilo do nálady a u pár scén jsem se vážně zasmála. Snímek si na nic nehraje, nemá super překombinovaný děj a herci - zejména Lindsay a hlavní dva pánové - jsou slušní. Potěší i Jane Seymour ve vedlejší roli.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :)

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Když jsem slyšela o natočení dalšího dílu, tak jsem si říkala, že to může dopadnout všelijak. Třetí Bridget mě ale moc bavila. Ostrý, bláznivý humor, sympatická ústřední trojice a pořádná dávka nostalgie hlavně co se týče Marka a Bridget. Navíc skvěle použité písničky...např. The Hurting Time od Annie Lennox nebo Reignite od Knox Brown :) Patrick byl super, ale pan Darcy je prostě jen jeden :)

plakát

Doktor Strange (2016) 

V rámci Marvelu se mi to opravdu líbilo, přesto mi některé věci a celkový dojem brání dát plný počet. V některých chvílích se mi zdál film trošinku překomplikovaný, s nelogičnostmi nebo s nejasným zaměřením, vyjádřením a kontinuitou mnohých mystických postav. Chápu, že je to komiks, fantasy a musí tam být nějaké zvraty a tajemství, jen toto mi to prostě nějak rušilo. Jinak musím ocenit Benedicta, i když ho chválím téměř vždy, tak tady mu to skutečně sedlo. Jiného herce si pro tuto zajímavou roli skoro neumím představit. Dále se mi také líbila postava knihovníka Wonga, kterého hraje Benedict Wong :) a i kočka Rachel, ač dostala méně prostoru, byla velmi sympatickou postavou. Mým favoritem byl také vtipný superhrdinský pláštík. Vážně něco na tomto filmu bylo úplně super super, ale něco prostě dost pokulhávalo - a nebyly to ani tak některé docela psycho-vsuvky a srandování s divákem, spíše nepálské a vesmírné okecávačky a zamotávačky :) No, konec mého rozboru, který má asi také dost nelogičností...v kině jsem se moc dobře bavila a mohu doporučit. Pozn. jak tam má ten Beník trošku našedlé vlasy nebo jak měl ten smoking a whisky v ruce - tak můžu jasně říct, kdo by se mi po skvělém Danielovi docela pozdával na Bonda. :) :)

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Příjemný oddychový film s hlavní mužskou trojicí herců, které mám prostě ráda. To, že jsou to básníci a mám je ráda dělá hodně, protože jinak musím uznat některé kritické poznámky, že se ve filmu objevuje skutečně zbytečně mnoho - občas více, občas méně - vtipných postaviček a scének. Už jsem si říkala, kdo se tam na minutu, dvě ještě neobjevil a to podle mého názoru trošku narušuje spád filmu a občas to byly takové nuceně vtipné hospodské scénky. Přesto to byla příjemná návštěva kina a mezi současnými českými filmy se jedná o příjemnou podívanou se sympatickými herci a v tomto dílu i s větší dávkou optimismu, která chyběla zejména čtvrtému dílu série. A pozitivní filmy s dobrými konci vždy alespoň potěší. Rybová je víla a Křížovi to filmové balení pořád jde :)

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Tento film je prostě okouzlující. Najdeme zde dobrodružství, přátelství, legraci i drama. Myslím, že je moc fajn, když jdou děti (a samozřejmě i dospělí :)) do kina na takový film, protože je to prostě takový klasický, správný příběh, který mimo jiné vzdává hold i pestré, nádherné a někdy velmi kruté přírodě a má nějaké to nenásilné poučení. :) Snad nikdy jsem také nebyla tak nadšená z vizuální stránky animovaného filmu. Na některé scény jsem koukala skoro s otevřenou pusou, jako bych pozorovala vážně dech beroucí krajinu hor a džungle. Také hudba a písně byly moc fajn, včetně lehce laděné jazzové od Scarlett. Mě se to prostě moc líbilo. :)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Bohužel mi tento film přišel spíše prázdný a nějakým způsobem uměle dramatický...nebo s přehnanými dramatickými scénami..občas až směšnými. Postrádala jsem něco, co lze vidět, např. v některých britských televizních dramatech...že když se jedná o vážnou, dramatickou scénu, tak to lze podat umírněněji, komorněji a o to více silně. Snímek pěkně plynul, myslím, že má kvalitní vizuální zpracování. Na jedno podívání ok, ale bohužel něčeho bylo moc a něčeho naopak málo. Nemělo to pro mě švih, náboj, hlavní postava mi přišla často nesympatická se zvláštním jednáním...z vykreslení postav jsem nepochopila, co ji tak fascinovalo, že nedokázala odolat.

plakát

Spojenci (2016) 

Mě se to prostě líbilo. Neokoukaná filmová kostra, napínavý dobře plynoucí děj a výborní herci. Čím je Brad starší, tím ho mám více ráda a tady mě dostal. Opravdu vypadal jako zamilovaný muž a Marion byla zase správně záhadná. Dojemné, velkolepě ale vkusně natočené válečné drama (možná až na tu dramatickou porodní scénu), které ukazuje těžkou dobu, ve které nebylo nic černobílé.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Tento film je úžasny a myslím, že jsem ho docenila naplno až s dalšími zhlédnutími. Pokaždé mě dojme a brečím jak želva. Byla to úžasná zpráva, že se podařilo zachránit všechny. Na film jsem se velice těšila a nezklamal mě. Myslím, že stojí za to jej navštívit v kině, protože jeho výborné vizuální zpracování a také zvuk zde výborně vyniknou a zážitek ze snímku je tak posílen. O příběhu toho letu a kapitána Sullenbergera jsem jako fanoušek letadel viděla mnohé dokumenty a byla jsem zvědavá, jak bude film pojednávající o této události, zpracován. Několik úhlů, ze kterých ji opakovaně vidíme činí snímek velmi zajímavým. I přes mírnou komplikovanost časového uspořádání je film srozumitelný, poutavý a dobře plyne...a každým novým pohledem zaujme a dokreslí toto slavné přistání a výjimečnou osobnost hlavní postavy. Tom Hanks má charizma a silnou osobnost pro tuto roli. Skvělí jsou i ostatní herci...jen Laura Linney, nebo spíše její postava, mi zde neseděla. Možná by stačilo méně scén, kde volá manželovi - kapitánovi, že je toho na ní moc, nemůže spát a jestli vlastně neměl opravdu udělat něco jiného a kdy začne znova létat. Postě kapitánova manželka moc sympatická nebyla..možná až ke konci. Jinak jsou herci výborní a Eckhartovi knír hodně sluší :) Krásná hudba, zvuk, kamera, efekty, sympatičtí herci a dávka dojetí, protože to k této výjimečné krásné události, kdy se zachránilo všech 155, prostě patří. :)