Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (152)

plakát

Birdman (2014) 

Nádherně působící drama, které chvílemi může být málo náročné, ale o to víc vás vtáhne do příběhu. Dialogy jsou na jedničku, příběh spolehlivě baví, postavy dobře vykreslené a především nevídaná originální práce s kamerou. Michael Keaton je tu super. NEUVIDÍTE, NEPOCHOPÍTE A NAOPAK

plakát

Whiplash (2014) 

Jeden s nejvíce emotivně přesahujících snímků, co mé oči kdy viděli. Za mě mistrovské dílo s chytrým a zábavným uchopením, výborně zahranou postavou J.K Simmonse a scénami, které dokáží vykouzlit údiv, hněv a hlavně zášť neuvěřitelně silným působením. Výsledkem je emočně silná podívaná s gradujícím finálem, které to celé vystřeluje do kvalitativních výšin ke hvězdám.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Rozlučka s Jackmenem a Stewartem dopadla důstojně a ve velkém stylu. Snímek je hodně atmosférický. Svou kvalitu si udržuje celou dobu a nepolevuje, Drsné erko je zde využité na plno a lépe, než v Deadpoolovi. Akční scény jsou natočené na jedničku a jsou asi největším kladem filmu. Akce je natočena přehledově a malá X-23 tu předvádí zábavnou vražednou choreografii. po dlouhém roce a druhém shlédnutí jsem snímek konečně docenil a vzdávám holt skvělému Jackmanovi, Stewartovi i mladé Dafne Keen, kteří si to vše uhráli bez problému a předvedli skvělé výkony. SCÉNÁŘ/4 POSTAVY/5 HUDBA/4 VIZUÁL/4 AKCE/5 = ODVÁŽNÁ DRSŇÁRNA KTERÁ VŠEM KOMIKSŮM NATRHÁVÁ PRDEL

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Excelentně natočené dílo Miloše Formana, které si svoji chválu rozhodně zaslouží. Jack Nicholson si zde roli prožívá a hraje naplno, až jeho herectví hraničí s Osvícením a strhává na sebe veškerou pozornost. Rozhodně stojí za vidění. Skvělá práce. PS: Obsazení Christophera Lloyda ( Dr. Brown z Návratu do Budoucnosti ) potěšilo.

plakát

Sedm (1995) 

Jeden z nejdramatičtějších thrillerů i filmů vůbec. Zásluhu na tom má skvělá režie a hlavně hudba Howarda Shora, která tomu všemu ještě přikládá malou třešničku na dortu dokonalosti. Tajemná až trýznivá atmosféra ve filmu skvěle funguje a s hudbou zde vytváří ten správný zážitek. Postavy baví, hlavní záporák je jak dobře napsaný, tak i zahraný a budete ho z celé duše nenávidět, režie, scénář a hudba na jedničku, takže kdo má rád detektivky a hutná dramata...o večerní film je postaráno.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jeden z nejvýraznějších snímků za posledních 10 let, který se může chlubit svojí originalitou, nápady, ale hlavně skvělými akčními scénami, patřící mezi největší pozitiva tohoto filmu.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Za mě, stále svěží a napínavé, jako první past! Akce je skvělá, hudba jede na plné obrátky, nečekané zvraty fungují stejně dobře jako scény, které Vám vytřou zrak a Johnu McClaneovi fandíte stejně jako v jedničce. Holt...je to sympaťák. Jediné, co bych tomu vytkl, je záporák. Svým charakterem se zde nedokázal ani přiblížit charismatickému Alanu Rickmenovi a nepomáhá mu ani jeho moc nad celou situací, ani tvrdý drsňácký pohled. Stále ale z toho vyšla zábavná akční podívaná, kterou byste měli vidět. :)

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Líbí se mi straší filmy. Mívají často lepší zápletky než ty dnešní a tak celkově se mi zdají lépe natočené. Tak...příběh na dvou hodinový film plyne vskutku rychle a Vy si prostě budete přát, abyste to mohli prožívat též. Pokud máte v srdci aspoň trochu dobrodruha :). Co bych chtěl na příběhu asi nejvíce pochválit je akce. Dnešní film jsou plné akce a připadá mi, že jí stále přibývá. Neříkám, že je to něco špatného, pokud je akce natočená dobře a kvalitně, tak aby se divákovi líbila...nemám výčitky. To mě na Dobyvatelích a celkově na celé sáze Indiana Jonese těší. Akční scény mohou zabírat i přes půlku filmu, aniž by Vás to omrzelo či nudilo. A chcete aby to pokračovalo, protože je to dobře natočené. Dnes jsou, ale akční scény většinou točeny roztřesenými kamerami a všude je zmatek. Často si toho můžete všimnout. Poté mě z toho bolí oči a jde hlava kolem. V Dobyvatelích je ale akce točena s přehledem a tak jak to podle mě má být. Dále...herecký výkon Harrisna Forda potěší a těžko bychom si představovali v této roli někoho jiného. Hudba, přesněji hlavní znělka chytne každého a rádi si ji poslechnete i při titulcích :) Jinak nemám filmu moc co vyčítat. Je perfektní. Příběh nenudí, akční scény na jedničku, herci jsou taky fajn a nikoho snad neurazí zastaralejší počítačová technologie tehdejší doby. Ano...dříve nebylo zelené plátno nebo dnes už dokonalé CGI, takže pozadí je někdy okatě uměle vytvořené. Ale to Vám vadit nebude. Spíš se pousmějete nad tím, jaký rozdíl mezi dnešními a tehdejšími filmy je. Sága Indiana Jonese patří je má nejoblíbenější a doporučuji ji. HODNOCENÍ: 90 %

plakát

Zelená míle (1999) 

Tento film má své hodnocení víc než zaslouženě. Je vidět, že příběh odehrávající se prakticky jen ve vězení a nikde jinde, může mít hlavu a patu a nemusí nudit, i když se na obrazovce neděje nic zvláštního. Příběh je o partě dozorců a co hlídají vězně, kteří jen čekají na rozsudek smrti...což není veselé téma, ale i tak se tu najde pár chvilek, které potěší a trochu rozveselí. Děj je plný procitnutí. Všechna z toho jsou smutné až pochmurné momenty ve věznici "smrti", které Vás donutí přemýšlet. Film je plný pocitů, které tak naplňují příběh velkou kvalitou a dělají z něho jedinečný snímek. Posmutnělý až vážný děj Vás donutí tedy přemýšlet až tak, že Vám oněch vězňů i líto. Což jsem nečekal...a ne jen jich...díky těmto silně emotivním momentům Vám bude líto i (ne)obyčejných věcí o, kterých si myslíte, že jsou nedůležité a kterých byste si ve všedním životě ani nevšimli nebo je považovali za cenné. Smutek tu naštěstí střídá i ( netrapné ) veselí. Pár povzbuzujících chvilek se tu přeci jen najde. Ale nezapomínejme na to hlavní...pocity. Pokud se do celého příběhu ponoříte...dokážete cítit velkou lítost, odpuštění a hlavně bezmoc. Pokud se do děje něco co se Vám nelíbí ( ubližování, atd. ) dokážete trpět s postavami a cítit obrovskou nenávist a bezmoc. Záporáka ( dáli se tak nazvat ) budete nenávidět, až do morku kosti a budete mu přát jen to nejhorší, za to všechno zlo co stihne za celý příběh napáchat. Herci jsou výborní. Jak dozorci tak hlavně vězni. Obdivuji je všechny! Tentokrát se vykašlu na nějakou hudbu a kecy s efekty, páč tohle je hlavně o příběhu. Snímek je tedy pocitově smutný, emocionální, plný bolesti a lítosti, zamyšlení a i veselosti. A hlavně neskutečně zajímavý. Hodnocení: 90 %

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Tato nechvalně známá klasika z 80-tek mě chytila hned na první shlédnutí a už mě nikdy nepustí ze svého objetí, až do smrti. Jeden z největších klenotů kinematografie nám dal spoustu dnes známých scén, skvělou hudbu, skvělé hrdiny, skvělé auto, které by si každý přál, jednu z nejlepších trilogii, které nějak neupadá kvalita s každým dalším dílem a přelomový snímek, který by měl vidět každý. Pro mě naprostá SRDCOVKA!