Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (11)

Max Payne

Max Payne (2008)

Přestože se děj má odehrávat v New Yorku, v několika záběrech jsou vidět tramvajové koleje. Tramvaje v New Yorku nejezdí. Natáčelo se totiž především v Torontu.

Wanted

Wanted (2008)

V žebříčku 100 nejhorších filmů roku 2008 periodika Times Online se film umístil na 98. příčce.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Ve všech třech dílech série zazní v závěrečných titulcích skladba "Extreme Ways" od Mobyho. Samotná píseň pochází z alba "18", které bylo téměř celé prodáno do reklam.

Norbit

Norbit (2007)

Eddie Murphy se stal díky snímku Norbit několikanásobným laureátem ceny "Zlatá Malina". Získal jí celkem třikrát, a to za nejhorší mužský herecký výkon v hlavní a vedlejší roli a současně i za nejhorší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V ostatních individuálních kategoriích kralovala Lindsay Lohan.

Waterloo

Waterloo (1970)

Finanční neúspěch Waterloo nepřímo zapříčinil krach životopisné fresky o Napoleonovi, kterou plánoval Stanley Kubrick. Už připravené natáčení, které mělo již v Rumunsku zajištěnou jízdu o 5 000 jezdcích včetně velení, tedy zkrachovalo, protože sponzoři se zalekli možného neúspěchu.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Během scény, kdy šerif (Keenan Wynn) odvádí Cheyenna (Jason Robards) na vlak, označuje vězení v Yumě jako "nové". Z toho lze usuzovat, že děj filmu se odehrává v roce 1876. Pravě v tomto roce, konkrétně 1. července, byl do věznice eskortován první vězeň.

Perličky na dně

Perličky na dně (1965)

Společně s uvedenými tvůrci se na přípravách Perliček na dně podíleli i režiséři Ivan Passer a Juraj Herz. Jejich krátké snímky se nakonec do konečné podoby filmu nevešly a byly samostaně promítány jako předfilmy.

Na sever Severozápadní linkou

Na sever Severozápadní linkou (1959)

V žebříčku Amerického filmového institutu pro 100 největších amerických filmů všech dob obsadilo Na sever Severozápadní linkou 40. místo. Tak vysoké umístění si snímek vysloužil mimo jiné i svým značným vlivem na pozdější bondovky.

Strach a touha

Strach a touha (1953)

Stanley Kubrick velmi těžko sháněl peníze k uskutečnění svého prvního filmového projektu. Nakonec mu přispěchal na pomoc mj. i jeho otec Jack Kubrick, který vybral celou svou životní pojistku a dal mu ji k dispozici.

Reklama