Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (236)

plakát

Letecké katastrofy (2003) (seriál) 

Tento rok jsem si zalétala vícekrát, ale ani to mi nezabránilo sjet skoro všechny epizody. Je pravda, že v každém díle nám ukáží co vše se může letadlu přihodit a stát, ale také potom vidíme, že se každá nehoda, třeba i nekonečně dlouho šetřila a na základě výsledků byly podniknuty opatření, které dělají leteckou dopravu bezpečnější - alespon na mě to tak působí. Letadla mě fascinují, takže mě to prostě hrozně zajímá. Navíc v některých epizodách to dopadne i dobře - viz. Přistání na Hudsonu, Útěk z pekla a další.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vskutku nevšední, pozoruhodná a dosti hustáá filmová podívaná. :) :) :)

plakát

Hebká kůže (1964) 

Je něco co mě u Truffautových snímků nutí sedět a hltat každý filmový obraz. To protože si asi podvědomě užívám, jak to Francois všechno vymyslel - záběry, vždy originální a zajímavou hudbu (zde opět mistr Georges Delerue), herce, které geniálně vybere a dalsí věci, co jeho filmy udělají výjimečnými. V tomto filmu se jako v mnoha dalších věnuje popisu vztahu mezi mužem a ženou za určité situace, tady mezi ženatým váženým literárním odborníkem a mladou letuškou. Postupem času se situace dramatizuje a zaplétá a jako u některých dalších Truffautových snímků lze vycítit, že příběh bude mít dramatické či tragické vyústění. Je třeba vyzdvihnout herecké výkony všech tří představitelů milostného trojúhelníku. Zejména mě fascinovala Françoise Dorléac, která byla velice krásná a ve své roli precizní. Je mi moc líto, že jsme ji kvůli pozdější tragické nehodě nemohli vidět ve více snímcích. Příběh byl poměrně jednoduchý, ale jak říkám Truffautovo citlivé pojetí a originální napády tomu vždy dodají něco speciálního, díky čemu mi snímek jen tak nevyprchá z mysli. https://www.youtube.com/watch?v=11OJIhBqAD8

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Vzpomínám si jen, že jsme měli film na videokazetě a jako malá jsem ho sjela dostikrát :)) Pamatuju si jak pes Chance vždycky házel nějaké hlášky a na konci velký doják, když na dvorek vyklopýtal i Shadow. Pro děti moc fajn rodinný film.

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

V dětství jsem tento film milovala a mám ho moc ráda pořád, je to taková nostalgie. Pro mě ideální kombinace dobrodružné romatické komedie. Obě části filmu - první v australské buši a ve Wakabout Creeku i druhá v New Yorku jsou skvělé a zábavné. Ustředí dvojice je parádní, je na nich vidět, že se měli moc rádi i v reálu. :) Nejlepší jsou Mickovy hlášky jako...Cestovní kancelář ''Nikdy nikdy'' - ''Nikdy s náma nechoďte nebo se nikdy nevrátíte.'', "Jeď po správný straně silnice, ty pelikáne!" nebo ''To není nůž - Tohle je nůž'' :) Musím pochválit taky výbornou hudbu, podle jejichž prvních tónů film okamžitě poznám. Jednoduše na tento filmový hit osmdesátých let o svéráznem australském dobrodruhovi nedám dopustit. :) https://www.youtube.com/watch?v=vb7SFIxiTTQ

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Výjimečný díl. Smutný příběh, ale nádherně zpracované drama s s citlivou hudbou (Erik Satie). Vynikající herci a postavy, Poirot geniální jako vždy. Na konci vždycky potřebuju kapesník na nějakou tu slzu. 'It’s all right, darling, it’s all right.'

plakát

Ukradené polibky (1968) 

Que Reste-t-il De Nos Amours... :) Co dodat!? Prostě - Antoine Doinel, jeho dobrodružství....a Christine Darbont, Christine Darbont, Christine Darbont,.....Fabienne Tabard, Fabienne Tabard, Fabienne Tabard, Fabienne Tabard :) :) :) Truffauta miluju svým filmovým srdíčkem!!

plakát

Milenci z Montparnassu (1958) 

Film klasické francouzské školy, období které končí v 50. letech (střídá jej pak nová vlna Godarda, Truffauta a dalších a rovněž slavné bláznivé francouzské komedie). Hlavní roli v tomto dramatu ztvárňuje herec, který toto klasické období reprezentuje a jenž zde dosáhl snad největší herecké popularity - Gerard Philipe, idol romatických filmů a častý představitel velkých literárních děl, které byly zfilmovány. Ztvárňuje zde roli velmi zajímavého, komplikovaného umělce - italského malíře Modiglianiho. Přiznám se, že jsem o samotné ossbě Modiglianiho příliš nevěděla, znám jen jeho pozoruhodné obrazy. Gerard se mi ale v této roli moc líbil. Film působí velmi zvláštní smutnou atmosférou, vidíme tu Modiglianiho, který si prochází řadou neúspěchu, kdy lidé ještě nejsou schopni docenit jeho tvorbu. Vidíme, jak je čím dal unavenější, nemocný a útěchu hledá v alkoholu. V první polovině filmu však také můžeme sledovat, jak se zamiluje do své ženy Jeanne (kterou hraje mimořádně zajímavá a krásná Anouk Aimeé, kterou znám hlavně díly výborným filmům - Muž a žena či 8 1/2). Philipe je vždy mimořádně přesvědčivý a přirozený, když jej tady sleduji, je mi trochu smutno, protože byl film natočen rok, či dva před jeho smrtí a spojení tragického malířova osudu a předčasné smrti tohoto legendárního herce je prostě smutné. Film lze tedy ocenit pro skvělé herce a zajímavé umělecké prostředí, někomu se jeho tempo může zdát pomalé, ale věřím, že jej mnozí ocení. pozn. zajímavý Lino Ventura v roli podvodného obchodníka.

plakát

Svatý rok (1976) 

Příjemný komediální film s dvěma vždy výbornými francouzskými herci. Je trochu smutné, že se jedná o poslední film nezpomenutelného Jeana Gabina. ''Jsme v prdeli monsignore'' si ale určitě budu pamatovat dlouho. :)