Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nastěhování do nového domu začne mít malá dívka vidiny ducha své zemřelé sestry. Na tom nemusí být nic zvláštního do doby, dokud nezačnou za záhadných okolností umírat jednotliví členové rodiny. (FIBO)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný hororík. Duch najstaršej sestry, ktorá zomrela pri autonehode, navádza najmladšiu sestru k vraždám. Spočiatku sa jedná skôr o typický hounted house horror s niekoľkými desivými momentami (horiaca posteľ, nočné mory, ožívajúce hračky), potom sa to zmení na napínavý thriller, kde už začnú umierať ľudia. Detskí herci dokonca zatienili dospelých, malo to atmosféru a taktiež slušnú hudbu. V druhej polovici nás dokonca čaká množstvo šokujúcich momentov a zmení sa to na poriadne drsné psycho. Na TV film brilantné, fungovalo to po všetkých stránkach. Vlastne mi to trochu pripadalo ako taký malý Orphan 80. rokov skombinovaný s duchárinou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor o dívence Mary, jíž se zjevuje duch její sestry Jennifer, který ji navádí k samým nepěknostem. A když Mary přesvědčí, že by bylo nejlepší, aby zůstaly spolu jen samy dvě, životy jejího bratra Kevina a rodičů jsou ohroženy. A nesmíme zapomenout na babičku, jelikož i ta je překážkou! Atmosféra houstne, smrt si začíná brousit kosu a Mary je jasné, že bude muset jednat. Tajemné, napínavé, s vynikajícím výkonem R. Ignicové v roli Mary. A nic to nemění na tom, že dnes je už prokázané, že spotřebič spadlý do vany vás nezabije. Slušná kamera, strašidelná hudba a neškodný leguán ve smrtící roli. Ukázka řemesla, kdy se strašení ještě nezaměňovalo s lekáním a kdy tvůrci dokázali s jednoduchými prostředky vytvořit tísnivý příběh. A jak to bylo ve skutečnosti s Jennifer je tak trochu na divákovi - což beru jako plus. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Atmosferická duchárina, režírovaná Richardom Langom, ktorý počas svojej filmárskej kariéry tvoril takmer výlučne pre potreby TV a mimo iného pracoval aj na takých seriálových presladeninách ako Beverly Hills 90210 či Melrose Place. Don't Go to Sleep je však nakrútené šikovne a v podstate je dôkazom toho, že dobrý horor sa dá natočiť aj so skromným rozpočtom a bez prítomnosti krvi či nákladných špeciálnych efektov. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo obrovské prekvapenie!TV produkcia,od ktorej by človek nejak moc nečakal...No tu sa jedná o vynikajúci atmosferický duchársky kúsok,ktorý dokáže udržať pozornosť diváka aj bez efektov a vysokého rozpočtu.Atmosféra krásne graduje s postupným odkrývaním príbehu....Výkon vtedy iba dvanásť ročnej Robin Ignico ma bez debát presvedčil a scéna v kazajke na konci ma fakt zabila...Tlieskam! 80 % ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem si hodně ujel na starších televizních hororech. Za ty roky TV zábavy se jich nasbíralo opravdu hodně, a nabídka kvalitních kousků je fakt bohatá. Takže jsem začal projíždět různý seznamy TV hororů a na čelních místech se dost často vyskytoval tenhle kousek. A naprosto právem. Tohle je totiž kvalitka. Ale bacha, na csfd si dopředu nikdy nečtu obsah ani komenty. Velice často se tu totiž objevují spoilery. A tady je víceméně převyprávěnej celej film. Fakt se proberte lidi. Člověka to připraví o moment překvapení. Obzvášt u tohohle filmu. Já jsem naštěstí přišel nepřipravenej, a dostal jsem něco jinýho, než jsem čekal. A naprosto mě to odrovnalo. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní rodinná duchařina, která toho po obsahové stránce zase tolik nenabídne, ale díky svému klasickému zpracování představuje docela mile strávený čas. Ve filmu se mi líbily dětské role, což je dost s podivem, pač ty já ve filmech obecně přímo nesnáším. Tady ale představují alfu i omegu celého příběhu a jsou zahrány velmi přesvědčivě (především představitelka Mary coby hlavní dětské role – Robin Ignico – je opravdu výborná). Jak bylo v dané době dobrým zvykem, film zdobí nápaditá kamera, kdy kupříkladu detailní záběr na pohybující se krájecí kolečko na pizzu, je přímo spektakulární filmařina. Ne nadarmo získal tento televizní film (za kterým mimochodem stojí proslulý Aaron Spelling) označení jako film, který navždy změnil pohled na kráječ na pizzu. :-) ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický kousek z 80 sátek. Kdyby nebyl děj tak kostrbatý a chvílema dost nudil, možná bych byl býval byl hodnotil výš. Moc mě zajala odvedená herecká práce obou dětí, zahrály fantasticky, líp než jejich filmový rodiče bych si troufal tvrdit. Efetky byly slabší, hlavně ztvárnění ducha mrtvé sestry mohlo být zpracováno. Po úmrtí nejstarší sestry,jak jsem už zmínil se rodina stěhuje se dvěma dětma do většího,kam si nakýblujou i tchýni. Nejmladší Mary začne haluzit a mít vidiny mrtvé sestry,která ji později začne navádět ke vraždám ostatních členů rodiny. Celkem se jí to daří,ale u matky,která nakonec prožře narazí. Film je takové spojení duchařiny a mentální schyzofrenie, jak to doopravdy nakonec je,to ať si každý udělá vlastní obrázek, já jsem měl popravdě problém konec pochopit. ()

Reklama

Reklama