Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (16)

Piráti ze Silicon Valley

Piráti ze Silicon Valley (1999) (TV film)

Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný."

Malý toaster

Malý toaster (1987)

Ve filmu můžeme na dveřích spatřit i známý pixarovský odkaz A113.

Malý toaster

Malý toaster (1987)

Na filmu se podílela velká řada tvůrců ze studia Pixar, z nichž nejvýznamnějšími jsou John Lasseter a Joe Ranft. Lasseter přišel s původní myšlenkou, studio Disney ho však k produkci nepustilo, jelikož se jim zdál příliš nákladný jeho plán točit film s 2D postavami v 3D animovaném prostředí. Joe Ranft se podílel na scénáři a namluvil jednu z postav.

Dogma

Dogma (1999)

Vzhledem k tomu, že film měl původně vznikat pod hlavičkou Disney studií, ale kvůli narůstající kontroverzi se o distribuci postarali Lions Gate, a tím pádem rozpočet klesl, hráli všichni herci za velmi nízké honoráře. Produkce jim tedy alespoň dovolila volnější režim, takže herci často opouštěli plac, aby například odjeli pracovat na jiných projektech.[Zdroj: bbc.co.uk]

Agentura Jasno

Agentura Jasno (2006) (seriál)

V druhé epizodě druhé série přijde ústřední dvojice k poli plnému děr. Shawn (James Roday) zmíní, že mu to připomíná snímek se Sigourney Weaver, načež Gus (Dulé Hill) vyjmenuje celou řadu špatných titulů. Shawn ve skutečnosti myslel film Díry (2003), ve kterém hrál právě představitel Guse Dulé Hill.

Divoké kočky

Divoké kočky (2000)

Původní scénář k filmu přepisoval Kevin Smith, i jeho verze však byla vzápětí přepracována. Z jeho zpracování ve snímku zbyly jen lokace a pouze jediná věta, kterou je zmínka o tom, že Cammie (Izabella Miko) je lesbička. Jak Smith uvedl, na scénáři k filmu se podíleli celkem 8 scenáristů. V titulkách filmu je však uvedena pouze Gina Wendkos, byť její první návrh konečnou verzí vůbec nepřipomínal.

Ztraceni

Ztraceni (2004) (seriál)

Daniel Dae Kim (Jin) se z Koreje přestěhoval do USA ve věku dvou let a korejsky mluvil pouze se svými rodiči naposledy v době studia na střední škole. Ač jeho postava neovládala angličtinu, Kimovi dělalo paradoxně problém naopak mluvit v seriálu svým rodným jazykem.

Dr. Dre: I Need a Doctor

Dr. Dre: I Need a Doctor (2011) (hudební videoklip)

Skylar Grey slyšíme zpívat refrén, ve videoklipu je však její hlas vsazen do úst Estelly Warren. Sama zpěvačka se objevuje v klipu jako jedna z doktorek.

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Snímek dostal nejvíce hlasů od sedmdesáti expertů vybírajících filmy pro Britský filmový institut. Po skončeném hlasování Institut vytvořil seznam padesáti děl, které by měl člověk vidět do čtrnáctého roku života.

Animals Are Beautiful People

Animals Are Beautiful People (1974)

Několik odborníků zpochybnilo scénu s opilými zvířaty a považují ji za zřejmě zinscenovanou. Mezi důvody uvádí, že zvířata by dala přednost zralému ovoci a sloni jsou navíc příliš velcí, aby na ně mělo kvašené ovoce jakýkoli účinek. Navíc, množství vody, které za den vypijí, by snadno účinky potlačilo.

Tik ťak

Tik ťak (2011) (studentský film)

Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas.

Nezvratná diagnóza

Nezvratná diagnóza (2011)

Scénář napsal 50 Cent kvůli kamarádovi, který zemřel na rakovinu.

Nezvratná diagnóza

Nezvratná diagnóza (2011)

50 Cent si nechal pro roli v tomto filmu odstranit všechna tetování.

Nezvratná diagnóza

Nezvratná diagnóza (2011)

Tekutá dieta, díky které 50 Cent shodil téměř 25 kilogramů, trvala devět týdnů. Pro 50 Centa to přitom nebyla žádná novinka – tekutou stravou se musel živit i poté, co ho v roce 2000 postřelili.

The End Is Night

The End Is Night (2007)

Název v překladu znamená "konec je noc", jde ovšem zároveň o narážku na anglickou frázi "the end is nigh" - konec se blíží.

Úžasňákovi

Úžasňákovi (2004)

V době vydání jediný celovečerní snímek od Pixaru, ve kterém se neobjevila známá žlutá dodávka Pizza Planet.

Reklama