Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 251)

plakát

Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 

50 % - Indiana Jones by Disney Studio. Kdo má trochu vkus a nechce si jen bezmyšlenkovitě zarelaxovat v kinosále (to se dá zadarmo dělat i jinde), nedoporučuju.

plakát

Soukromá válka pana Wilsona (2007) 

70 % - Celkem chytrá konverzačka s výbornými herci (vede - jak jinak - Philip Seymour Hoffman), kterou mi ale stačilo vidět jednou, možná někdy podruhé na videu.

plakát

O život (2007) 

50 % - Hodně nevyrovnaná "taškařice", s dobrou linkou Boba Klepla a (pod)průměrným zbytkem. Dorota Nvotová mi vyloženě lezla na nervy od první do poslední vteřiny filmu, celé to bylo vůbec nevyvážené. Vrcholem je ovšem "sebeironie" Milana Šteindlera, který se obsadil do role pornorežiséra ;-)

plakát

Lovec draků (2007) 

80 % - Marc Forster prostě patří mezi nejtalentovanější režiséry současnosti. Velmi civilně podaný silný, emotivní příběh, sice s trochu americkým koncem, ale to mi nevadilo. Forster rules a já jsem moc zvědav na bondovku v jeho podání.

plakát

Já, legenda (2007) 

65 % - Výtečné zpracování osiřelého velkoměsta po apokalypse. Jinak ale vesměs tuctový katastrofický film, kterému chybí nějaká ta špetka invence, aby diváka zvedl ze sedadel.

plakát

Zlatý kompas (2007) 

65 % - Rozhodně lepší než unylá Narnie a odpadový Eragon. Výborní herci, ale moc zběsilé tempo příběhu. Chtělo to zvolnit, přidat alespoň 40 minut a hlavně - konec. Takováhle usekávačka je zrada na divákovi, který si musí myslet, že za rok vstoupí do kin pokračování. Připomnělo mi to prvního LOTRa, který taky skončil v nejlepším...

plakát

Hvězdná brána (1994) 

75 % - Blockbuster jak má být, lehce indianajonesovitá sci-fi s velmi atraktivním námětem, navíc poměrně slušně zpracovaným - byť mysteriózní potenciál Velké pyramidy nabízí ještě mnohem a mnohem víc. Má to tempo, má to šťávu, má to excelentního Rea (ten záblesk v očích mě fakt dostal). Good job.

plakát

Těsně vedle (2007) 

45 % - Když už vyhodíte za tuhle "hříčku" prachy, zůstaňte v kině až do úplného konce: během závěrečných titulků jsou ještě dva gagy - první trapný a druhý dobrý. Ostatně v tomto rytmu střídání slušných a trapných fórů se veze celá tahle "taškařice", té trapnosti je tady privela, takže výsledná chuť je spíš pachuť. Noc v muzeu říznutá lepším Norbitem. Ještě alespoň že ten závěr je takový, jaký nakonec je, jinak to šlo celý do...