Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (914)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Trvalo mi třetinu filmu,než mě to vtáhlo do děje.I přes drahou recyklaci pirátské quadrilogie jsem se však docela slušně bavil.Má bránice se hřmotně(mám angínu)zachvěla při svatebním obřadu v kostře velryby.Finále je velkou třešní na dortu.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Je to ten typ blockbusteru,po jehož projekci se blaženě usmívám.Ten kdo šel na třetího Thora do kina,věděl že se zde bude sázet především na humor a odcházel nespokojený,nechť se vykašle na Marvelovky a chodí jen na art.Ragnarok dopadl velice dobře a až na pár přešlapů jde o velice povedený bloksík.

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Typický vzorec Neesonovky jakou jeho fandové očekávají.Někdy se to povede jako zde a naopak někdy jsme svědky průšvihu(96 hodin-Odplata).Tento thriller je solidně režijně uchopen a i scénář,který spichnul stejný tvůrce neprobouzí rozpaky a nechtěné úsměvy.Úvodní akční scéna je na vysoké úrovni.Solidních 70%.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Tak tohle bylo vycucané pro prachy.Dvouhodinová reklama nejen na Dr.Maxe a exhibice nejhezčích českých hereček a pseudohereček(Rybová,Hornáčková,Jeníčková,Nesvačilová,Brodská,BoudováHrubešová,Krátká,Badinková)nezaručí v tomto podání úspěch.Bylo mě z toho smutno a ani nostalgie nepomohla.Už úvodní písnička napověděla,že tohle bude špatný směr.Podotýkám že původní trilogii zbožňuji a zvládl jsem za 3* i další dva díly.

plakát

Světlo mezi oceány (2016) 

Mateřský pud,aneb jak si lze po..at život.Uvěřitelné drama s reálným milostným vztahem dvou hlavních postav.(Fassbender a Vikander tvoří pár i v reálu).V poslední třetině filmu herecky velice silné.

plakát

Úkryt v zoo (2017) 

Dramaturgicky a režijně velmi špatné.Tak velké téma a mě to emočně totálně minulo.Problém jsem měl nejen s hudbou,které není mnoho a je nevýrazná.Věrohodnost srážejí herecké výkony,přízvuk(viděno v originále),čeští herci a pražské lokality představující Varšavu.Film Její případ(North Country) z roku 2005 od stejné režisérky s Charlize Theron v hlavní roli,je natočen taktéž podle skutečné události a jde o mnohem procítěnější dílo.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Zatímco předchozí režijní počin tohoto španěla mě až tolik emociálně nazasáhl,zde jsem kapesník potřeboval.Malinko mi to připomínalo Spielbergova The BFG s tím rozdílem,že tady mi nebylo jedno jak to dopadne.Režijně mistrovský kousek,avšak na můj vkus až moc depresivní(to není kritika).Na takový film se nezapomíná.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Film,který minul naše kina dějově nepřináší nic nového,ale je tak dobře natočen,že mě nenudil a zajímal.Výborný casting,skvělá kamera,solidní scénář a především režijně bezchybná záležitost.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Parodie je to výborná.Akce je místy tak kulometná až člověk nestíhá,což je škoda při tom množství detailů.Vizuál je nápaditý,ale chce to vícerozkouknutí.Humor je zde na prvním místě.Je ho mnoho a je dobrý.Pro lepší vychutnání gagů je lepší znát nejen předchozí celovečerní Batman filmy,ale i jiné DCčka.