Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (11)

Perličky na dně

Perličky na dně (1965)

Společně s uvedenými tvůrci se na přípravách Perliček na dně podíleli i režiséři Ivan Passer a Juraj Herz. Jejich krátké snímky se nakonec do konečné podoby filmu nevešly a byly samostaně promítány jako předfilmy.

Wanted

Wanted (2008)

V žebříčku 100 nejhorších filmů roku 2008 periodika Times Online se film umístil na 98. příčce.

Max Payne

Max Payne (2008)

Přestože se děj má odehrávat v New Yorku, v několika záběrech jsou vidět tramvajové koleje. Tramvaje v New Yorku nejezdí. Natáčelo se totiž především v Torontu.

Norbit

Norbit (2007)

Eddie Murphy se stal díky snímku Norbit několikanásobným laureátem ceny "Zlatá Malina". Získal jí celkem třikrát, a to za nejhorší mužský herecký výkon v hlavní a vedlejší roli a současně i za nejhorší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V ostatních individuálních kategoriích kralovala Lindsay Lohan.

Waterloo

Waterloo (1970)

Finanční neúspěch Waterloo nepřímo zapříčinil krach životopisné fresky o Napoleonovi, kterou plánoval Stanley Kubrick. Už připravené natáčení, které mělo již v Rumunsku zajištěnou jízdu o 5 000 jezdcích včetně velení, tedy zkrachovalo, protože sponzoři se zalekli možného neúspěchu.

Strach a touha

Strach a touha (1953)

Stanley Kubrick velmi těžko sháněl peníze k uskutečnění svého prvního filmového projektu. Nakonec mu přispěchal na pomoc mj. i jeho otec Jack Kubrick, který vybral celou svou životní pojistku a dal mu ji k dispozici.

Na sever Severozápadní linkou

Na sever Severozápadní linkou (1959)

V žebříčku Amerického filmového institutu pro 100 největších amerických filmů všech dob obsadilo Na sever Severozápadní linkou 40. místo. Tak vysoké umístění si snímek vysloužil mimo jiné i svým značným vlivem na pozdější bondovky.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Během scény, kdy šerif (Keenan Wynn) odvádí Cheyenna (Jason Robards) na vlak, označuje vězení v Yumě jako "nové". Z toho lze usuzovat, že děj filmu se odehrává v roce 1876. Pravě v tomto roce, konkrétně 1. července, byl do věznice eskortován první vězeň.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Ve všech třech dílech série zazní v závěrečných titulcích skladba "Extreme Ways" od Mobyho. Samotná píseň pochází z alba "18", které bylo téměř celé prodáno do reklam.

Reklama