Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (762)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Jsme průměrný děti historie. Lidi, který jsou k ničemu. Nezažili jsme válku, velkou depresi. Naše válka je duchovní válka. Naše deprese je náš život. Byli jsme televizí vychovaný k víře, že jednou se z nás stanou milionáři, filmoví bozi nebo rockový hvězdy, ale kdepak... my si to uvědomujeme... a začínáme bejt dost vzteklí...... KULT a iné slová sú viacmenej zbytočné. Perfektná myšlienka, parádna atmosféra a pocit, že s nami Fincher poriadne vyjebal. Jeden z najlepších filmov čo som kedy videl..... Seznámili jsme se ve velice zvláštním období mého života.

plakát

V Bruggách (2008) 

Vždyť je to kurva pohádkový město, nebo snad ne? Jak to může někoho nebavit? To mi teda kurva řekni jak všechny ty kanály a mosty a dlážděný uličky a kostely a všechny ty kurva pohádkový věci, můžou někoho kurva nebavit!..... Veľmi vydarené !!! Jedna z najlepších gangsteriek čo som videl. Plná humoru, emócií, drzosti, parádne napísaných dialógov, dobrých hercov s výraznými charaktermi a celkovo príjemným KULTovým feelingom. Prirástlo mi to k srdcu a síce som tomu pôvodne dal 4*, po každom pozretí sa bavím kráľovsky. Prečo teda tomu nedať kurva 5*? Mením hodnotenie. Mladší brat Pulp Fiction..... Bruggy jsou prdel světa

plakát

Nabitá zbraň 1 (1993) 

Colt: Kdo jsi? Jigsaw: Jsem tvoje nejhorší noční můra. Colt: Ale ne, moje nejhorší noční můra je probudit se ráno bez penisu...... Nevyrovnaná kadencia humoru. Občas sú vtípky vtipné veľmi a niekedy sú zasa príliš odfláknuté. Sluší sa však dodať, že film je tym maximalne napchaty a tak si určite nájde niečo vtipné každý divák.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Remake, ktorý dosahuje kvalít originálu. V tomto prípade to však nie je veľmi veľké pozitívum. Má v sebe totiž aj tie isté chyby. Kým sa to však všetko Noci hrôzy z r.1985 dá odpustiť pre rok vzniku a z nostalgie v novom spracovaní to už neplatí. Film má tak isto ťahavé tempo, naivitu, nevýrazné scény a klučkuje medzi komédiou (veľmi sa to sem nehodí alebo lepšie povedané - nie je to dobre namiešane) a hororom (hororové scény sa vydarili viac). Pochválil by som Colina Farrella, užíva si to a je podobne charizmatický ako upír Chris Sarandon. Dobrá je aj hudba a v niektorých chvíľach aj atmosféra. To čo však u mňa získalo pre staršieho predchodcu 3* bolo finále v ktorom boli naozaj dobré a hravé nápady, masky, triky a poriadny masaker. Tu je finále úplne obyčajné a ničím výnimočné. Smola, čiže tentokrát za 2*.

plakát

Noc hrůzy (1985) 

Za príliš dlhú stopáž (skrátenie o 20 minút by veľmi prospelo), naťahovanie, nevyrovnané tempo a niektoré divné nápady by som dal najradšej len 2*. Lenže záverečné dlhšie finále v dome ukazuje potenciál a hravosť tohoto filmu. Pekné masky a parádne úmrtia (smrť vlkolaka alebo zombieho su naozaj delikatesy).

plakát

Pocahontas (1995) 

Pamatám sa, že vždy keď to náhodou otec doniesol z požičovne tak som spravil len - Ble, fuj, kto má také blbosti pozerať a šiel som preč. Keď som to však videl neskôr vo veku 21 rokov, veľmi ma to nadchlo, očarilo a úplne dostalo. Neskutočne vydarená hudba patrí k tomu najlepšiemu čo som kedy vo filmoch vôbec počul (porazilo to na Oscaroch Statočné srdce a to už o niečom hovorí). Pekná animácia, dobrá myšlienka a príbeh pre celú rodinu s humorom, ktorý je jemný a milý (žiadne trápnosti). Jeden z najkrajších zážitkov, čo som kedy zažil pri animovanom filme.

plakát

12 opic (1995) 

Chtěl bych neznát budoucnost. Bejt normální. Žít v přítomnosti a zůstat tady s tebou... navždy...... Jedno z najlepších a najzaujímavejších Sci-Fi aké som kedy videl. Veľmi inteligentné, premyslené a prekvapivé.

plakát

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (1994) 

Jane Drebinová: Franku, proč nechceš dítě? Frank Drebin: Copak jsem nechtěl adoptovat tu osmnáctiletou Korejku?..... Bláznivá strela je tá najparádnejšia komediálna trilógia. Druhá časť je dokonca mojou najoblúbenejšou komédiou vôbec!. Posledný trapas je však pravdepodobne najmenej vydareným, no stále veľmi vtipným dielom..... Jane, uvědom si, že dítě je velká zodpovědnost. To je jako mít na starosti hygienu v Haitském vězení.

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Můj strýc měl takové úsloví. "Voják, co nechce vyhrát, ten jako by spal se svou sestrou. I když je to prima holka, pěkně rostlá a vyvinutá. To se prostě nedělá. Potom se jí narodí mrzáčci. Když má štěstí budou jim chybět jen zuby. V horším případě nebudou mít ručičky nebo nožičky."..... KULTová paródia. Spolu s pokračovaním jedna z najvtipnejších a najlepších aké poznám..... poručík na letadlové lodi: Je to potvrzeno, zaútočíme zítra v šest nula nula. admirál Thomas "Tug" Benson: Výborně, vzbuďte mě v půl šestý nula nula.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

ONA:Čo na tom záchode toľko robíš? ON:Vieš aké je ťažké močiť, keď Ti stojí? ONA: (vidí ho ako sedí na záchode) Ty kadíš? ON: Nie! ONA: Tak prečo sedíš? ON: Lepšie sa to tak ovláda, chceš tu mať bordel?..... Miestami príliš klišoidné a obyčajné, niekedy tomu chýba iskra, občas to ukrutne stráca tempo, ale je to aj úsmevné, v rámci romantických komédií obstojne napísané, príjemné a v niektorých chvíľach výnimočné. Na večerné pozretie s priateľkou ideálne.