Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (373)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

První dva díly byly poměrně nepřehledné. Spoustu jmen která na konci už divák ani nespočítal. Ve finále protože jsem generace co pamatuje jsem se ztotožnil s věcmi které v té době byly a docela se to líbilo. Asi spíš oceňuji kostýmy a přesné vykreslení doby. Zřejmě i to aby zkorumpovaný policista nakonec pracoval pro největšího kmotra podsvětí  a prošla mu žádost do civilu protože ho ostatní kamarádi podrželi k této době patřilo. Možná seriálu uškodil sám fakt že byl všude tolik hypovaný.

plakát

Guru (2022) (seriál) 

Biser umí vyprávět (nebo-li Vyprávět :) dobře zrekontruované, nic nepřibarvené. Daleko lépe zpracované než stejný voyo projekt Roubal. Guru Jára ( Mára), dnes na Filipínách dal skutečně nový rozměr slovu odháčkovat.

plakát

Bábovky (2020) 

Nejsem knihomol a nemohu srovnávat s knihou od Třeštíkové. Beru to jako slušně sladkou Lásku nebeskou po česku. Situace kde se 10 zdánlivě neznámých lidí proplete v jednom silném příběhu kde je každý s každým příbuzný to silně evokuje. Alespoň slušně natočená romantická oddychovka kde Taclík hraje Rowana Atkinsona :)

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Co k tomu dodat. Lehce se říká jak je někdo chápavý a má důvěru ženy když ji svezl rollsem a soukromým jetem. Ve finále génius….. 10mil. dolarů po 5ti měsících venku a děvčata splácí dodnes. Určitě si vezmu po 3měsících vztahu 9půjček protože mi miliardář říká že potřebuje 10000$. Jinak skvěle natočeno. No jo no - Netflix ví.

plakát

Swagger (2021) (seriál) 

mistrně zpracované sociálně - sportovní téma. Od vynikající výpravy přes velice poutavý příběh až po svižný děj. Apple umí natočit.

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Na úplném začátku jsem nechápal proč protiteroristická jednotka chodí v tričku na akci. Na úplném konci seriálu jsem začal děkovat bohu že žijeme v srdci poměrně klidné Evropy. Výborně zpracované téma. Lior Raz evidentně čerpal z vlastní zkušenosti a na seriálu je to i vidět. Izraelská produkce je také poznat, žádný ovonění hollywood.

plakát

Mrazivá past (2021) 

Že jeden blbec dostane 3 kamioňáky, 2x unikne smrti, rozdá pokyny zabijákům které kamioňáci dostanou, pak se zřítí z 50ti metrového srázu autem a vyleze nezraněnej, nasedne na skůtr a kamioňáky dojede by mi fakt nenapadlo. Max. Fajn krajina a zamrzlé jezero. Tam to končí no. Liam musel dostat hroznej balík, už když četl scénář mu muselo být jasný že to je hodně plochý.

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Řeším dvě věci, zpracování a přínos. Přínos jednoznačný, věřím že je cca 50% Čechů kteří vůbec netuší kdo Marie Terezie byl. A to nás přímo ovlivnilo. Díky tomuto seriálu se to můžou dozvědět. Ano, některé věci tam nebyly vůbec zmíněné, nebo naopak něco mi přišlo že v historii nezaznělo ale v seriálu ano ( Isabela Parmská byla lesba?), ale pokud byl alespoň jeden průměrně nevzdělaný Čech díky tomu věděl kdo byla Marie Terezie, co udělala a jaká to byla panovnice - má to smysl. Zpracování taktéž na jedničku. Je tam vidět produkce 4 televizí napříč národy, takže s penězi se nebrzdilo. Hrají největší jména, exteriéry neskutečné, kostýmy vynikající. Rozhodně nejde o pokleslou zábavy od TV Nova nebo TV prima a tohle přesně veřejnoprávní instituce dělat má - vzdělávat. V seriálu nejsou hluchá místa kde by mi vadilo že se něco vleče. I z tohoto pohledu jsem ,,sjel" jedním dechem.

plakát

Moře klidu (2021) (seriál) 

Korejci umí udělat prostě efekty i příběh. To se mi líbilo, nelíbila se mi místy amatérská partička rádoby vojáků. Obecně docela pěkný počin a zajímavé téma o nedostatku vody.

plakát

Matky (2021) 

A docela jo. I když produkce TV Prima z toho kapala od začátku. Docela pobavila a místy jsem se skutečně pousmál. Závěr filmu trochu odfláknutý a vše se událo dost ve spěchu. Viktorem Preisem a českou Julií Roberts ( Hana Vágnerová) film dostal skutečně nádech komedie. Jako.. žádnou hloubku nečekejte. Poměrně povedená hudba Brzobohatého a zajímavý hlas Bereniky Kohoutové přispěl k úspěchu u mě v rovině audia.