Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (285)

plakát

Robin Hood (2010) 

Tak trochu z jiné niťky příběhu než by divák čekal. Nově pojaté dobrodružství nejlepšího lučištníka v historii, má i přesto své kouzlo Díky Ti Crowe. Škoda jen, že zde neměl Ridley větší fantazii jako u Gladiátora.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Postradatelní jsou na pohled přehlídkou musculatury s velkými filmovými jmény. Sen většiny diváků, vidět vedle sebe tyhle hvězdy, a když jedna akce střídá druhou se všudy stříkající krví, může se to zdát jako príma podívaná. Stalloneho výdrž je obdivuhodná, ale měl by si uvědomit, že není Univerzální voják. Kdyby tenhle film přišel o pět let dříve, možná by to byla větší podívaná...

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Vtipná pohádka s vyměřenou dávkou humoru. Čekal jsem trochu větší motanice ve vztazích, ale kdo by čekal na nahrblou pětačtyřicítku =oD Jednoznačně oddychová záležitost jak má být.

plakát

Centurion (2010) 

Spíše politická tahanice s maňásky, plna intrik a samozřejmě neočekávaných zvratů. Centurion nebyla nijak zvláštní vojenská jednotka, spíšs velící důstojník. No a tady z této vojenské šarže máme hned speciální jednotku, původně jako gladiátora. Celé to nemá moc hlavu a patu. Spousta nesrovnalostí a velké množství polovtipných gegů, navíc je zde hodně připomínající scénky z jiných filmů na tuto tématiku, a to je velkým mínusem...

plakát

Tekken (2010) 

Otřepaná akční loutkohra. Snaha o efektně akční snímek dobrá, nicméně kromě názvu tahle parodie na bojová umění v soutěži Tekken je výsměchem. V dnešní době máme technologie na vysokých úrovních a stále se točí takovýhle kraviny, co nestojí pomalu ani za shlédnutí, škoda...

plakát

Rudý škorpion (1988) 

Rudý Škorpion je jeden z těch kvalitních filmů s Lundgrenem. Jakožto Specnaz (speciální jednotka sovětské a potom ruské armády) má za úkol klasickou infiltraci do povstalecké armády, kde má zabít vůdce těchto povstalců. Příběh se trochu zamotá a rudý škorpion dostane na věc jiný úhel pohledu. Shodou okolností se přimotá k místnímu křovákovi, jenž dle některých neexistuje. Zde si vyslouží znak "lovce", a spolu s povstalci potáhne do boje proti svým nadřízeným. Film je poměrně jednoduchý k pochopení, nicméně některé nedostatky jsou zřejmé a to by to nebyl speciální voják, aby nevyprostil pomocí vlastní síly tunový jeep =o)

plakát

Počátek (2010) 

Vnuknutí dojmu několika stupňové etapy v lidském podvědomí je neobvyklou scenérií filmového průmyslu. Na celé fiktivní myšlence mi neseděl pouze hlavní představitel Cobb (DiCaprio). Osobně bych si tam představil alternativu. Po celou dobu se nám snaží film vnutit dojem několikafázové hry, stejně jako sledování 3D obrazu bez brýlí, vše je vlastně Paradox. Čili umění vnutit ucelenou myšlenku tak, abychom ji přijali za svou vlastní a z toho pak odvodili další myšlenku založnou třeba na emocích... Jednoduše popsáno, je to dobře napsané, dá se to sledovat a s pohodu pak říci: "jo bylo to dobrý"

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Filmová podobizna tehdejší herní ikony, běhající původně jako 2D plošinovka z roku 1989 (to byly časy). Gyllenhaal v doprovodu překrásné G. Arterton je obsazení navýbornou. Celé to je vlastně pohádka na dobrou noc. Facelift poutníků časem je pastvou pro oči, na efektech se zde rozhodně nešetřilo. Filmová vyváženost produktu je až zarážející, jeden by totiž čekal větší masakr. Po shlédnutí jsem měl dobrý pocit využitého času, nicméně po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že v mladém Gyllenhaalovi vidím Kevina Sorba =o?

plakát

Neporazitelný: Vykoupení (2010) 

Sice jsem neviděl předchozí filmy, ale k tomuhle můžu říci jen 'nářez'! Scott Adkins je nová tvář ringu. Působí jako rozbuška chystajíc se každou chvílí vybuchnout, a to je zajímavým tahákem. Hudební doprovod mohl být zvolen spíš víc k jeho filmové vlasti a trochu lépe protlačena do filmu. Na druhou stranu vězeňských fightů a podobných bum bum prásků je k mání dnes v poměrném měřítku na pár dní sledování v kuse. Ale provedení mě zaujmulo a kdo se zajímá o bojové sporty nebo jiné ruční tahanice, určitě si přijde na své.

plakát

Splice (2009) 

Původně jsem nevkládal velké naděje, a taky se mi to po shlédnutí potvrdilo. Tenhle hybridní sci-fi snímek mě nedokázal nijak zaujmout. Celé se to točí po ziskuchtivé společnosti za účelem vyvinout mutanta, ze kterého by získali nová léčiva a samozřejmě prachy. Nebylo by to zajímavé kdyby se nějaký ten experiment nezašmodrchal jiným směrem než bylo předpokládáno. Splice je další ukázkou otravně experimentálního pokusu. Proti gustu, žádný dišputát