Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer
USA, (1990–1991), 18 h 7 min (Minutáž: 46–93 min)

Předloha:

Robert Kanigher (komiks)

Hrají:

John Wesley Shipp, Amanda Pays, Alex Désert, Vito D'Ambrosio, Biff Manard, Mike Genovese, Robert Z'Dar, Ian Buchanan, Dick Miller, Ken Foree, Yvette Nipar (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Policejní vědec Barry Allen pracuje v laboratoři a jednoho dne dojde k vážné něhodě. Barryho odmrští blesk a on bezvládně padá na zem. Zázrakem přežije a brzy si uvědomí, že je nositelem určitých pro člověka neskutečných schopností, kdy může uběhnout obrovskou vzdálenost během několika málo vteřin a prakticky během chvíle se dostat tam, kam potřebuje. Se svými schopnostmi se svěří vědecké pracovnici Tině McGee, která mu pomůže kontrolovat jeho síly a vyrobí mu oblek (s motivem blesku), který je pro něj nepostradatelný - netrhá se jako běžné oblečení. V této době je zavražděn Barryho bratr Jay, který rovněž pracoval jako ochránce zákona. Barry chce pomstít smrt svého bratra a nastolit pořádek tam, kde kriminální živly terorizují obyvatelstvo. Využije svoje nadstandartní fyzické schopnosti a již nadále pod jménem Blesk nastoluje pořádek všude tam, kde se děje bezpráví. (FIBO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tehdy jen málokdo tušil, že je Flash ze stejných stránek DC komiksů, jako Superman. Navíc tehdejší distribude perlila a několik dílů vyšlo zvlášť na VHS, něco šlo v televizi a dohromady jen málokdo mohl vidět celou sérii. Dneska je už ale i tenhle stařičký kousek rehabilitován a diváci moderní Arowverse znají velmi dobře i devadesátkové seriály. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, že to bylo slabší než jsem očekával, ale není se čemu divit, když je to devadesátkový superhrdinský béčko. Sice byli některý díly solidní, ale moc jich nebylo. Takový díly jako je devátý, jedenáctý, dvanáctý, šestnáctý a dvaadvacátý, jsou ty nejlepší, ale je jich jenom 5 ze 22 a to je myslím celkem slabota. Záporáci nic moc až hrůza, ale pár zajímavých se zde najde jako třeba Trickster v podání božského Marka Hamilla nebo Ghost z devátého dílu. Někteří záporáci se v seriálu objeví dvakrát, ale jsou jenom dva, kterým se to povedlo. Jeden byl samozřejmě Hamillův Trickster nebo Pike z prvního a patnáctého dílu. Postavy jsou takový nemastný, neslaný, ale pár zajímavých se zde najde, třeba Barry Allen, Tina McGee, Julio Mendes, Trickster, Nightshade, poručík Garfield, Ghost a pár dalších. Soundtrack celkem ujde. Úvodní titulky celkem taky, i když to není nic světovýho. John Wesley Shipp a Mark Hamill a pak ještě herec Ghosta, jsou skvělí ve svých rolích. To je tak vše co bych řekl, není to nejlepší počin, pár dílů už jsem pomalu zapomněl. Co se týče nejhoršího dílu tak je to určitě díl čtrnáctý. 6,5/10 Herci solidní, jenom to tempo seriálu je neuvěřitelně pomalý! ()

Reklama

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem nadšeně sledoval ještě ve školních škamnách, ale hodně dílů mi uteklo a tak jsem se rozhodnul ho shlédnout znova. Dnes to sice není žádný zázrak a triky občas působí hodně vtipně, ale na druhou stranu je to stále vtipné, zlouni jsou zlí a řešené vztahové problémy jsou poměrně na úrovni, v porovnání s takovým How I Met Your Mother jsou to perly. No a když se Flash rozkročí na vyvýšeném místě, dá si ruce v bok a pokouší se tvářit teatrálně, padám pod stůl. Rozhodně doporučuji všem fandům sci-fi, nebo (jako povinnou osvětu) všem fandům Big Bang Theory. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době premiéry velká pecka, u nás to dávali v noci, tak jsem si to musel nahrávat. Nyní jsem shlédl celou sérii a jsem stále nadšen. A co mi udělalo radost je, že původní seriál mají rádi i tvůrci toho nového, protože nejenže zachovávají některé postavy, ale také je hrají původní herci. Myslím, že jsem neviděl tenhle, bohužel krátký, seriál naposledy. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toho času na VHS vytvarovalo Flashe jako standardního comicsového hrdinu pro teenagera mého typu, který díky prvním dílům běhal po městě jak blesk a ničil své imaginární nepřátelé. Dospělost se mi líbila jako dobré doplnění dospívajícího jinak nr. 1 Spidermana (od Slovartu) v tom věku. Postava má pořád obrovský potenciál a nejvíce mu to jde jako Daredevilovi. Ve špinavých uličkách, v zákoutích a temnotě města. Ale ten potenciál je nevyužitý a ve Snyderově verzi přestylizovaný a nešťastně obsazený. Ve výsledku je ta devadesátková vzpomínka nosnější, než jakákoliv verze od té doby. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Když ve 12. epizodě Trickster alias James Jesse (Mark Hamill) odhalí Flashovu "výbušnu" sochu, jde ve skutečnosti o přebarvenou sochu Hermése, což byl v řecké mytologii posel Bohů, syn Dia a Maii, jenž používal okřídlené sandály, které ho nosily rychlostí větru. (Lorge)
  • Když v 7. epizodě Child´s game Barry (John Wesley Shipp) venčí psa projde kolem kina, zrovna v něm dávají dvojfilm "Batman - Superman", což jsou dvě nejznámější postvay DC vydavatelsví, ze kterého pochází i Flash. (Lorge)
  • Pro seriál byly zhotoveny celkem čtyři Flashovy kostýmy a dohromady stály 100 tisíc amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama