Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (1 205)

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) odpad!

Za poslední xenofobní a rasistickou epizodu měním z pěti na odpad. Měl jsem nejspíš celou dobu o Zdenkovi mylné mínění.

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Jeden shuriken za jakous takous slušnou akci a solidní hudební prvek. Jinak je to ten největší scénáristický bullshit tohoto roku. A to je teprve únor.

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Neskutečný, drsný, provokativní. Takový je South Park. Tam, kde Simpsonovi končí, tam South Park začíná. Nebojí se nikoho a ničeho. Klidně si vezmou do huby teplouše, negry i Kim Čong Una. Je jim naprosto u prdele, koho tím pobouří a dávají to okázale na jevo. Jeden z nejlepších komediálních seriálů všech dob, který zároveň trefně poukazuje na současné problémy nejen USA. Kdo v tom nevidí hlubokou sociální sondu, nemá buďto ten správný smysl pro humor, nebo má IQ Kateřiny Hrachovcové.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Louis C.K. je neskutečný komediální talent, s obrovským přehledem a kapacitou IQ. Jeho hořký, až úsměvný pohled na svět s sebou přináší neuvěřitelné situace, které ale naprosto přesně vychází ze životních zkušeností. Tohle nevymyslíte, tohle musíte zažít. Jeden z nejlepších sitcomů v dějinách komedie, který je zároveň sociální sondou.

plakát

Střihač (2014) 

Prapodivná, rádoby zamotaná zhůvěřilost, která se tváří, jako že dává smysl, ale je to jen důkladně sestříhaná kokotina, která ho dávat vůbec nemá. Točit v dnešní době něco takového nemá vůbec význam.

plakát

Psanec Josey Wales (1976) 

Svérázný a řádně machovský western, ze kterého Clintův styl přímo stříká. No, i když styl. Spíš styly. Film jich střídá hned několik a umně mění tempo vzhledem k událostem v něm. Chvíli jsem si na netradiční způsob zvykal, ale pak mě tento skvost přikoval takovým způsobem, že jsem snad zapomněl i mrkat. Hláškuje se, všude po všem a po všech se plive tabák, střílí se hodně a dobře, skvěle sekunduje opravdu hodně vedlejších postav. Pocta žánru jak má být.

plakát

Pověste je výš (1968) 

Tohle bylo po Walesovi jako koukat se na Ramba a pak na záběry z mírové konference. Neuvěřitelně klišoidní kecy o právu a spravedlnosti, který Clint sice přecházel se svým pověstným úšklebkem, nicméně stále poslouchající fanatického soudce, který věší každýho za všechno, jen aby chudinka své jméno zapsal do historie. Clint má pochytat devět samozvaných soudců, což z počátku i vypadá, ale sotva má dva, už to začne politicky drhnout, vléct se a pak se z toho stane pomalu West Side Story říznutá Duchem. Přestřelky jsou všeho všudy 2. Ano, DVĚ. Špatný film určitě ne, ale sliboval něco a dodal nic. Přesto, kdo má mezery ve westernové tvorbě, doporučuju shlédnout, i takto vypadal pozdní divoký západ.

plakát

Nebezpečné vztahy (2016) (pořad) odpad!

Honzík Musilů a jeho "zúčastněný " pohled je to nejhlubší dno. Jo a ať si tahle sračka přestane říkat reality show, protože to má s realitou společnýho asi tolik, jako kdysi já na Czechteku.

plakát

Soudní síň (2008) (pořad) odpad!

Od primitivů pro primitivy.

plakát

Stake Land II: The Stakelander (2016) 

Je na tom moc vidět ten sešup o třídu dolů, jak na to šetřili každý kanadský dolar, ale první film má v mém srdci zvláštní místo, takže z pokračování jsem byl původně nadšen. Během projekce se sice občas objevila nahořklá pachuť, ale celkově mě stakelander na hodinu dvacet slušně zabavil.