Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

"Líbí se mi, že v televizi mám možnost vyprávět na pokračování dlouhé příběhy. Mám rád působivé historky s mnoha charaktery, především detektivní příběhy. A myslím, že mám také rád malá města na Severozápadě, neboť v jednom z nich jsem se narodil. Taky mám rád lesy, protože není vyloučeno, že skrývají ta nejtemnější tajemství. Městečko Twin Peaks se skládá ze všech těchto věcí dohromady." David Lynch Seriál je výjimečný tím, že spojil zdánlivě neslučitelné - diváky všech kategorií. Milovníci detektivek v něm našli svoji záhadu, náročí diváci inteligentní zábavu, méně nároční oblíbenou soap-operu... Všichni zde mají co skrývat a každý je alespoň částečně vyšinutý. Tvůrci podotýkají: "Jediní normální lidé jsou v tomto městě ti, které vůbec nepoznáme..."

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Seriál v Česku zatím ne moc známý - mě k němu přivedl iamkain. Ve 2 dnech mi v práci stihl promítnout celou 1. sérii (1. den 4 díly, 2. den - pátek - zbytek:-) Několik perliček o seriálu: * premiéra 1. dílu byla 19. září 2005 * každá série (dosud byly natočeny 3) má 22 dílů * v téměř každé epizodě se objevuje slovo awesome ("úžasný") - není pouze v v epizodě "Purple Giraffe" * Barney je ve skutečnosti gay * Barneyho hlášky: Suit up! ("Do obleku!"), Legendary ("Legendární") * Seznamovací hláška (vzešla samozřejmě také od Barneyho) - Have you met... ("Znáš už...") - nejčastěji užívána na Teda, ale v průběhu si ji vyzkoušeli na vlastní kůži všichni hrdinové seriálu - kromě Lilly * ostatní často Robin oslovují jejím příjmením (nejčastěji Barney) - Scherbatsky, snoubenci Marshall s Lilly se vzájemně oslovují Marshmallow a Lillypad Proč stávkovali hollywoodští scénáristé? Video naleznete zde: http://youtube.com/watch?v=oJ55Ir2jCxk

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Seriál hodnotím ve chvíli, v níž se mi uzavřela první série. Dlouho dlouho dlouho jsem se Prison Breaku vyhýbala a pak stačilo málo... Jeden kamarád - kopie v mém Macu - nudné čekání na nádraží a následná cesta vlakem... Říkala jsem si, že to teda zkusím, mrknu na jeden díl, ať si aspoň udělám obrázek - a pak už jsem s odklikáváním dalšího a dalšího dílu nějak nemohla přestat. Když jsem zjistila, že mi u závěrečného dílu nejede zvuk, málem jsem vyletěla z kůže - na chvíli jsem si zkusila roli hluchého, který je odkázán jen na titulky... :)) Takže bezprostředně po první sérii jsem nadšená, uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet... Komentář bude časem určitě rozsáhlejší :))