Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 095)

plakát

Katka (2009) 

Další ztracená existence v koloběhu lží, hlavně sobě samému. Silné a nepříjemné, Helena je frajer.

plakát

René (2008) 

Postava hlavního hrdiny je přitažlivá a jeho život zdokumentován na krátkém úseku velmi vypovídajícím způsobem. Z koloběhu nespolehlivosti, nesvobody, lží a obhajob vlastních přešlapů se nedostává lehce. I přes svou inteligenci toho není schopen ani René.

plakát

Bronson (2008) 

Umělecká stylizace mě příliš nezaujala, ale komorní scény s Hardym jsou výborné.

plakát

Fear X (2003) 

Refn je režisér mnoha tváří a jeho filmografie mě nepřestává překvapovat - je škoda, že se blížím k vyčerpání jeho fondu. Fear X je tichá mysteriózní ždímáčka, ve které je pro mě veškerá mystifikace a dezorientace vyprávění pouze odrazem zmatené a bezmocné duše člověka, který za nejasných okolností přišel o milovanou osobu. Brilantní Turturro v brilantním filmu. Selby ve scénáři je milým překvapením.

plakát

Interstellar (2014) 

Monstrózní sci-fi, která tu dlouho nebyla. Neřešil bych otázky fyziky (musím však říct, že spousta věcí je skvěle domyšlena) a nechal se jednoduše unést jedním obrovským příběhem. Film není dokonalý, ale něco podobného zkrátka nevídáme.

plakát

(Ne)zadaní (2013) 

Je to neuvěřitelné, ale čím dál více se mi líbí herectví Zaca Efrona - myslím si, že by mu měli dát producenti šanci v náročné vážné roli. Nezadaní jsou samozřejmě pro cílovku užívajících si mladých lidí, ale je to zábavné a chvílemi originálně trapné.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Rosie se v životě moc nedaří, její plány nevychází a musí se srovnat s novými výzvami. Nová romantická komedie, která mě navzdory nepřítomnosti jakýchkoliv hereckých hvězd slušně okouzlila.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Kdo by to byl řekl, že nás s padesátkou za zády bude Cruise bavit v akčních nátěrech. Povedená akce, výborní záporáci, mix Bourna a Bonda se vyvedl. Plus za obsazení režisérské legendy Herzoga.

plakát

Mafiánovi (2013) 

Bessonovi se nedá nic vyčítat, má svůj styl a točí ho dobře. Podle mě se mu poslední dobou daří, Mafiánovi nejsou výjimkou. Po nekonečné době na mě i přes komediální nadhled opět dýchla atmosféra klasických mafiánských filmů, což oceňuji - snímky z prostředí mafie pro mě byly jednu dobu hlavním filmovým zájmem.

plakát

2 zbraně (2013) 

Štiplavá a sympatická mexikánská tortila, která jede od začátku do konce. Díky tomu, že sází na kvalitu a zároveň se nebere moc vážně, si ji užije každý, kdo má alespoň trochu rád akci. Vyloupení banky v maskách výborné, nejzábavnější od dob Nelítostného souboje a Bodu zlomu.