Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (34)

plakát

Nepřátelé (2017) 

Christian Bale je jeden z těch herců, kteří umí opravdu procítit dobře napsané postavy. V Hositles se opravdu prezentovalo s postavami, které ohromí svou hloubkou. Pro takový film je potřeba dlouhé a správně zvolené tempo. Proto je celý film správně pomalu vyprávěný. Hodně si vyčkává, aby vám mohl nakonec vlepit emocionální facku, která ale opravdu stojí za to. Kamera, zvuk a hudba celé to velké emocionální vypětí perfektně podporují a nenechá vás to chvíli odpočinout od strastí krásně napsaných postav. Je to jeden z mála filmů, které mě v poslední době emocionálně oslovil a má právoplatné místo mezi mými nejoblíbenějšími filmy.

plakát

Všechno bude (2018) 

Děkuji!! Po dlouhé době tu je český film, který mě oslovil! Konečně jsem se dočkal českého filmu, který ve mě nezanechal vztek z toho, jak češi točí bezvýznamené filmy typu Pepa či Bajkeři, které představí stupidní postavy a ještě ke všemu je debilně obsadí. Konečně jsem našel v novodobém českém filmu postavy, které mají smysl a ví, co chtějí dělat a jdou si za tím. V nádherném spojení tak obraz s hereckými výkony a skvěle napsanými dialogy vytváří typickou retrográdní podívanou zasazené do žánru road movie, u kterého divák přilne k postavám. Jak už jsem jednou zmínil: Postava je základ filmu. Proto jsem tak moc rád, že si to tvůrci uvědomují a dávají tak naději nové generaci českých filmařů! Jen tak dál!

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Hlava na prasknutí aneb můj pocit po východu z kinosálu nových Fantastických zvířat. Paní Rowlingová nám naservírovala na hostinu mnoho postav, na které hned zapomenete, poněvadž vám hned přiletí další talíř s novou postavou. Těch mnoho jmen a mnoho obličejů se vám brzy začnou slévat do sebe a snažíte se vzpomenout, jak se kdo jmenoval a kde jste ho viděli. Bohužel během toho vám vytvoří ještě spoustu paralelních linek a flashbacků, ve kterých se hodně ztrácíte po dobu tří čtvrtin filmu. Jako desert se vám až úpěnlivě snaží všechny ty paralely poskládat dohromady a jako třešničku na dortu podat ještě mnoho příběhových obratů. Což ani nevnímáte a ani vnímat nemůžte, protože nastane rychlý konec a vám pak hodinu po filmu začne všechno do sebe zapadat. Opravdu jsem byl až takhle zmatený. Dlouho se ve filmu nic nedělo, protože se film snažil představit co nejvíc mohl a tím pak celý spád filmu velmi klesl na zajímavosti a ztrácel tak tu pravou Potterovskou náladu. Film dělal taky mnoho odboček, které vás mohli hodně mást. Naštěstí se podařilo mnohé vysvětlit a něco uschovat do dalších dílů, ale ta rychlost vás naprosto pohltila. Byla jen jedna chvíle, kdy si divák mohl opravdu odpočinout, jinak byl pořád pod neustálým nátlakem informací a jejich luštěním. Každopádně si film aspoň udržel perfektní kamerovou a VFX stránku a tím mohl i nadchnout fanoušky. Taktéž hodně spoléhá na nadcházející filmy, kde jistě zodpoví mnoho otázek, které ve vás film zanechal. U mě obstál na 3*, což znamená, že se mi film líbil, ač s ním mám nemalý problém.

plakát

21 gramů (2003) 

Být schopný vyprávět příběh takhle? Hmm..to si troufne udělat jen a jen zkušený režisér a scénárista..být schopný nás uvést omyl v prvních 15 minutách a pak v 45 minutě nás přesvědčit, že jde vlastně o jiný příběh než jsme si mysleli? Jo to se dnes nevidí. Proto nás to ohromuje. V 45 minutě jsem věděl, jak asi příběh dopadne, ale co všechno skrývá bylo víc ohromující, než bych dokázal vymyslet. Pocitu opravdového zoufalství a všech pocitů v příběhu mi odhalili dvě věci. Herecké výkony a stylizovaná kamera. Herecké výkony byli strhující a zaslouží si můj obdiv. Kamera? O tom, jak snímek vypadá, jak se kamera dokáže pohybovat, tak realisticky, až ji začneme vnímat, jako opravdovou součást příběhu je neskonale perfektní. Nikdy jsem takhle stylizované záběry neviděl a musím pokleknout a vzdát hold Rodrigovi Prietovi. PERFEKTNÍ

plakát

Venom (2018) 

První anti-hrdina? Heh..může se to tak jevit. Ale díky filmařským schopnostem se takového filmu nedočkáme. Vývoj postavy jasně dává najevo, jak i zlou vazelínu lze přetavit na dobrého avšak zvráceného dobráka. To však není na škodu! Pomocí poskytování informací se vám film začne líbit. Jasně nebyl by to Marvel a jeho smysl pro humor, kdyby se nějaký takový nedostal do prvních 15 minut filmu. Dobře přestanu tady psát ohledně technické stránky a zaměřím se na příběh a fanouškovský autentický pocit z filmu. Fanoušci..je to SLUŠNÝ film! Splnil mé očekávání a mile překvapil její potitulkovou scénou, kde se objevil můj oblíbený herec, ale to bych už prozrazoval moc. Nechyběl ani Stan Lee, který tam právoplatně patří. Pěkný film TEČKA :D

plakát

Minority Report (2002) 

Nepřetržitá pozornost. Sedíte a jste uchváceni už jenom myšlenkou tohoto filmu, ale zjistíte, že vlastně skrývá víc. Dobrovolně začnete nad filmem přemýšlet, ale to už víte, že vás film dostal. Napětí proto stoupá a vaše pozornost taktéž. Najednou BUM a jste na konci... Nesmírně úchvatný a napínavý film.

plakát

Pasažéři (2016) 

Trosečník ve sci-fi žárnru. No řekněme, že začátek nám to velmi připomíná, ale co kdybychom někoho probudili? Oživí to děj? Ano! I přes to, nás okouzlí nádherná vizualizace vesmírné lodi na úrovni nových hvězdných válek. Křížení charakterů je velmi kýčovité, ale sami vidíme, jaký dojem to na nás udělá. Ale námět je opravdu dobrý. Podtext lidského přelidnění a vymyšlení různých poddějových linek se mi líbí. On ten vesmír pak dostane úplně jiný rozměr. Rozhodně to není špatný film, i když z mé recenze to tak nevypadá.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Marvel vydává své filmy už hodně dlouho.Víte Marvelovky nikdy nebyly moje TOP of the top. Některé se mi také nelíbili, ale i tak jsem bedlivě dával pozor a některé mě fakt bavili. Za tu dobu studio rostlo a zvětšovalo se k tomuto vrcholu. Jejich filmy byli vždy naplněny zdravým humorem, vážností a někdy i zajímavým vývojem jednotlivých hrdinů. No a jak vlastně dopadl Infinity war? Jasným zapsáním do dějin filmové kinematografie. Už jenom tím, jak po 10 letech Marvel baví své publikum a krmí je tím, co opravdu chtějí. Takové dílo po 10 letech má mít velký obdiv a můj rozhodně má. Každá postava se držela svých charakterových vlastností, ale mezi nimi se krásně vyvíjel Thanos, který mě ohromil svým charakterem a zaujal u mě první příčku mých oblíbených filmových, herních, seriálových a literárních postav. Nikdo o něm vlastně nic neví, ale teď všichni znají jeho velkou větu: "When am done, half of the humanity will still exists," která drží režisérovu velkou myšlenku. Kamerové záběry není třeba komentovat, stejně jako perfektní CGI. Všechno ve filmu funguje tak, jak má a jelikož je film rozdělen do mnoha dějových linek, tak věřte, že žádná z nich není na víc a není ani vyčnívající. Zkrátka to všechno funguje perfektně. Když film potřebuje odlehčit atmosféru, tak ji odlehčí v ten nejlepší moment. No sakra dobrej snímek "Mother f.."

plakát

Lék na život (2016) 

Zajímavé pojetí tajemného hradu v Karpatech..ehm..totiž v Alpách. Divák je uveden do velmi tajemného hradu s temnou minulostí..jo překvapující..ale ono se to všechno tak nějak odkryje, jak to vlastně je..velmi originální. Inu příběh vás bude bavit tak do půlky filmu, potom ale příběh nemá, co nabídnout. Zhruba v půlce filmu se vlastně dozvíte, všechny potřebné informace na rozuzlení příběhu a už jen čekáte, jestli to tak dopadne. Myslím, že to ubírá filmu kvalitu. Ale kamerové záběry? Výběr opravdu pěkných kompozic. Opravdu se mi záběry líbily a vyvolávaly ve mně pokojný pocit. Jako bych koukal na film jen kvůli záběrům. Bohužel je to jen průměrný film.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Napětí vás nutí fixovat se na postavu. Greengrass se předvedl, že napětí opravdu ovládá po celou hodinu a půl. Čekáte a bojíte se. Zafixuje se vám, jak se o Kapitána Phillipse opravdu bojíte. Kamera se pohybuje velmi rychle a když je třeba zpomalí. Opravdu se vám nechce věřit, jak vás rozklepaný obraz ohromí a vtáhne vás rychle do děje. Jak se příběh odehrává na více místech a ve všech je stísněný prostor, nutí vás to ještě víc se o hlavní postavu bát. Naprosto excelentní filmařský kousek, který neskrývá opravdu perfektní atmosféru, ale i perfektní a přesvědčivé výkony herců. Jeden z nejlepších filmů, které znám.