Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Obsahy (57)

A Boy Called Dad

A Boy Called Dad (2009)

Přál si mít otce, namísto toho je otcem on sám. Britské drama vypráví o čtrnáctiletém chlapci, který se právě stal otcem. Robbie nechce momentálně nic jiného, než převzít rodičovskou odpovědnost nad svým vlastním synem. Tomu však brání okolnosti i matka jejich společného dítěte, která se mu vyhýbá a nechce se s ním nadále vidět. Chlapec začíná propadat zoufalství o to spíše, že si přes veškerou snahu nerozumí s vlastním otcem. Způsobů řešení není mnoho a Robbie si vybírá ten nejradikálnější - únos vlastního syna a útěk .

A Tribute to Basil Poledouris

A Tribute to Basil Poledouris (2009) (koncert)

Záznam z jediného koncertu, který skladatel Basil Poledouris ve svém životě uskutečnil. Vystoupení proběhlo na festivalu filmové hudby ve španělské Úbedě v roce 2006, kde se Poledouris ujal taktovky nad mnohačlenným orchestrem. Jedná se o unikátní vystoupení jediné svého druhu, kdy fanoušci a příznivci filmové hudby mohli vidět svůj idol naživo a poslechnout si ztvárnění skladeb jednoho z jeho nejstěžejnějších děl - Barbara Conana.

Basil Poledouris: His Life and Music

Basil Poledouris: His Life and Music (1997)

Dokument o životě a díle Basila Poledourise zavádí diváka do jeho soukromého i pracovního života a poodhaluje zákulisí tvůrčí činnosti. Basil popisuje počátky své spolupráce s Johnem Miliusem, svůj profesní růst, zákulisí své práce a dává divákovi náhlédnout i do svého soukromého života, kde mimo jiné poukazuje na vliv své manželky a dcery na svou skladatelskou kariéru.

Beyond the Mind's Eye

Beyond the Mind's Eye (1992)

Série krátkých počítačem vytvořených animovaných filmů, jež byly vytvořeny z animací, které spolu původně neměly nic společného krom toho, že byly vytvořeny prostřednictvím dobově nejvyspělejší počítačové animační techniky. Hudbu k těmto krátkometrážním videím složil český skladatel Jan Hammer.

Burnt Offerings

Burnt Offerings (1976)

Existují na světě domy, které v sobě skrývají cosi tajemného. Manželé Mirian a Ben se svým dvanáctiletým synem si pronajmou na léto honosný dům. Původní majitelé se jim sice zdají jako podivíni, nicméně ani to jim nebrání přijmout tak lákavou nabídku, byť s podmínkou, že se budou muset starat o cizí a nemohoucí babičku, která prakticky nevychází ze svého pokoje v nejvyšším patře. Jakmile se rodina zabydlí, začnou se odehrávat zvláštní věci. Nejprve vše vypadá jako souhra náhod či shoda okolností, později si však všichni uvědomí, že na tomto domě není něco v pořádku. Náhlé změny nálad, podivné prostředí a bezdůvodné násilí vůči synovi je jen zlomek toho, co se otci honí hlavou. Ve vzduchu je cosi, co dokáže zpřetrhat dosud nedotknutelnou rodinnou lásku a na povrch vyvstávají staré, dávno již zapomenuté vzpomínky. Atmosféra se však stává méně a méně snesitelnou.

City of Fear

City of Fear (1959)

Vince Ryker je uprchlý trestanec na cestě do Los Angeles. V držení má kontejner, v němž je substance známá jako Kobalt-60, což je extrémně radioaktivní prvek nebezpečný natolik, že by dokázal ohrozit životy populace celého města. Ryker se však domnívá, že uvnitř uzavřeného plechové schránky se nachází čistý heroin. Neví však, že už jenom pouhým držením tohoto předmětu se vystavuje silné radiaci, která ho pomalu zabíjí. Úřady a policie mají za cíl dopadnout zločince dříve, než stačí ohrozit životy všech lidí ve městě.

Conan Unchained: The Making of 'Conan'

Conan Unchained: The Making of 'Conan' (2000)

Dokumentární pořad, známý převážně jako DVD bonus, poodhaluje divákům děj, který předcházel natočení snímku a jeho vlastní průběh. Nedílnou součástí jsou dobové fotografie z natáčení, rozhovory s herci i tvůrci a široká škála zajímavostí (natáčecí lokace, nepoužité scény) s komentářem režiséra Johna Miliuse.

Dlouhovlasí chlapi

Dlouhovlasí chlapi (2009) (studentský film)

Dokument přináší autentické názory a výpovědi těch, kterých se toto téma nejvíce týká - mužů s dlouhými vlasy. Dozvíme se, jaký postoj k dlouhým vlasům u mužů má široká veřejnost i ti, kterých se toto téma týká nejvíce. K výpovědím náhodně vybraných aktérů je zařazen i krátký pohled do historie, který je zaměřen na vnímání tohoto fenoménu společností. Divák má možnost vyslechnout zdůvodnění, proč náhodně dotázané matky nesouhlasí s nošením dlouhých vlasů u mužů, dále opačný názor otce dítěte s dlouhými vlasy a nechybí ani výpověď náhodně vybraného 12letého chlapce, proč se právě on rozhodl preferovat tento styl. Nicméně jsou to jen názory a postoje náhodně vybraných osob, konečný obrázek si divák musí vytvořit sám.

Don't Go to Sleep

Don't Go to Sleep (1982) (TV film)

Po nastěhování do nového domu začne mít malá dívka vidiny ducha své zemřelé sestry. Na tom nemusí být nic zvláštního do doby, dokud nezačnou za záhadných okolností umírat jednotliví členové rodiny.

Dům bolesti

Dům bolesti (1992)

Učitel baletního tance Anthony přivádí skupinu svých tanečníků do Ruska. Jsou tu proto, aby trénovali a vypilovali své umění k dokonalosti. Postupem času však začnou tanečnice jedna po jedné mizet bez sebemenší stopy. Nikdo netuší, že prsty v těchto podivných událostech má právě sám učitel s temnou stránkou své rozdvojené osobnosti.

Extrémní případy

Extrémní případy (2012) (pořad)

Extrémne prípady z produkcie TV JOJ prinášajú sériu súdnych prípadov, ktoré boli zinscenované na základe spisov z reálnych súdnych procesov. Jedná sa o kontroverznejšiu a vyhrotenejšiu verziu relácie Súdna sieň (od r. 2008), ktorá rovnako pochádza z produkcie tejto televízie.

Fantom opery

Fantom opery (1989)

Mladá ambiciózní zpěvačka Christine Day (Jill Schoelen) nachází v zapadlé hudební knihovně dílo, na jehož autora se váže tajemná a hrůzostrašná historie. Ve chvíli, kdy toto (pro ostatní neznámé) dílo jehož část zazpívá, se odehraje podivná cesta časem. Ocitá se v Londnýně více než sto let nazpět ve vedlejší roli zdejší operní hry. V pozadí se začne objevovat temná postava Fantoma (Robert Englund), který se Christine tajemně představí jako její učitel, který ji může provázet cestou ke slávě. Začíná příběh plný lásky, zvratů a násilí. Ve chvíli, kdy si Christine uvědomí, že nedokáže opětovat lásku netvorovi, začne cesta krveprolití a zloby směrované vůči všem i zpěvačce samotné. Naposledy ji žádá o ruku v objetí plamenů, dříve než roztříštěné střepy zahalí zármutek čisté lásky. Finále celého dramatu odehrávající se již v současnosti skrývá nečekané odhalení. Jak pravil sám učitel - jen láska a hudba trvají navždy.

Flash

Flash (1990) (seriál)

Policejní vědec Barry Allen pracuje v laboratoři a jednoho dne dojde k vážné něhodě. Barryho odmrští blesk a on bezvládně padá na zem. Zázrakem přežije a brzy si uvědomí, že je nositelem určitých pro člověka neskutečných schopností, kdy může uběhnout obrovskou vzdálenost během několika málo vteřin a prakticky během chvíle se dostat tam, kam potřebuje. Se svými schopnostmi se svěří vědecké pracovnici Tině McGee, která mu pomůže kontrolovat jeho síly a vyrobí mu oblek (s motivem blesku), který je pro něj nepostradatelný - netrhá se jako běžné oblečení. V této době je zavražděn Barryho bratr Jay, který rovněž pracoval jako ochránce zákona. Barry chce pomstít smrt svého bratra a nastolit pořádek tam, kde kriminální živly terorizují obyvatelstvo. Využije svoje nadstandartní fyzické schopnosti a již nadále pod jménem Blesk nastoluje pořádek všude tam, kde se děje bezpráví.

Genesis Children, The

Genesis Children, The (1972)

Snímek vypráví o skupince mladíků, kteří jsou mezinárodními studenty v Římské škole a přidají se na základě novinového inzerátu do jakési "hry". Na své cestě potkávají může (herec Vincent Child), který se jim zjevuje ve formě několika postav (kněz, učitel, policista...) a jím vedeni si chlapci v rámci této hry zvolí výzvu několikadenního odproštění se od světa, jak jej známe.

Glue

Glue (2006)

Parné léto v malém městečku uprostřed pouště. Zde se odehrává příběh dvou kamarádů a jedné dívky. Mladý Lucas prožívá nudné chvíle a hledá cokoli, čím by se zabavil. Jeho vztahy s rodinou jsou na bodě mrazu a pokud nemusí, tak ani není doma. Lucasův kamarád Nacho je pro něj spřízněná duše - oba se jen tak toulají po okolí a rozjímají nad vlastní existencí. Nefunkční rodinné vztahy, rocková kapela, spousta polibků a plechovka lepidla - to jsou jen střípky motivů z celého příběhu. Hormony na sebe nenechají dlouho čekat a mezi třema kamarády se rozvine vztah.

Hans Zimmer: Live at Coachella

Hans Zimmer: Live at Coachella (2017) (koncert)

Oficiální záznam formálně nepojmenovaného koncertu přináší novou verzi koncertního vystoupení Hanse Zimmera, kterého se mohli dočkat diváci na hudebním festivalu Coachella v roce 2017. Oproti koncertu Hans Zimmer: Live in Prague (2017), který se odehrál o rok dříve, přináší toto vystoupení zkrácenou, ale upravenou verzi doplněnou o nové číslo. Změnou je také obměna sestavy několika hudebníků (Richard Harvey hrající na dechové nástroje je nově nahrazen Pedrem Eustachem) a patrné je i drobné instrumentální rearanžmá některých čísel, které zazněly na koncertu Live in Prague. Toto vystoupení zároveň časově předcházelo druhému Zimmerovo pražskému koncertu z roku 2017, ze kterého oficiální záznam již nevznikl.

Haunted Mansion Mystery, The

Haunted Mansion Mystery, The (1983) (TV film)

Angel Wilsonová se se svou rodinou přestěhuje do staršího domu a od svého souseda Billyho se dozví, že v domě starší duch starého lakomce, o kterém se traduje, že zmizel beze stopy s milionem dolarů v hotovosti. Později se ukáže, že suterén domu skrývá netušený poklad, jehož nabytí může přivodit komukoli stejný osud jako bývalému majiteli.

Hokejová škola mistrů

Hokejová škola mistrů (2006) (seriál)

Hokejová škola mistrů je výukový program, který obsahuje mnoho dovedností, technik a strategií ledního hokeje pro hráče na jakékoli výkonnostní úrovni. První část seznamuje hráče se základy techniky bruslení, vedení kotouče, střelby, zakončování a napadání. Pro hráče, kteří zvládnou základy, následuje část druhá, která se zaměřuje na individuální týmovou taktiku a základy herních systémů. Nedílnou součástí výukového programu je i část věnující se přípravě hráčů mimo ledovou plochu. Tento výukový komplet byl připraven kanadským hokejovým svazem a českou verzi nadaboval bývalý hokejista Martin Hosták, který mimo jiné aktivně spolupracuje s Českou televizí jako komentátor hokejových utkání.

Il venditore di palloncini

Il venditore di palloncini (1974)

Giacomino prožívá nepříliš šťastné dětství. Jeho matka opustila rodinu a dala se na cestu prostituce, zatímco otec tráví dny propíjením peněž v místním lokále. Mladý chlapec se snaží vydělat si na živobytí provozem malého loutkového divadla a veškeré peníze pečlivě schovává do plechovky pro potřeby rodiny a doufá, že přijde den, kdy se jeho rodiče dají opět dohromady. Osud jeho přání vyhoví, ale cena za tuto změnu se ukáže být příliš vysoká.

Innocent Lesson, An

Innocent Lesson, An (2007)

Krátký příběh o malém Anthonym, který nosí ze školy špatné známky. Reakce přísných a těžce pracujících rodičů je jasná - bez dobrých známek žádná odměna. Jednoho dne se jeho prospěch zlepší a otec ho za odměnu vezme do restaurace na vytouženou pizzu. Nečekaný závěr příběhu pojednává o životních hodnotách a o tom, kdo vlastně dal komu lekci.

Reklama