Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě umí. Po Olihní a Království zombie nám přinesli další zajímavý seriál. Najdeme tu i herce z obou zmíněných seriálů. Děj se odehrává v budoucnosti, kdy je Země na pokraji zhroucení z nedostatku vodu. Skupina astronautů se vydává na záhadnou misi, o které mnoho neví. Mají na opuštěné stanici na Měsíci získat jakýsi záhadný vzorek. Onen vzorek obsahuje lunární vodu, která má abnormální účinky. Na stanici se pak začnou dít podivné věci a lidé začnou umírat. Nakonec se naše posádka dozví pravdu, která je celkem děsivá. Má to dobrou atmoškou, ale možná by to mohlo být kratší. "Vy máte zlatou kartu?" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mala táto Kórejská Netflixčina cez 80%. Potom to začalo padať ako Sulíkové preferencie, ale hovorím si, máš dovolenku, je ideálny čas nie len v nose sa špárať, ale dať priestor aj niečomu, čo by za normálnych okolností šancu nedostalo. Poslucháč by mal v prvom rade vedieť, že "The Silent Sea" sa extrémne pomaly rozbieha, pričom pasáží, ktoré diváka preberú z polospánku, je žalostne málo. Čo sa atmosféry týka, kto dúfa v stiesnené pocity, ktoré by priestory rakety či samotný vesmír vyvolať mali, tak tiež plače na nesprávnom hrobe. Keď sa nad všetkým, čo som videl zamyslím, toto je dosť priemerno-podpriemerné "skyfi", ktoré v podstate neplní žiadny svoj účel. Neodporúčam, nemám totiž prečo, jedine, že by Vám nevadilo zabiť 6 hodín života .. ()

Reklama

sethi 

všechny recenze uživatele

Jak je na obrázku kosmonaut, jdu po tom! Tenhle seriál mě teda potěšil, jsou zde namixované všechny mé oblíbené žánry. Hororová atmoška, velmi dobrý námět, napětí, tajemství. Je tam všecko a šlape to pěkně. Mě to rozhodně neurazilo a ani náhodou nenudilo. Naopak, měla jsem nervy jak špagáty. Hodnocení je tak na 4,5*, ale přidávám, protože nedávno jsem na Netflixu zhlédla další scifi - Jiný život - a to byla tak neskutečná sr**** !  A tenhle seriál je proti tomu vybroušený diamant. Herecky mě sedl i Korejský minimalismus. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ke sledování toho seriálu potřebujete nutně 2 věci. Zaprvé vypnout mozek a nedumat vůbec nad logikou či zdravým rozumem a za druhé ovladač stále v ruce, abyste popřeskakovali všechny pasáže, které jsou zhola zbytečné, xnásobně natažené nebo tak hloupé, že se to prostě nedá. Jinak dobrý pokus o sci-fi, jen to mělo být o 6 dílů kratší a skončit to nějak méně debilně. (25%) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že Kórejci urobili veľmi slušné sci-fi. Občas to pripomenie klasiku Votrelci od J. Camerona, alebo iné sci-fi, ale čo sa už dnes dá vymyslieť bez toho, aby to niečo nepripomínalo, že? Napriek tomu je hlavná zápletka s vodou na mesiaci pomerne originálna a podarilo sa z toho vykresať celkom atraktívne sci-fi. Má to slušnú atmosféru, tie tmavé úzke uličky a šachty majú atmosféru vždy, triky sú veľmi solídne, scéna s odtrhnutým výťahom sa podarila a navyše sa Kórejci aj ako herci krotia a predvádzajú pomerne slušné herecké výkony bez hystérie, kriku a nasilu uplakaných scén. Ja som bol veľmi spokojný, v závere je jasné, že nemáme odpoveď na všetky otázky takže 2. séria sa v najbližšej dobe pravdepodobne zrodí. 80%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama