Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž mnoha tváří. Tato definice asi v současné době nejpřiléhavěji sedí na Eddieho Murpyho. Slavný herec, čerstvě nominovaný na Oscara, totiž dokáže s přehledem zahrát nejen drzého Policajta z Beverly Hills, ale také přitroublého outsidera, jeho přisprostlou těžkotonážní manželku nebo stařičkého provozovatele sirotčince čínského původu - všechny tři role navíc zvládá v jediném filmu, drsné komedii Norbit... "Jmenuji se Norbit a sotva jsem se narodil, pohodili mě u dveří sirotčince." Přesně tak začíná životní příběh věčného smolaře Norbita Alberta Rice (Eddie Murphy), kterého se ujal svérázný vychovatel pan Wong (Eddie Murphy). Prvních devět let jeho života proběhlo v dokonalé harmonii a v nevinných hrátkách s dětskou láskou Kate (Thandie Newton). Pak se ale na pískovišti setkal s dobře rostlou Rasputií (Eddie Murphy), která se za něj rozhodla provdat a tím mu zbytek života proměnit v peklo. Dospělý Norbit pracuje v kanceláři stavební firmy Rasputiiných bratrů, která slouží jen jako zástěrka jejich skutečné profese - vymáhání výpalného, a ve volném čase se snaží přežít po boku gigantické a nesnesitelné manželky Rasputie. Toto trápení by zřejmě trvalo až do jeho smrti, kdyby se do jeho života nevrátila Kate, která má v úmyslu převzít po panu Wongovi správu sirotčince. Jejich společnému štěstí ale brání celá řada obřích překážek - Katiin slizký snoubenec (Cuba Gooding Junior), jenž chce společně s Rasputiinými bratry proměnit Wongův sirotčinec v nevěstinec, a hlavně sama Norbitova manželka Rasputia, která je opravdu těžká váha a to co jednou uchvátí, nikdy nevrátí... Scénář Norbita vzešel z nápadu Eddieho Murphyho pustit se do spolupráce s vlastním bratrem. "Brácha se scenáristice věnuje už léta a poslední dobou se mu mimořádně daří. Tak jsme si řekli, že dáme hlavy dohromady a zkusíme napsat film," říká slavný herec. Inspirovali se článkem na internetu, který popisoval případ, kdy urostlá Amazonka před zraky veřejnosti zmlátila manžela, a stvořili příběh citlivého muže, který už v devíti letech udělal opravdu velkou chybu, jež měla poznamenat zbytek jeho života. Je to film, který se ve snaze udělat si legraci, nezastaví vůbec před ničím. Je odvážný, drsný a giganticky zábavný, ostatně stejně jako manželka hlavního hrdiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Úvod filmu, kde som sa asi mal smiať na odseknutí hlavy zvieraťu a možnej tragédii, kde starec mohol zabiť nejaké dieťa, neskôr na výpalníctve, či vytieraní si zadku, prdení, zrazení psa, celý film vlastne stojí na nechutnej obezite, kde mi tá Raspuša, či Rasputia, či kto to vlastne bol pripomínala moju krstnú, no to nie. Za tie moje úškľabky pri tom, ako sa jej pýtal chlap, či má aj spodný diel plaviek na kúpalisku a ona tam zišla po kĺzačke, hviezdy nedám, lebo nasledovali veci o rozvode a opätovnej svadbe, či bordel kontra sirotinec. Celý film je zbytočnosť, ktorý sa snaží ťažiť z extrémov a preháňania, až pôsobí nechutne. Ani ma neprekvapuje, že tu hral Eddie Murphy, to je pre mňa podobná sorta ako Owen Wilson, či Jackie Chan alebo Matthew McConaughey, takí tí herci z filmov komerčných televízií, z komédií, ktoré pôsobia prvoplánovo a trápne. Je to pre mňa zväčša strata času a vytvára mi to znechutenie. Nuž, ani toto ma rozhodne nepobavilo, bol to trapas. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, film mi vysloveně sedl. Je to skvělá komedie, která je sice trochu střeštěná, ale člověka zaujme a dosyta se divák zasměje. Tak to fungovalo u mě. Eddie Murphy předvedl opět skvělý herecký výkon, i ostatní herci mě bavili. Ošklivou Eddiho ženu, kterou dokonce sám pomocí triků hrál Eddie Murphy - ta mi sedla, smál jsem se dost. Příběh je normální, ale to nevadí. Jen ze začátku mi nesedla ta rádoby romantická propojenost jak Eddie poznal tuto Rozpušu. Jinač je chyb málo, film beru s přehledem. Komedie, na kterou se dá dívat s radostí vícekrát. Takže hodnotím na 86% = **** ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je fakt brutálně dobrý v trojroli dementa, čínského staříka a tlustoprdky. Méně zasvěcení by si pod dokonalými maskami ani nevšimli, že se jedná o Murphyho. Maskéři skutečně odvedli mistrovskou práci a Murphyho imitátorské a improvizační schopnosti jsou pozoruhodné. Komedie Norbit však jako celek příliš neobstojí a táhne ji dolů primitivně vystavěný scénář, který nabízí dost vtipných momentů, jako těch nevtipných. Obstojná komedie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po všech těch špatných recenzích a negativních názorech, co jsem kdy četl, jsem čekal mnohem horší film. Já neříkám, že i tak je to nějaká velká výhra, je to pořád špatný film, jen ne až tak špatný, jak jsem si myslel. Norbit je vlastně celkem zajímavou postavou. To, že se Eddie Murphy vyžívá v blbém humoru, je prostě jeho věc. Nesmál jsem se, ale stejně mě to zaujalo dost natolik, abych to dokoukal. Asi je to i proto, že příběh je strašné klišé, ale člověk aspoň ví, co dostane. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy se opět vrací ve víceroli v nové nepovedené komedii. Všude jsem četl, že film je s*ačka ale i tak jsem si řekl, že to zkusím. No, čekal jsem peklo ale párkrát jsem se pousmál. Největší zásluhu na tom má právě Eddie Murphy, který se sice neuvěřitelně pitvoří ale především v roli obtloustlé manželky hl. hrdiny je občas opravdu vtipný. Pokud považujete "Zamilovaného profesora" za geniální komedii bude se vám líbit i tohle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se ve městech Agoura, Burbank, Santa Clarita, Los Angeles a filmových studiích Universal v Kalifornii. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy Raspusha jede dolů po skluzavce a následně narazí do dřevěné zdi, je na ní kruh. Když tou dírou proletí, tak tam kruh není a v další scéně se kruh opět objeví. (danosan2)
  • Zhruba v čase 1:01:40, kdy Rasputia (Eddie Murphy) jí pizzu, si z krabice vezme jeden kus pizzy. V prostřihu chybí ale kusy dva a v dalším záběru opět jen jeden. (masekjc)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Zkrachovanec Murphy v říši kouzel

Zkrachovanec Murphy v říši kouzel

17.08.2007

Kterýkoliv jiný herec by se po recenzích na Norbita odstěhoval do Patagonie a až do smrti by se tam věnoval už jenom chovu lam. Eddie Murphy však už jednu lamu doma má (vidí ji pokaždé, když se… (více)

Reklama

Reklama