Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 862)

plakát

Ta dívka z fotky (2022) 

Neskutečně drasavě smutný příběh. Ale když to mám hodnotit filmově, hlavně v druhé půlce mě rušilo, jak schválně vše natahovali a mátli diváky záměrným přeskakováním v čase a místech, aby to zdramatizovali ještě víc. Připadalo mi to i nedůstojné, vzhledem k obětem.

plakát

Nejhorší spolubydlící (2022) (seriál) 

Mrazivé a varovné. Připomnělo mi to film s Michaelem Keatonem Psychopat že Sant Franciska. Jenomže tohle je realita, když má člověk opravdu smůlu a narazí na zlo. A taky je to nevyřčená obžaloba společnosti, kde je normální bydlení tak drahé, že si ho nemůžou samostatně dovolit ani slušní, pracující lidé.

plakát

Velký pán (1965) 

Červená lucerna hraje větší roli jen v prostřední ze tří povídek, ale vzhledem k tomu, že jsou povídky  propojené hlavně motivem nájemního sexu, nevadí, že  není důležitější. Natočeno je to vkusně až elegantně, dialogy a situace jsou hravé a škadlivé. Jen se mi zdálo, že zbytečně natahované, a to zejména poslední povídka. SHRNUTÍ: Některý byznys se prosadí vždycky.

plakát

Zhýčkaný spratci (2021) 

Nedrží nás prachatý kapitalistický elity v područí právě takovými pohádkami, že štěstí si za peníze nekoupíš a radost je v práci? I kdyby jo, tak tohle je milá pohádka lehce variující známé téma. Fajn na ní je, že kromě zhýčkaných dětiček dostane lekci i mravokárný tatík. Sice to není žádná velekomedie, ale vyvolá příjemnou náladu. SHRNUTÍ:Za štěstí si sice prachy nekoupíš, ale když ho máš i s prachama, je to víc než výhra v loterii.

plakát

Výlet s mámou (2012) 

To se nedá, Streisandová je nekonečně otravná, Roger neuvěřitelně nanicovatý. Protivné a přehrávané putování matky se synem mi jako divákovi způsobovalo téměř záchvaty destrukce. Chtěla jsem roztřískat počítač. Protože je pracovní, tak jsem radši vypla film.

plakát

Dobré místo (2016) (seriál) 

Nejspíš vysněná představa scenáristů, jak by měl vypadat posmrtný život, aby to celé tady vůbec dávalo nějaký smysl. Představa je to velmi milá, seriál je velmi snesitelný. Od čirého průměru jej zachraňují fakt s gustem zahrané postavy (tupý DJ vede), občas překvapivě prudké twisty a lekce filozofie z Wikipedie (ale stačí). Docela jsem se s postavami sžila, ale 4. řady byly tak akorát, abych se s nima rozloučila bez bolesti. SHRNUTÍ: Posmrtný život na míru.

plakát

Můj neortodoxní život (2021) (seriál) 

S provinilou radostí jsem sledovala falešné a nahrané situace, ale postupně jsem Julii – královně sebestřednosti a sebepropagace – začala i fandit. Rodinu má jak ze žurnálu, jako bych sledovala zfilmovanou motivační příručku. V každém díle si xkrát vyslechnete: Miluji tě a Jé, to je roztomilé! Vše je podřízeno vzhledu a prezentaci, aby přebohatá rodinka ještě více zkasírovala. Vše působí neskutečně uměle a povrchně. Z možná zajímavého příběhu (židovka z ortodoxní chasidské rodiny téměř zcela přetrhá kořeny a pohádkově rychle zbohatne) se stala reality show – mýdlová opera se špatnými herci. Opravdu by mě zajímalo, jak Julia ve skutečnosti k penězům přišla, protože to série odbyde spíš neuvěřitelnou než uvěřitelnou krátkou historkou a chtěla bych slyšet  i víc o jejích nápadech v podnikání, protože těch série pár zdokumentuje a mě se nezdají hloupé. ---- Místo toho je však důraz na rodinu a její skopičiny. Ze všeho falešného balastu pod taktovkou rázné Julie mi vyplynulo, že ona jako správná kvočna drží ochrannou ruku nad celou rodinou, tak, že ji tím mnohdy drtí (jednoznačně to dopadlo na manželství její nejstarší dcery), jindy má pravdu (prosazení sekulárního vzdělání pro mladšího syna), ale zcela jistě nestrpí, aby se někdo choval tak, jak ona nechce. A vzhledem k tomu, že ona drží dost nabitou kasičku, děti většinou poslouchají. Manžel byl od začátku spíš páté kolo u vozu. SHRNUTÍ: Neměla bych, ale jestli vydají 3. řadu, budu se dívat. P. S. Julia mi neuvěřitelně připomínala vyzáblejší Ivetu Toušlovou z Objektivu.

plakát

Clint Eastwood, poslední legenda (2022) (TV film) 

Běžný životopis s typicky francouzskou snahou dodat filmové tvorbě autora hlubší význam. Zaujal mě však výrok, že Clint nepatřil k nejvěrnějším manželům… Pokud něco takového zazní ve francouzském dokumentu, dosvědčuje to, že Clint skutečně smilnil první ligu.

plakát

Oprah Winfreyová: Za lepší život (2021) 

Tahle ženská mi vždycky připadala falešná jak pětník a adorující dokument o ní můj názor jen potvrdil. Snad stokrát v něm zaznělo, jak je úžasná a skvělá, aniž bychom se nějak více dozvěděli, proč bychom ji vlastně měli za tak andělskou bytost považovat. Navíc, když tvůrcům dojdou záběry (což se děje dost často – nejspíš nebyly peníze na autorská práva), tak si vypomůžou záběry na chvějící se listy stromů nebo povlávající obilí. A do toho do zblbnutí, že Oprah je snad světice sestouplá na Zem. Nebrat!

plakát

Sisi, císařovna na útěku (2019) (TV film) 

Dohrávaný dokument se zaměřuje na pozdější léta císařovny, její supervilu na Korfu, přátele a snahu vyhnout se jakýmkoli oficialitám a dvorním povinnostem. Byla krásná, nešťastná, měla svůj vnitřní svět, byla dost sobecká a za císařovnu se nehodila ani za mák. Chudák Franz Josef, i když ona byla taky chuděra ve svazku, ze kterého se nemohla vyvlíknout.