Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Talk show Jiřího Ovčáčka (2019) (pořad) odpad!

Myslela jsem, že mě tento člověk ničím nepřekvapí, ale spletla jsem se. Nic tak nudného a hloupého jsem už dlouho neviděla.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Až na pár vtipných momentů mi to přišlo celkem nudné a o ničem. Oceňuji výkon Luďana, ale zbytek hereckého obsazení mě moc nezaujal.

plakát

Osvícení (1980) 

Jako velká fanynka Kingových knih jsem byla velmi zklamaná. Z knižní předlohy toho ve filmu bylo pramálo a hlavní hrdina sice převedl parádního psychopata, ale to bylo tak vše, co stojí za ocenění.

plakát

Wind River (2017) 

Od začátku do konce to byla nuda k uzoufaní. Jediné, co můžu pochválit, je krásná příroda. Nechápu, co tady na tomto filmu všichni vidí.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Za mě film dostává velmi zasloužených pět hvězdiček. Už hodně dlouho jsem nenarazila na tak příjemný film, u kterého se člověk opravdu zasměje a od začátku do konce se dobře baví. Herecké výkony byly perfektní a celkový příběh velmi povedený.

plakát

Poslední zůstává (1996) 

Dávám dvě hvězdičky Bruceovi Willisovi za vynikající ztvárnění hlavní role a několik velmi povedených hlášek. Bohužel se scénářem už to tak slavné není. Člověk má po půl hodině sledování pocit, že už se na to dívá minimálně tři hodiny. Za mě velká nuda, jen pár akčních scén s mnoha nerealistickými prvky. Velmi by mě zajímalo, na kolik nábojů měl Willis zásobník, protože během každé střílecí scény mi přišlo, že ze svých dvou zbraní vystřílel snad stovku nábojů bez výměny zásobníků :-).

plakát

Úkryt v zoo (2017) 

Jedná se o válečný film s několika velmi silnými scénami, ovšem celkový dojem pro mě kazí hlavní hrdinka, která se z nepochopitelného důvodu snaží napodobovat polský přízvuk, což je místy natolik rozčilující, že ji má člověk až chuť praštit. Začátek filmu je velice podařený, poté ovšem film upadá do letargie, ze které se probudíte až těsně před koncem. Navíc se ve filmu objevuje až příliš mnoho historických nepřesností, které udeří do očí i naprostého laika. Za mě tedy jen dvě hvězdičky za zajímavý příběh a některé silné momenty. Tři hvězdy ubírám za příšerný přízvuk hlavní hrdinky, za ne příliš povedené historické kostýmy a historickou posloupnost a za přílišnou předvídatelnost děje.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Jedná se o další pokračování řady Smrtonosných pastí, v nichž se opět objevuje "nesmrtelný" detektiv John McClane (Bruce Willis). Je pravda, že tento díl ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního a druhého dílu, ovšem je to příjemná oddechovka, kdy člověk chce na chvilku vypnout a nic neřešit. Děj má spád od začátku do konce, nechybí ta správná McClaneovská akce a hlavně člověk musí toho dědu obdivovat, co všechno dokáže přežít takřka bez úhony. Filmu dávám tři zcela zasloužené hvězdičky a těším se na další pokračování.

plakát

Temná věž (2017) 

Hodnocení je pro mě opravdu těžké, protože jsem bohužel pro tento film celou ságu o Temné věži četla. Pokud bych opomenula, že se jedná o knižní předlohu, tak je to super fantazy pohádka o boji dobra se zlem se správně rozervaným hlavním hrdinou a skvělým dějem, který má spád od začátku do konce a nenajdete tu ani jednu mrtvou scénu, u které byste se vyloženě nudili. Efekty jsou perfektní a postava Waltera je taky dokonalá. Člověk ho musí nesnášet snad od první scény, v níž se objeví. Ovšem pokud vezmeme v úvahu, že se jedná filmovou adaptaci ságy o Temné věži, je film totální katastrofa hned z několika důvodů. Celkový děj naprosto neodpovídá knižní předloze. Co si budeme nalhávat, šla jsem do kina hlavně proto, že jsem ságu četla a těšila se, jak se s tím tvůrci poperou. Výsledkem je několik málo scén inspirujících se předlohou, jinak scénáristi nezachovali ani základní dějovou linii a charaktery postav. Tvůrci udělali ze skvělého příběhu svoji hollywoodskou slátaninu a nazývat to adaptací na Temnou věž je pro mě urážkou tohoto díla. Nemůžu tedy film ohodnotit jinak než jednou hvězdou, a to ještě za herecký výkon Matthewa McConaugheye, jinak bych musela udělit hodnocení odpad.