Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (234)

tahit 

všechny recenze uživatele

Je to škoda. Co se tématu týče, určitě zajímavý příběh o velké statečnosti. O to méně v realizaci děje. A celé je to takové moc hollywoodské. Píšu to nerad, ale nemohu si odpustit otázku, která je pro mne víc než hádankou. Kde se ve varšavském ghettu vzalo tolik zbytků jídel? Pokud se nemýlím, tak považuji za velmi pravděpodobné, že tam plno obyvatel umíralo hlady za strašlivých podmínek. Co říci více? Pro mě osobně nebylo očekávání naplněno. Čím nechci říct, že by to bylo úplně špatné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak to bola naozaj kvalita! Od hereckého obsadenia a príslušné postavy, cez tajuplný príbeh z prostredia vojnovej Varšavy, až po úchvatné kulisy, ktoré pôsobili naozaj vysoko autenticky. Sledujeme v podstate celý priebeh vojny prostredníctvom Antoniny a jej ZOO, ktorá počas vojny zostala bez zvierat, teda až na tie svine (aj zvieracie aj ľudské). Celý ten proces s "hosťami" mi však prišiel akosi až príliš jednoduchý. To si akože v tom ghette nikto nevšimol, že odtiaľ mizli desiatky ľudí? Neviem, akosi mám o tomto pochybnosti, ale aj o iných veciach z filmu. Ale nič to nemení na tom, že to bolo natočené naozaj znamenito a ani dramatizácia nechýbala. Osobne som očakával inší vývoj ohľadom "hostí" zo ZOO, ale keď to malo takýto šťastný koniec, tak to je potom priam zázrak. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh, který se skutečně během druhé světové války odehrál, by si zasloužil daleko hlubší zpracování, jaké by se vám vrylo do paměti na pěkně dlouhou dobu. Takto to je jen film, který zprvu oceníte, ale za pár dní se vám jednoduše vypaří z hlavy. Musím ocenit herecké ztvárnění hlavních rolí, to byla absolutní špička, kde se doopravdy nedá nic vytknout. Dále pak perfektně vykreslené kulisy zoo s úžasně natočenými scénami se zvířaty, které v leckterých případech berou dech. No ale to je asi tak všechno kladné na tomto filmu. Příběh mi přišel pojat strašně ploše, film nešel vůbec do hloubky, pouze vždy nakousl nějakou věc, ale dál nic. Věřím, že se to celé mohlo stát, protože takových skoro až zázračných událostí se v historii stalo velké množství, ale divákovi to bylo podáno způsobem, že tomu za žádných okolností nemohl uvěřit. Ta schovávačka před Němci působila spíše legračně než realisticky, dále jsem pak nepochopil jednání německých vojáků, které v důležitých momentech nemělo hlavu a patu. Třeba se to tak vše stalo, ale do filmu to vložili způsobem, který nebyl jednoduše uvěřitelný. Mohl z toho být majstrštyk jako Schindlerův seznam, ale ten byl procítěnější a propracovanější. Nebylo to špatné, mělo to silné momenty, ale celkově z toho nejsem odvařený. Za mě dávám 68 % ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Snaha o co největší procítěnost a přívětivost na jedné straně, a na té druhé, ukrutnost režimu a války to vše film dobře popisuje. Je příjemné vidět na velkém plátně již v hojnějším počtu lokace z naší republiky. Herecky bych čecháčky taky pochválil, ani ta jejich angličtina, které jsem se celkem bál nebyla vůbec, ale vůbec zlá. Bohužel, filmu chybí hlubší dějový oblouk, který by mě vytrhl ze sedačky a lomcoval semnou. Zbytečně děj hopsá z jednoho roku na druhý a nic pořádně nerozebere do hloubky, proto nemohu dát plné hodnocení. Jinak, ale doporučuji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh si chci v klidu přečíst jako knihu. Jsem na knižní předlohu velmi zvědavá. Patřím k těm lidem, kterým vadí zabíjení zvířat. Nemusím se na to dívat. Tady jsem ale chtěla vědět, jak to celé dopadne. Daniela Bruhla bych chtěla vydět jako prvotřídního zmetka. Má k tomu velmi slibně našlápnuto. Překvapila mě přítomnost českých herců a musím říct, že velmi mile. Dostali slušný prostor. Z role Arnošta Goldflama mě mrazilo v zádech. Jako profesora, který se musí postarat o své děti, jsem ho chápala. Ta scéna, kde děti před nástupem do dobytčáku natahují ručičky, mě dostala. Takových silných scén tu bylo víc. Je dobře, že hrdinství Zabinských bylo připomenuto. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)
  • K postavě Urszuly (Shira Haas) nejsou žádné historické doklady. Její existence se ale nedá kompletně vyloučit, protože manželé Zabinski si z pochopitelných důvodů nevedli záznamy o lidech, které ukrývali. V každém případě je velmi pravděpodobné, že mezi těmi stovkami lidí byla dívka s podobným příběhem. (imanicornyt)
  • Když jsou zvířata v zoo likvidována, Heck (Daniel Brühl) střelí orla a řekne jeho pomocníkovi, ať ho nechá vycpat. Později, když Jan (Johan Heldenbergh) s Antoninou (Jessica Chastain) navštíví jeho kancelář, je zde vycpaná orlice. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama